Jump to content

EUSSVEN

Locost Sverige medlemsklubb
  • Posts

    108
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    9

Everything posted by EUSSVEN

  1. Angående vevhusvent. Har bökat en del på min turbo motor från SAAB, och det har ej blivit riktigt bra. Med risk för att kapa tråden kan jag lägga detaljerna och erfarenheter i ett annat forum. Kort sagt ett original system fungerar dåligt när man laddar hårdare, och använder smidda kolvar.
  2. Snyggt Har funderat på liknande arrangemang då min är ganska liten. Blåser en del runt hjälmen.
  3. https://m.youtube.com/@greenshortsperformance472
  4. Håller tummarna att det går bra med SFRO till våren👍🏻
  5. Min dämpare blir så pass varm att den skänkt mig ett prydligt ärr på smalbenet. Så det är nog rätt individuellt hur varma de blir. Är en oval 3” sak från Apple.
  6. Härligt Ser ut som premiär till våren👍🏻 Då får vi ta och ströga i Mariestad!
  7. Lite synd att vi bor så långt från varandra annars hade jag kunnat mätt upp strömförbrukningen med strömtång och minnesoscilloskåp. Då kan man ”spela in” förbrukningen, och analysera vad som förbrukar vad? på min 7a har jag SAABs original jättegenerator på 110A, så det klarar galant elservo, elfläkt, bränsle pumpar osv. elservot drar mest av allt men det är mer plats i ett boe chassi.
  8. Jag kör med Anderson https://www.elfa.se/en/connector-plug-poles-4awg-175a-grey-anderson-power-products-6325g6/p/30184787 Finns olika modeller men ovan räcker för starthjälp
  9. Är nog så att en sugmotor är rätt tolerant mot hur anrikningen är ställd. Som du resonerar är det mest petigt om man har en trevägs katalysator som man ej vill förgifta, eller en överladdad maskin som kräver betydligt ökad anrikning. Om du vill ha hjälp med att bygga för lågt EMC/RFI för tändningen har jag råd, skicka promemoria eller ring🙂.
  10. Kommer fungera bra det där. Skall du du flytta lambda sonden? Inte så snyggt att ha den på utsidan kanske? Dvs där man får RMS värdet efter alla rören gått ihop?
  11. Tänker arrangera en rundtur på vägar runt Kinnekulle lika den vi har gjort några år, i samband med vår träff på Kinnekulle Ring 4/8 o 5/8. Vi åker på vägar som är belagda, väl lämpade för våra fordon och vi kommer att se bla. utsikt, kyrkor, slott och koja. Stopp för fika/glass. Rundturen är ca. fyra mil. Anmäl dig i denna tråd, mest för att jag skall klura ut när vi behöver starta för att inte missa käket på fredag kväll. Starttiden är beräknad till ca. 14.30 från nedre/yttre depån. Du behöver bara ange föraren. Ta med kompis/närstående som får chans till en fin titt på Kinnekulle. Sen får vi bara hoppas på bra väder. "Köstar det nött som vi skaraborgare säger" Nä. Jag återkommer med starttid ca. 1 vecka innan träffen. Bengt 0705430023 1. Bengt Johansson 2. Mats Karlsson 3. Vedde 4. Lars Andersson 5. Andreas Svensson
  12. Ser fint ut. Angående strömtäthet och kabelarea så använder vi Max 1A per mm2 på jobbet. När man bara har 12V är det bra att inte skapa för stora spänningsfall. En annan sak för att ha driftsäkerhet så kör vi med 60A säkringar på våra laddare som ger 30A. Lite större säkringar avger en del värme vid märkströmmen, den bilsäkring vi valde avger 1W vid 60A. Denna värme kan bli problem med säkringshållare om saker sitter trångt + värmen från motorn. Jag hade nog kört med 50% marginal där det är varmt. Tjusig instrumentpanel, nyproduktion?
  13. 1. Vedde( 2 mat, 1 köra) kan hjälpa till att hålla i det som vanligt. 2. Fredrik Pousard (fege) (1 mat, funktionär, guida vedde under minuten...😉) 3. Jari Kinnunen, 1 mat men ingen körning 4. Torbjörn Paulson, tpau (1 mat, 1 köra) 5. Alex Bergsland (DomiSeven), 1 förare, 1 mat (men kanske även 2 till som äter och åker med, en 13 och en 15år. Utredning pågår). 6. Lupus , 1 förare , 1 mat - men med samma brask lapp som vanligt 7. Sören Aronsson (Pedalen) 1 förare, 1 mat 8 Per Lindberg 1 mat och 1 körning om inte bilen är såld 9. Roland Käll 1 mat, funktionär 10. Joacim Järkeborn (jocke4u), 1 mat, funktionär fram till ca 13 11. Lars Andersson 1 körning 1 mat 12.tomas alexandersson 1 körning 13. Andreas Svensson, 1 mat, och köra, samt hjälper till.
  14. Att få upp frekvensen borde gå lättast med några logik kretsar, har nog allt som behövs i labbet på jobbet. Man kör gammal cmos logik, de fungerar direkt på 12V system. Gissar att du vill köra fs ggr 4?
  15. Nytt kyl på plats. Bara rörmokeri kvar…
  16. Är nog svårt att svetsa ☹️. Då det är ett BOE7 bygge visade det sig att ett 240 kyl ledigt passar in.
×
×
  • Create New...