Jump to content

swedishGT40

Locost Sverige medlemsklubb
  • Posts

    1,429
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    54

swedishGT40 last won the day on December 27 2023

swedishGT40 had the most liked content!

Reputation

453 Excellent

About swedishGT40

  • Birthday 11/05/1982

Profile Information

  • Kön
    Kille
  • Plats
    Västmanland

Profile Fields

  • Namn
    Daniel Lorenz
  • Ort
    Västerås
  • Locost-status
    Övrigt

Recent Profile Visitors

6,818 profile views
  1. Tack för inläggen om glasrutorna. 🙂 Verkar inte vara så lätt o fixa fram sådär bara, får kanske gå till en glasfirma o kolla. Dock vore det intressant om man kunde få till en i lite värmetåligare plast för o spara vikt, återstå att se vart jag landar dock. Idag tog jag o ritade upp justerfästet och örat till bakkant av knivkrängarna, dom är skickade till utskärning så jag kan svetsa in dem när grejerna finns klara och därmed få iväg krängarna på lackering och stänga den punkten. Lägena är 90, 67.5, 45, 22.5, 0° vinkel. Beställt hem spärrbult 6x16 för att snabbt och enkelt kunna skifta läge när man så önskar. Justerfästet blir i 10mm och örat i 6mm stål som svetsas in i röret.
  2. Idag kom jag äntligen igenom hela kretsschemat för elen i bilen och har summerat ihop för o lägga beställningen så jag kan bygga kabelhärva. Jag tänker lite på bakre rutan till huven, vart fixade ni andra som byggt era replikor fram denna? Jag har ingen liggandes som jag köpte med från start, och skeppa en bakre ruta separat känns onödigt dyrt och krångligt. Finns det någon som tillverkar i Lexan kanske? @Arto du har ju gjort en del rutor i plast, gjorde du även bakre huvens ruta i plast? Då är jag intresserad om du har tankar på att tillverka fler 🙂
  3. Hittade vart jag ska placera kompressorn för air lift systemet iaf. Ett par mm marginal ca 😆
  4. Aha, tack Gustaf 😁 Idag skruvade jag lite med stötdämparna runtom och monterade in lyftkopparna. Ska stämma av rätt ride height och köpa förlängda fästöron för att komma närmare för att justera in det sista på höjden genom att förspänna fjädrarna. Inga bilder togs idag tyvärr.
  5. Krävs bogserögla på bilen för regbesiktningen? Vill minnas det var så, men hittar inte det i boken nu när jag letar🤔
  6. Tack för tipsen på vajrar, det lär komma till användning 🙂 Kollade speccen på cv knutarna igårkväll i soffan, 13mm rörelse +/- har dem, så att jag mäter speciellt exakt på centrumläget är nog knappast döviktigt. Får se till att motor o låda sitter där det ska och köra fjädringen upp o ner o kolla av vilka längder jag kan mäta fram och ta medelvärdet som längd för drivaxlarna tror jag, så länge ingen annan har ett bättre förslag 🙂
  7. Upp, ingen som har möjlighet att hjälpa till med denna transport?
  8. Började kolla på att mäta ut drivaxlar. Han som ska tillverka dem sa att mäta ut längden bara, men hur bör jag tänka när jag mäter då båda sidor har cv knut och kan röra på sig i axiellt led? Ska båda låsas med ring mot knutarna, eller ska ena tillåtas glida i splinesen? Och när det är fastställt, hur ska jag mäta tillförlitligt då jag manuellt får försöka centrera knutarna i deras "ring" då dom åker fritt ut/in? Har grovkapat ett rör jag kan mäta på, men hur noga är det att cv knutarna är exakt i sitt centrum när jag mäter? Skulle vilja passa på o fråga om någon har erfarenhet av att fjädrarna "hänger" lite också på coiloversen. Dvs. dom är inte lika raka o fina som coilsen, utan har en lätt bananform på sig. Man kan se det i bilden ovan att fjädern är lätt böjd utåt/framåt i fordonets riktning.
  9. Ska till o beställa växelvajrar. Tips på bra ställen o köpa ifrån mottages tacksamt
  10. Kikar på lyftlösningar för garaget framgent. Någon som testat o använda elvinsch med vajer istället för kättinglyft? Tänker om man monterar den så den går via löphjul så får man lite extra lyfthöjd då inte motorpaketet skall få plats i höjdled längre. https://duab.se/skog-tradgard/atv-tillbehor/vinschar/genzo-elvinsch-pw-800-kg Håller på o städar ur det sista i garaget och hoppas vara igång och meka igen till nästa helg. Dags o börja med punkterna som kan innebära vänte-/leveranstid.
  11. Söker någon välvillig själ som kan tänka sig plocka med avgassystem till en GT40 mellan växjö och Västmanland. Är själv aldrig i regionerna och materialet blir skrymmande och risk för skador om man ska dra det via fraktbolag. Så om någon ska ut o resa mellan dessa regioner så vore jag glad om ni kunde höra av er så styr vi ihop något. Tidsmässigt har jag flera månader på mig, så ingen panik 😊
  12. Det är så sexigt så det borde räknas som porr detta 🤤🤤🤤 När blir det 18 års gräns på denna tråd? 😁
  13. Om du inte ska försöka gå stenhårt på "original look" så kan du ju alltid plasta in en täckbit i mitten över växellådans ände som bygger ner en bit, och sen utnyttja höger o vänster sida av den för att bygga diffusortunnlar 😄 Typ som bild om du förstår vad jag menar (röda linjen är nedbyggnad i karossplasten)
  14. Är just det jag menar, navet på en c5 är mycket kortare och därmed kommer spindeln in i fälgen på ett annat sätt.
  15. En annan spindel kan göra så att navytan inte är så himla förskjuten som den är på cortina spindeln. Därmed förflyttas scrubben in i fälgen per automatik. Corvette c5 är ett bra exempel på en spindel som är kompaktare i axiellt led.
×
×
  • Create New...