Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 12/23/21 in all areas

 1. Har inte skrivit så mycket då det inte hänt något speciellt. Det blev kanske ca: 150 mil i somras med några mindre småfel, t.ex. att hastighetsmätaren lade av och fick förbättra avluftningen på kylsystemet lite. Tänkte även tipsa om lite nyårsläsning, det går utmärkt att "stödköpa" Wheels nr. 1 om man är sugen. Lite kul att man hamnade i just den tidningen med tanke på SFRO´s historia och hur det blev så att vi får hålla på på det här viset. Ett hjärtligt tack till alla er Gott slut och Gott Nytt År! Snart är det vår!
  10 points
 2. Japp, noskonen började ta form igår och är i stort sett klar. Lite fintrimmning och igensvetsning av hål och slipning av krympmärken ska göras innan den nitas ihop. Idag har jag byggt ett par nedre fästen till den och den ska få ett par övre fästen med så att den kan sitta kvar stabilt även när man tar bort motorhuven.
  9 points
 3. Jag misslyckades med att få klar karossen till nyår men när jag satte ner den på hjulen nu i eftermiddag så kan jag ändå inte sluta att le som en tok. Det blir faktiskt rätt bra !
  8 points
 4. Jag tog och 3D printade en lampa med lite mått från nätet med en design som jag tycker är snygg. Diametermåttet var 5 3/4" och när den väl var printad kändes den alldeles för stor men väl på plats så känns den helt ok i relation till karossen.
  7 points
 5. Det var ett tag sedan jag uppdaterade här men det har hänt en del med bilen sedan sist! För det första är ursprungskontrollen godkänd. Den andra stora grejen är att avgassystemet är tillverkat. Detta gjordes som två parallella rör med katalysatorer, ur miljönsynpunkt, och två dämpare längst bak. Styrningen är nu helt fixad, genom att ta en högerstyrd variant och vända den upp och ned. Då denna var kortad när jag köpte den behövde jag förlänga den igen. Karossen har nu mätts in och monterats helt. Därmed har också dörrarna monterats och fästs. Har också börjat montera frampartiet. Detta genom att kapa loss delar av 480:n där frampaneler och framkofångaren är infästa och sedan bara passa in hela detta paket mot bilen, istället för att passa in varje panel separat. Härnäst är det dags att bygga klart bash bars fram och bak för att sedan montera ner allt och svetsa det sista. Därefter är det dags att lacka ramen.
  7 points
 6. Steg ett är att kapa bort det mesta av plåten. och det mesta av trät i plywood skivan som håller fast plåten. Sen är det bara att börja jobba sig varv på varv runt insidan och börja vika ner innerflänsen. Insidan var enklare än utsidan mest pga att det bara krävs sträckning av plåten i hörnen. Första försöket, kanske blir ett till senare men detta duger att ha att jobba emot tills vidare.
  7 points
 7. Hej på er! Lite mer jobb klart på "7:an", fälgar beställda hos Mocomp. 7x15 Revolution 8 spoke Classic, R däck på G i veckan och inte minst så har jag fått hjälp med lack hos Viktorssons Billackering i Borås, supernöjd, tack Magnus som supportat mitt underarbete och hållit i sprutan med BRG. 👌👍
  5 points
 8. Gjort strålkastarfästen och flyttat upp kylet 2 cm.
  5 points
 9. Nu har bilen fästen för säkerhetsbälte !
  5 points
 10. Jodå, här händer det grejor, några extra pinnar på buren, hårdare fjädrar bak, nytt batteri, nya packningar i huvudcylindrarna(bromsar är bra o ha), 6p bälte, bogser öglor och lite mer är både bytt och på g. 😆
  5 points
 11. Så var den yttre flänsen klar, dags för den inre. 🙂
  5 points
 12. Har justerat lite för instrumentlådan och plocka i torkararmaturen Sen var jag bara tvungen att hänga dit instrumentet Och så här ser det ut från förarplatsen, ska nog dra det lite åt höger, ca 3-5 cm. tror oljetryck och temp hamnar framför ratten.
