Jump to content

Rikard Larsson

Forumdeltagare
 • Content Count

  3663
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Rikard Larsson last won the day on March 13

Rikard Larsson had the most liked content!

Community Reputation

80 Excellent

About Rikard Larsson

 • Rank
  Är det kul med turbo?
 • Birthday 07/30/1981

Contact Methods

 • Website URL
  http://seven.no-ip.info

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Rikard Larsson
 • Ort
  Malmö

Recent Profile Visitors

16311 profile views
 1. Var och skruvade av en katalysator på Returbilen på lunchen. Fy fan alltså. Flänsen mot grenröret sitter med två alldeles för små muttrar och pinnbultar. M6 och således 10 mm hylsa. Och så lite rost på det. Blev ju runddraget bara man tittade på skiten. Hade med batteridriven vinkelslip och tigersåg. Vinkelslipen får man inte använda, så den använda jag inte för att klyva ena muttern. Den andra muttern kom jag inte åt med vinkelslipen så jag fick såga med tigersågen genom grenrörsflänsen, pinnbult och allt... Nu är man lite orolig för att börja skruva på "riktiga" bilen. Vill INTE ha knäckta pinnbultar på undersidan av grenröret.
 2. Katalysatorn verkar vara kass. Nu när jag monterade en fungerande bakre lambda så insåg bilen efter ett par dagars körning att katalysatorsystemets effektivitet var undermålig och tände motorlampan (P0420).
 3. Du får återkomma med recension av den varianten. Jag har försökt med mikrovågsugnstransformator, men inte lyckats särskilt bra. Testat 3 olika och ingen ger tillräckligt med kräm känns det som. Vet inte om vi har klenare mikrovågsugnar i Sverige, men jag lyckas inte få samma resultat som folk på Youtube.
 4. Håller med. Gillar cykelskärmar bak 🙂
 5. Det här med bakre lambdan verkar det råda delade meningar om. Jag har läst att den har en viss reglerande funktion (i vissa bilar). Därför jag var så säker på att det var den eftersom jag bara ligger lite över på två värden. Kollade live på dess värde nu när jag körde till jobbet. Den pendlade mellan 0,1 och 0,8 V hela körningen. Skulle göra ett komptest igår för att undersöka toppackningen men min mätare passade såklart inte i Renaultens djupt begravda tändstiftshål. Får väl släppa tanken på att själv är bäste dräng och köra in till en verkstad.
 6. Piss och mög. Motorlampan har inte tänts, men jag kollade felkoder ändå. Fick faktiskt på bakre lambdan. Trodde motorlampan alltid tändes vid felkoder. Mätte upp bakre lambdan och den var kass. Oändlig resistans på förvärmningen och ingen signal ut. Bytte den och fick vettig signal. Perfekt tänkte jag och åkte och besiktigade. Ingen skillnad 😞 HC: 215 (200 är gränsen) CO förhöjd tomgång: 0,5 (0,2 är gränsen) Kanske är katten då eftersom den verkar vara varmare före. Jag tyckte mig se lite blårök när besiktningsmannen stod och gasade. Den dricker lite kylvatten också. Finns även lite majonnäs i oljepåfyllningen. Hoppas inte det är toppackningen som gått, och orsakar detta 😨
 7. Där du bor kan du väl bara gå utomhus... 😄
 8. Ljudisolering i golvet för mindre "kupéljud" skulle jag säga är totalt meningslöst. Däremot så kanske det kan vara en poäng för att få stummare känsla i golvet? Men man vill man inte ha skramlande plåtar i alla fall, så ljuddämpning i form av någon fogmassa mellan plåtar och ram är viktigt, men det har du säkert.
 9. Våra bilar är inte standard, så kör på kopplingsdosa 🙂 Se till att få tätt i genomföringarna bara. Det bästa är förskruvningar, men det blir svårt på en enkel RKUB. Minsta jag sett är 4 mm diameter.
 10. Är oilon helt stumt? I så fall måste det ju vara extremt viktigt att allt linjerar och inte kärvar vi fjädring. Tänker att även om det rör sig lätt och smidigt på pallbockar kanske det förändras vid belastning? Anledningen att jag spånar är att jag funderar på andra bussningar/leder vart det lider men vet inte om man ska tänka hård plast eller ledlager.
 11. Lite klyddigt att förklara, men två skruvar sitter som hakar mot bakänden. En tredje skruv låser ringen. Den skruven kommer jag åt om jag drar upp damasken lite runt handbromsspaken. Spaken är större mot botten så hålet i damasken runt spaken blir större om man drar upp den. Eller ja, mindre fyllt med spak 🙂
 12. Jag sydde en i samma konstmaterial som jag har på kardantunneln. En enkel aluminiumring på insidan är skruvad med självborrande skruv.
 13. Välkommen! Verkar vara en riktigt trevlig högvarvig motor. Vad är effekten på en sån? 220-240 hk? Tänkte på gränsen för vikt/effekt...
×
×
 • Create New...