Jump to content

bexander

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  175
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by bexander

 1. bexander

  Elektrisk Snöskoter

  Ja, de där två andra fordonen längre in på sista bilden, behöver inte de lite uppmärksamhet?
 2. Det går att använda relän på många olika sätt. Det vanligaste i en bil är nog att man avnänder ett slutande relä när man önskar funktionen till-från. Det är också det enklaste relät. En bild på en vanlig inkoppling: Om jag förstår ditt schema korrekt så är det precis så du tänkt ansluta reläna. Nog finns det hopp för dig!! :)
 3. Jag brukar handla sådant på ebay. Oftast hittar jag det du nämner från Tyskland.
 4. Jag tycker det är enklast att använda ex ebay för detaljer av detta slag i mindre förpackningar. Jag har själv köpt försänkt nitmutter där för länge sedan. Sök på exempelvis "m6 rivet nut countersunk". Vanligtsvis är nitmuttrar i aluminium men finns i andra material så som stål och rostfritt stål. Aluminium funkar bra om de används någon gång då och då men för bra hållbara gängor är stål bättre, typ demonteras/monteras en gång i veckan eller så... Dock är stål och RF mycket svårare att nita och det är tveksamt om en tång från ex biltema klarar att nita dessa i M6.
 5. Funkar säkert bra med en värmesköld av aluminium men det är bättre med rostfritt stål då det leder värme mycket sämre än aluminium.
 6. @Jocke4U Jag antog helt enkelt att det måste vara 8. Jag tänkte, vem gör en brotch som är 7,97? Nu när jag tänker på det igen så visst skulle man kunna göra en som är 7,97... det är trots allt en universalbrotsch. Med de måtten som är angivna i databladet är den 7.97 och inte 8 . Dock om man använder 25,07 och 9,82 istället för 25,1 och 9,8 så blir det exakt 8 men det är fortfarande inom korrekt avrundning. Det är nära nog för mig men var och en får göra sin egen bedömning.
 7. Måtten från databladet: Overall length of debarring reamer head: 122mm (excluded shaft) Diameter of top/bottom debarring reamer head: 9.8mm/25.10mm (edges for the flute) Alltså skillnaden i diameter är 25,1 - 9,8 = 15,3mm. Detta över en sträcka på 122mm ger 122 / 15,3 = 8. Alltså 1:8 konicitet. Jag har en sådan liggandes och måtten verkar stämma mer än så kan jag inte säga eftersom jag inte provat den.
 8. Det finns en variant hos RS-online, länk. Jag har en sådan men jag har tyvärr inte provat den.
 9. bexander

  92 E

  Jag gissar på att det är PTC-element i den där.? Alltså samma princip som i en modern kupevärmare. Dessa kan i princip inte bli för varma då temperaturen i elementet påverkar resistansen och därmed effektutvecklingen i elementet. Blir den för varm sjunker effekten och blir den kall ökar effekten. Alltså självreglerande. Borde i så fall funka bra med arduinostyrning direkt på IGBT:erna. Jag har själv ett 110V PTC-element i min elbil. Jag har bara en halvledarkontaktor för av eller på. Funkar fint för mig.
 10. Spindelleder till en Yamaha Raptor 660 eller 700 har 1:8 kona och ca 12mm diameter i smala ändan men de är kanske lite väl klena för att sätta på en bil... Finns diverse varianter för olika eftermarknadsbärarmar.
 11. Beror lite på vilken effekt du vill få ut? Nissan Leaf finns rätt mycket info om och många som gjort lösningar på för att använda motorstyrningen också. Tesla.... Mitsubishi Miev, original bakhjulsdriven. Gällande batteripacket så går det för det mesta att dela upp det på flera positioner i bilen. Beror lite på hur BMS:et är uppbyggt och hur väl du kan skydda och isolera anslutningarna.
 12. Bättre med trehjuligt fordon för då finns ingen hastighetsgräns eller effektgräns... L5e-A Trehjuling Max: L: 4000mm B: 2000mm H: 2500mm Max 1000kg
 13. Jag har forskat lite i ämnet och kortfattat har jag kommit fram till följande krav gäller för 4-hjulig MC som liknar bil: L7e-C Tung mopedbil Max L: 3700mm B: 1500mm H: 2500mm Högsta kontinuerliga märk- eller nettoeffekt 15kW. Högsta konstruktionshastighet 90km/h. Inneslutet förar- och passagerarutrymme tillgängligt genom högst tre dörrar L7e-CU Tung mopedbil för godsbefodran Lastyta minst 0,3 x fordonslängd x fordonsbreddbredd. Skiljevägg mellan passagerare och lastyta. Max 600kg (exkl batterier om eldrivet). Max 2 sittplatser inkl förarplatesen. L7e-CP Tung mopedbil för passagerarbefodran Max 450kg (exkl batterier om eldrivet). Max 4 sittplatser inkl förarplatesen.
 14. Se där! Det verkade smidigt.
 15. Vad kommer det sig att du kör med skruvbara batterihållare? Har punktsvetsen lagt av?
 16. bexander