  4 points
 13. Lite mer rördragning……
  4 points
 14. Nu tänkte jag att göra hela avgassystemet innan jag tar ur motorn men det var inte så lätt som jag trodde, bara ett par snitt med vinkelslipen så att rören kom fritt från ramrör. Konstigt men det blev bara fler och fler delar av grenröret ju mer jag jobbade med den. En svetssöm är allt jag åstadkommit denna veckan. Jag beundrar all de fina grenrör jag sett, det är skickliga svetsare som gjort perfekta passningar mellan rören och med fina svetssömmar. Jag har lagt en hel del tid på efterforskningar efter styrväxel, rörbockning och svarvning. Ritningen på styrväxlen dubbelkollades och skickades till en firma UK, jag får se vad det ger. Jag fick många tips från Er på firmor som bockade störtbågar och nu är en båge på väg hem till mej. Det har blivit lite strul med svarvning då han som brukar hjälpa mej har för mycket att göra och mina hobbygrejor är inte prioriterade, får hur jag löser det.
  4 points
 15. Har kommit igång och bygga lite på pickupen. Det va ju ett tag sen det svetsades på den. Jag har ändrat lite i tankarna kring detta bygget, så nu blir det inte något lågbudget bygge på den nivån som jag gjorde för ett år sen. Sen senast så har jag fått tag på en omgång fälgar till från en e39 sedan som är 9x17" bak. Försökte fåtill original e39 pedalställ, men det blev inge bra så nu blir det ett hängande OBP med bromsvåg. Fästen för e39 kylare är fixat och jag har bytt ut e39 motorkuddarna mot Volvo så inte motorn ska röra sig så mycket. Har även gjort ett nytt motorfäste på förarsidan och kapat bort endel för att få mer plats för pedalerna. Växelspaken har jag krånglat mycket med. Köpte en shortshift för att göra det enkelt men fick inte ihop det bra. Efter många försök tog jag original spaken istället och en bussning från shortshiften ihop med lite svarvade grejer så nu lirar det som det ska. Den hamna nära en halvmeter längre fram jämfört mot original. Främre delen av avgassystemet är också klart. Byggde första delen i vanliga rör men efter flexröret är det rostfritt. I bakvagnen så har jag satt dit förstärkningar till fjädertornen och kapat bort rören som gick från fjädertornen ner mot mitten. Nu blev det ett par mindre rör där så nu ser det mycket bättre ut. Den vita donatorbilen är rensad och förpassad till Skoda himlen. Tur jag fick tag på den röda donatorbilen för denna vita va riktigt dålig. Hoppas uppdateringarna kommer lite tätare nu 😄
  4 points
 16. God jul alla bilbyggare!
  4 points
 17. Hittade denna bra gjorda video på Bad Obsession Motorsports sida. https://www.youtube.com/watch?v=Zpzz8iQr_7g
  3 points
 18. Sänkte golvet 50mm i bak. Resten blir svetsat från undersidan.
  3 points
 19. Anpassning och försänkning av airjacks i golvet……
  3 points
 20. Har varit lite dåligt med uppdateringar här det senaste men mellan lite sjukdomar och annat har det hunnit hunnit fixas en del i alla fall. Bland annat har jag fått hem dämparna, blev Protech från Libell. Ser ju riktigt bra ut i alla fall så det ska bli spännande. Efter lite sökande hittade jag MAM https://www.advancedmechanics.se/ som hade både material och möjlighet att bocka störtbåge. Ligger utanför Uppsala så det gick ju att hämta upp där också. Även kardan med adapter är på plats så det har varit flitiga besök på olika uthämtningsställen.. Noskonen var lite för bred så den har kapats och satts ihop igen. Med noskonen på plats har arbetet påbörjats med en scuttle. Nu börjar man kunna se formerna lite. Önskar med detta ett riktigt gott nytt bilbyggar år till er alla!
  3 points
 21. Mer pappslöjd. Perfekt att skriva ut alla mätare och knappar och flytta runt dom med en liten tejpbit. Har säkert flyttat dom tusen gånger. Men kanske så här.
  2 points
 22. Nu börjar vinterns uppdateringar gå åt rätt håll 🙂
  2 points
 23. Hittade ett annat amatörbygge https://thekneeslider.com/dennis-franz-builds-a-v8-motorcycle-with-a-glorious-soundtrack/
  2 points
 24. Skall se om jag har någon kompis med leak-down testare, annars var de inte dyra att köpa. Under tiden fixar jag med saker jag begriper mig på. Monterat framskärmarna. Blev stor skillnad jämfört med de gamla.
