Jump to content

Rikard Larsson

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content count

  3565
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Rikard Larsson last won the day on June 1 2017

Rikard Larsson had the most liked content!

Community Reputation

54 Excellent

About Rikard Larsson

 • Rank
  Är det kul med turbo?
 • Birthday 07/30/1981

Contact Methods

 • Website URL
  http://seven.no-ip.info

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Rikard Larsson
 • Ort
  Malmö

Recent Profile Visitors

15847 profile views
 1. Hur du än gör så tycker jag att du ska fixa någon övervakning för kontroll så att allt fungerar. Du var väl lite insatt i Arduino? Det är ju ett perfekt projekt att koppla in några 18b20 och en lysdiod som varnar om något värde är utanför satt område. Du behöver inte ens borra hål i något. Jag tejpade en kapslad 18b20 utanpå ett rör i pannrummet. Visar exakt samma temperatur som den riktiga termometern i vattenflödet. Gummislang är kanske en annan historia, men du behöver å andra sidan inte 100 % noggrannhet.
 2. Glassätar Zero med Pinto EFI

  Jag hade lite onödigt tajt på liknande sätt. Kostade mig en styrväxeldamask :D Ta bort den. Kommer inte synas där nere i alla fall.
 3. MB Seven bygge

  Så de där distanserna flyttar upp röret lite efterhand? Väldigt fint resultat! Gissar att typ av aluminium spelar roll för resultatet.
 4. 17-tummare med lågprofildäck och turbomotor
 5. Framlamps hållare?

  Rör i rör på chassit :) Annars använda bulten till övre bärarmen?
 6. Huvlåsning

  Excenterlås bakom nummerskylten. Och gångjärn i bakkant.
 7. Motorvärmare med cirkulation

  Installationen tog 10 minuter. Kapa slang, på med två slangklämmor, dra fast med ett kraftigt buntband. Brydde mig inte om kylarvätskan som läckte ut, var inte många dl.
 8. Motorvärmare med cirkulation

  Ebay. Ca 800:- vill jag minnas. https://www.ebay.com/itm/VVKB-S-8003A-Engine-Coolant-Preheater-220V-240V-2000w-65C/263244309283?hash=item3d4a956323:g:mWwAAOSw3pVZ0~Q0
 9. Motorvärmare med cirkulation

  Kopplade den så att den suger vatten från grova slangen (botten på kylaren) och sprutar in det värmepaketet. Funkar bra. Startade bilen och fick varmluft direkt! Körde den en timme innan avfärd, var nog lite överdrivet vid 2+. T.o.m. motorfästena var varma :p Strömförbrukningen pendlade efter en stund, den var nöjd och stängde av med sitt inbyggda termostat.
 10. Intressanta bilder. Det gör inget om man får se lite mer detaljbilder :)
 11. Motorvärmare med cirkulation

  Har en kompis som bett mig om hjälp med det där elementsystemet. Jag vägrar... Jag tolkade bilden på Clion fel. Ena slangen av de två parallella går till expansionskärlet. Sorry :) Så nu ska jag bara reda ut vilket håll vattnet flödar. Den grova slangen går från botten på kylaren till sidan på motorn. Brukar botten på kylaren vara in? Det borde det ju vara med tanke på luftningen.
 12. Motorvärmare med cirkulation

  Det kan jag inte tänka mig. Fransmännen är i och för sig roliga ibland. Ska ut och försöka fota lite sen. Värmen i bilen fungerar utmärkt i alla fall. Har sett gamla element (i hus) som bara har ett rör till sig. Den är skum...
 13. Motorvärmare med cirkulation

  Borde vara det. Och jag kanske övertänker. Men bilden ovan skiljer mot min på en punkt. Där är värmepaketet kopplat på varsin sida på motorn. På min är in och ut till värmepaketet bara några cm från varandra på en grövre slang.
 14. Motorvärmare med cirkulation

  Har fått hem en värmare nu och då ska den såklart installeras direkt. Enligt manualen ska den sitta på slangen som går från kupéns värmeväxlare och med utloppet mot motorn. I mitt fall känns det lite skumt, då in och ut från kupén sitter bredvid varandra. Jag är rädd att det mest cirkuleras genom kupéns värmeväxlare. Vad tror ni?
 15. ordentligt "positiva" fälgar

  Titta på London-taxis :D
×