  Bultutragare?

  Det funkar inte att sätta på en mutter och svetsa inuti mutern ner i bulten och sedan dra ut det hela? Min erfarenhet av bultutdragare är att de brukar gå av och sedan är det omöjligt att borra ut.
 17. Dalhems i Vessigebro säljer mycket prylar från Summit Racing. De kanske kan ta hem det kitet?
 18. Verkar som att C står för "computer". Verkar skulla gå till motorstyrningen. Det är inte så att C skall kopplas till antingen +12V eller chassiejord för att den skall ladda? Tänker att det är signalen från motorstyr när motorn går.
 19. Kan detta också orsakat att motorn var lite mer trögstartad? Tänker på startbatteriproblemen från tidigare.
 20. Jag har inget tips på var du kan få tag på en vakuumpump men jag kan varmt rekommendera Partille Air Con Service KB, Bordalsvägen 1, Partille, 031-44 85 50 om du vill få hjälp med att serva. Han som har firman har koll på läget och har väldigt humana priser.
 21. Är du säker på att batteriet är bra? Testa med ett annat batteri. Inte via startkablar utan ta bort det gamla batteriet och koppla in ett nytt. Det låter som att du har en ordentlig kortslutning någonstans efter tändningslåset. Är allt avsäkrat i bilen? Testa att rycka ur alla säkringar, framförallt de som matas via tändningsspänning. Kvarstår felet? Om nej, testa att sätta tillbaka en säkring i taget och kolla om felet kommer tillbaka eller inte. Om ja, vilka förbrukare matas direkt från tändninsspänning utan säkring? Testa att koppla bort dessa, helst en i taget och kolla om felet kvarstår. Kolla också visuellt allt kabalge du kommer åt. Något som ser konstigt ut? Med tändningen tillslagen borde det bli rätt varmt någonstans. Försök att känna lite försiktigt på kablarna och förbrukarna, det kan också ge en inikation var felet är någonstans. Vad har du för verktyg att tillgå? Multimeter? Tångamperemeter?
 22. Jag håller absolut med att ett batteri är att föredra men om det kräver ombyggnad av bilen så tycker jag andra alternativ bör övervägas, särskilt tillfälligt.
 23. Om du måste bygga om så mycket för att få in ett annat batteri kan ett alternativ vara att köra med dubbla batterier. Ett förslag på lämplig koppling: Batteri 1 är alltså ditt nuvarande batteri. Batteri 2 är ett litet (<2Ah eller så) extrabatteri som normalt är anslutet via ett relä som öppnar när du crankar. Detta batteri försörjer då det som är viktigt för start av motorn. Borde funka med 12V 1,2Ah blyackumulator från Biltema, kostar 109:-. Går att köra litium här också men onödigt kostsamt för att testa.
×
×
 • Create New...