  2 points
 25. Jag kan påminna alla GOX byggare med några bilder hur roligt det var med våran passform... Lovar att du känner att din passar som handen i handsken i jämförelse..
  2 points
 26. Vet inte om denna typ av lösning kan vara intressant . www.sandparts.com/Billet-HD-Center-Load-Rack-and-Pinion_p_72056.html Center Load Billet Polished Rack and Pinion Your Price: $208.01 5/8" 36-spline output. HEAVY DUTY RACK This rack can handle it all. International Tie Rod Ends. Heavy duty rack & pinion beam mount. Mounting holes measure 6 inches spacing tie rod holes are 2-1/2 inches eye to eye and 12 inches overall. 1:1 ratio with roughly 3 5/8 inches of travel. Height: 4 7/8 inches Overall Length: 17 1/4 inches Spline: 5/8 inches -36 Stud Thread: 3/8 inches
  2 points
 27. 50-tals-racern får vänta lite till. Det här motorbytet i Fiaten tar längre tid än jag tänkt... Det tar såååå mycket tid när allt måste byggas från scratch eller modifieras för att passa! Dock finns det fördelar med allt jag lär mig på vägen inför nästa bygge. Efter lite motivationsbrist är jag tillbaka på banan igen och har över julen fått lite gjort. Har som jag läste i någon annan tråd kommit fram till att nyckeln till framgång är att koncentrera sig på en sak i taget och inte titta på hur lång att-göra-listan är, samt blanda lite tråkiga/jobbiga grejer med roliga småjobb. Tvärbalken är ihopsvetsat och förstärkt (ingen bild på detta dock). Även ljuddämpat karossen för att få ner ljudnivån i kupén lite. Blir nog ingen viktskillnad att prata om då jag ändå sparar någonstans runt 15-20 kg på motorbytet. Nästa grej på att-göra-listan är fästen till styrväxeln samt ett hemmabyggt grenrör. Hemmabyggt oljetråg för att passa lutande motor och tvärbalk. Även bafflat med dörrar för att hålla oljan på rätt plats. Rymmer ca 4,3 liter: Generatorfäste, oljesticka och ett klart oljetråg. Generatorfästet är också komplett nu med nedre fäste. Beställde 2 remmar som, efter mått med snöre, var för korta 😞 Får beställa lite längre! Och för att öka motivation och ha lite kul så blev det ett par nya PH2-kammar freån Newman 😄 Trattar, trattar överallt! Förhandlat fram lite fasta garage-tider med frugan också så nu blir det förhoppningsvis lite mer progress framöver! 😄
  2 points
 28. Har testat med däckpenna. Barnsligt men jag älskar det.
  2 points
 29. Lite uppdatering,,, lite plåt jobb, torpedvägg och kardantunnel,, Sedan stosen framför framrutan till huven..
  2 points
 30. Jag avser inte ha stolen på räls, det får bli några fasta positioner. Dessutom kommer jag ha pedalstället justerbart på några fasta positioner. Det är alltid roligt med aluminiumjobb så att man får nita lite. Jag började på bakre fäste till stötdämpar-rockern i den gångna veckan. Sedan länge har jag tänkt att ha en drag, tryck och vridstång mellan växellådan och växelspaken. Jag har till och med räknat ut geometrin/slaglängder men nu när jag ser utrymmet mellan stol och vxl ser det mörkt ut med mycket grejor i vägen, avgassystemet, stötdämparna, ramrör. Det kanske får bli växelvajrar som kan slingra sig fram, vi får se senare.
  2 points
 31. 210 liter i timmen räcker till mer än 300 hk kontinuerligt. Håller man fullt med 600 hk så länge att en catch blir tom?
  2 points
 32. 😀😀👍 Mildseven, lyckligt gift sedan många år! Har en lika projekttokigt hustru som jag själv är, turligt nog. Så jag får hålla på och greja på min kant. Mvh Pär
  2 points
 33. Jobbat vidare på början till noskonen i helgen. Ny blir det några dagar vanligt arbete innan en ny långhelg med mera garagetid.
