Jump to content

Lsd diff trasig???


Nallemannen

Recommended Posts

Skaffade en 7" LSD 3,92 diff, monterade den och den går som en vanlig diff. När man drar medbringarna åt varsit håll så är det segt som sirap! Hur ska det kännas där, ska det vara stumt eller ska det vara lite sirap. Enligt uppgifter ska den bara ha gått 2000 mil. Den ser och känns mycket fin i pinjong, inget direkt glapp någon stans. Va kan ha hänt då, kan den ha legat för länge utan olja kanske?

//Björn

Link to comment
Share on other sites

Hej!

Varför tror du den är trasig?

Mvh

Thomas

Det finns inte en tendens att den låser upp. När jag skulle prova att dra runt bilen så gick inner hjulet i 200 som vanligt, det va blött! In i garaget upp me ena hjulet med en domkraft som stod i färdriktningen, men lika där! Inte ens en liten vilja framåt!

Hur mycket ska det diffa, det måste ju vara mer än handkraft som är meningen, vill ju kunna nöta på båda däcken... :)

//Björn

Link to comment
Share on other sites

Har inte mycket erfarenhet då jag har odiffat monterat men kolla denna tråd för lite info:

http://forum.locostsweden.se/index.php?showtopic=10168

T.ex. från therealpinto

"Quaifediffen är bra på så vis att den inte bråkar det minsta när man kör sakta, den är också i praktiken underhållsfri. "Fit and forget". Men precis som viskodiffen får den problem att leverera kraft om man låter ett drivhjul åka upp i luften (eller få väldigt lite marktryck)."

Så kanske testa på torrare underlag....

Edited by Jocke4U
Link to comment
Share on other sites

Hej!

Som föregående talare säger så prova på grus eller nått och gör rivstart. Två ränder ska det bli. Dock låter det som din inte är riktigt frisk, "dra runt" den borde gå finfint när det är blött. Torrt vette tusan, men...

MÄngden olja är det inte,själva LSD enheten är sluten i diffen och den "kan du inte" fylla på olja i.

Mvh

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Fords viskodiffbroms är inte så hårt "ansatt", och diffbromsverkan fås genom lameller som ligger i ett bad av klibbig silikonolja (typ). När lamellerna vrids åt olika håll "klistras" de ihop av oljan men diffbromsenheten kan bara överföra ett visst moment. Standardspec är 70 +/- 30 Nm, dvs som standard ska den överföra cirka 70 Nm men 40-100 Nm är inom specifikationerna.

Vätskan i diffbromsenheten "slits" så en diff som levt några år bromsar mindre.

Man ska ju också minnas att syftet med diffbromsen är att man ska kunna ta sig fram i låg hastighet med dåligt grepp (snö, lera), det är inte en diffbroms tänkt för bus på asfalt ;-) Den ska vara snäll och beskedlig, säkert ett resultat av erfarenheterna från Capri 2.8i Special, där Ford originalmonterade en ramplamelldiff i en bil med hyfsad motoreffekt och ganska lätt bakvagn. I blött väglag är den "en handfull" att hantera för en ovan förare...

Vill man prova diffen kan man alltså mäta låsverkan med momentnyckel. Om man låser pinjongen och vrider ena axelflänsen med momentnyckel, så ska man alltså se 70 +/- 30 Nm (vrid cirka ett halvt varv på cirka 1 sekund).

/Gustaf

Link to comment
Share on other sites

Tack för alla svar!

Jag har prövat dra runt med en moment nyckel,inget direkt motstånd. Och om man lägger ur växeln och snurrar ett varv så kanske det andra har snurrat 20% av ett varv, så att det inte står rätt till är en sak som är säker!!! :(

Nu till nästa fråga, går den att reparera/spänna upp så den tar rätt igen. Eller ska den kasseras och jag får jaga ny igen?

//Björn

Edited by Nallemannen
Link to comment
Share on other sites

Det går att få den renoverad. Gearboxman i England, kanske Maxxtuning i Sverige också.

Men börja med att kolla att det verkligen är en LSD-diff du har. Ta av locket och titta på diffcarriern bakifrån - med diffbroms har "flänsen" som kronhjulet sitter på en skarv på mitten, det är där inne som lamellerna ligger. Nån kan ju ha bytt...

/Gustaf

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...