Jump to content

Niclas Börjeson

Forumdeltagare
  • Posts

    60
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    15

Niclas Börjeson last won the day on March 28

Niclas Börjeson had the most liked content!

Reputation

110 Excellent

About Niclas Börjeson

Profile Information

  • Kön
    Kille

Profile Fields

  • Namn
    Niclas Börjesson
  • Ort
    Alingsås
  • Locost-status
    Har byggt locost

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. I väntan på diverse delar så påbörjades montering av paneler vänster fram, alla behöver någon form av modifikation. För att uttrycka det milt, blev även stort uttag efter flytten av styrväxeln. Kommer justeras efterhand.
  2. 3 Korta steg hur man bygger svänghjul: 1. Stor metallbit 2. Ritning 3 CNC Sedan be en bön att det passar…
  3. Mixtrar med avgassystemet, har lyckats få tag på alla pusselbitar och skall bygga en atrapp för att gå till grenröret. Kollektorn har även fått en ny frisyr, 15cm kortare. Blev 3” V-bandklämma och uttag för lambda efter klämman.
  4. Startmotor, tack Fege den passade(!)), schimsad och inpassad. Trångt emot motorn, men nu lever den med en V8 istället för en engelsk V6a. PowerLite RAC407, high torque
  5. Lite allmänna framgångar, inte en övning som naprapaten hade blivit imponerad över. Uppochner med oändligt massa borrande, men nu är golvet inpassat och monterat. Valde även att sänka ner stolarna 20mm, mycket pill med att passa in och svetsa.
  6. Suck, hur missade jag den där 😄 ibland ligger svaret på säljavdelningen..på rea… och 4km bort 😅 Mina skall få möta sin skapare, dvs Vinkelharry. Blir att korta ner dom och svetsa fast en V-band klämma, precis som din plan 😊
  7. Det är med lite ödmjukhet in för det himla ormboet 🐍, men skall se till att ha kul! Det är väldigt tillfredsställande när allt passas ihop 😊 Tack för hjälpen med den sista felande biten där, hittade förövrigt efter närstudier i din tråd
  8. Det kan man säga! 😅 Precis, den är 3" i utgången. Men väldigt lång som du säger.. den såg kortare ut på bilderna när jag beställde, får modifiera som med allt annat 😁 Den har jag spanat på, väldigt bra att ha era trådar och spana hur ni löst saker 🙂 Blir nog liknande lösning som din, du fick till en riktigt snygg lösning! Tanken är nog att jag flyttar bak V-bandklämman emot foten på kollektorn, likt din.
  9. Det här kommer bli trångt, blir en övning att få ihop detta avgassystemet. Både primär och sekundärsidan.. Vad kör ni andra med för storlek? Är det 2,5” eller 3”?
  10. Jag har tagit bort möjligheten till höjdjustering och därmed pillat bort alla dom delarna. Samma gäller med rattlåset och alla plastbitar, det var en kamp att pilla loss dom. Sitter med små sprintar som man får knacka ur med ett don, vilket ändå slutar med våld-elverktyg-trubbiga vapen.
  11. Jag köper via antigen Swedol eller Verktygsboden (mest prisvärd).
  12. Chassit kom utan balken vid ”hästskon”, det var tydligen en växellådsbalk och ingick inte.. Jaja 🙃 Mätte lite för bra, så den fick preeeeeeecis plats.. om man undviker att ha färg och luft emellan.. blev att smalna av den så man slipper ha Vaselin, slägga och lite goda förhoppningar för att få den på plats. 😅
  13. Aha! Du menar dina 314hk om bilprovningen frågar, eller 314++ när vi studerar motorn och konstaterar +500 av bara åsynen 😅 Det där var en krallig variant och bra med bussning, hade hittat ett polyuretan fäste som jag tänkte modifiera enligt konstens alla regler... Kanske får revidera lite planer (Väldigt tacksam för all din hjälp!)
  14. Handbromssystemet klart till stora delar. Skall försöka mäta in och tillverka plattan för fästet till handbromsoket, det kvarstår.
  15. Huvudet på spiken över mina bryderier! Grubblat en del över detta och stag är med i tankarna, var först inne på att sätta en bussning vid balken i "hästskon". Men skrotade den iden då grannsämjan mellan avgasröret och dess värme gör livet surt för en bussning.. Sista planen är att göra om motorfästena, göra dom bredare i infästningen för att kompensera för singel fästet i bak. 🙂 Samt förbereda med fästen för ett stag vid toppen av växellådan.
×
×
  • Create New...