  2 points
 34. Mellandagarna har varit produktiva, efter en veckas frånvaro från verkstaden så var suget stort att jobba på bilen. Då jag fått hem ett mindre växellådefäste kunde jag slutligen positionera motor och växellåda, punktsvetsat undre motorfästet och tillverkat en liten balk till vxl-fästet. Sedan har jag tillverkat ytterligare fyra fästen mellan motor och ram så sammanlagt är motorn skruvad till ramen med 11 skruvar. Nu kunde jag kapa bort en del av ramfixturen och tillverka de bakre rören i ramen. Jag gjorde en snabbkoll på hur grenröret passade och kunde konstatera att det kräver en hel del arbete för att gå fritt från ramen och växlingsreglaget till växellåda, får beställa några rörkrökar till modifieringen.
  2 points
 35. Bockning av rör för bränslesystemet i full gång. vart har ni andra monterat era filter och pumpar och hur ser era system ut. Lite lite om bränslesystem på GT40 här på forumet.
  2 points
 36. Dags att börja forma lite plåt !
  2 points
 37. Vad är mysigare så här års än att sitta ensam i köket och julpynta God Jul på er
  2 points
 38. Hej Återmontering av sidoplåtar underlättas av proffsverktyg (tack Verktygsboden) när 350 nitar ska dit. Drog en sträng Butylmassa mellan ramen och alu-plåten. Tack Magnus Viktorsson för lack-provet, känns helrätt till min bil. Julhelgen blir det provmontering av karossen för inmätning av nya fälgar, gäller att mäta rätt ET och bredd när man ska beställa. Må gott, skruva lite lagom och God Jul och Gott nytt år. Ulf
  2 points
 39. Gjorde ett par nya lager till noskonen idag och började slipa till lite form på den.
  2 points
 40. Då blev renoveringen av bubbla kort, bubblan är nu såld till förmån för ett nytt projekt. info kommer när den hämtas😀. Jag kommer inte kunna ha två projekt och kommer därför att sälja detta bygge, så om någon är intresserad så hör av er annars kommer jag ut med ny annons närmare våren. Det som jag kommer jobba vidare på är att färdigställa innerskärmarna.
  1 point
 41. Hämtade upp slangar till oljekylet på Hydroscand och började placera oljekylet i helgen. Stort tack till @Rikard Larsson för specifikationen så jag lägger in det här också om någon mer behöver. Slang 14325008 Koppling 90 grader 42004006 Banjo 427412062 Banjo 42822006 Och här på plats Börjat kolla lite på sladdarna också och det är ju kul att man har lite att välja på😂 Tänkte gå igenom den så att man bara har motorstyrningen kvar så får man hantera övriga elen separat. Även beställt en massa luftslangar från KL som borde dyka upp i veckan.
  1 point
 42. https://berrisford.co.uk har en del intressana grejer. Lite rörig struktur på sidan men i den här kategorin finns olika styrväxlar. Höger, vänster, centrerad (även reservdelar) för £160 https://berrisford.co.uk/product-category/parts-components/steering/ Även en variant "made to order" £300 https://berrisford.co.uk/product/steering-rack-assembly-c6-c3/
  1 point
 43. Har inte hunnit testa rörvalsen än för så länge det är minusgrader i garaget håller jag mig till annat. Ritade upp främre fästet till nedre bärarmen i Fusion 360... det blev en hel del svordomar och lustiga lösningar. Mest pga att jag håller på att lära mig programmet och knappt fått till grunderna i 3d-ritande. Drog iväg en förfrågan till en bekant som två dagar senare hörde av sig med pris. Tre timmar efter godkänt prisförslag hörde han av sig igen och berättade att bitarna var utskurna och klara. Så idag blev det en tur till Uppsala för att hämta lite grejer. Måste säga att det är riktigt tillfredsställande att lägga ihop bitarna och allt bara passar som jag tänkt mig. 😀 Nu måste jag bara komma på en vettig ordning på svetsandet... så långt har jag inte kommit i mina konstruktionskunskaper än. 😂😂
  1 point
 44. Japp, blir spännande att se om det passar nu. Sneglar lite försiktigt på DCOE spjällhus på Aliexpress. men först blir det dubbla SU förgasare på min.
  1 point
 45. Hej! Återmonteringen har börjat, galvet tillbaka, blev riktigt fint. Ramen borstad och slipad och lackad med sidenmatt Bengalack. Bytt kamrem, olja och filter och stift när motorn ändå stod på bänken. Behöver nya reflektorer fram 5,75", nån som som har tips var dessa kan köpas? //Ulf
  1 point
 46. Idag blev den registrerad! både med 20kw/100kg samt med T12BF.😁
  1 point
×
×
 • Create New...