Jump to content

eslöv

Forumdeltagare
  • Posts

    175
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by eslöv

  1. http://picasaweb.google.com/FrippeEslov/Knutstorp090727# någon bild från knutstorp
  2. Här är min bygg tråd http://forum.locostsweden.se/index.php?showtopic=4674 s52 3,0 ligger runt 22.000 kr normalt i tyskland. men min tanke var först att överladda min m52 2,5 motor med kompressor. men som sakt bilen rör sig riktigt bra med de 170 hk. tror man skulle tjäna riktigt mycket på att fixa till aerodynamiken också. det är som att köra in i en vägg i 200 km/h sen är det segt.
  3. själv kör jag med bmw 6an i alu m52, 2,5 med 170hk. vist är den stor men det gick ner i ramen, sumpen kapad ca 45-50 mm. sen väger den inte så mycket som du skriver, det är m50 motorn som väger 166kg m62 ca 146 kg med allt på då även servo pump och ac. nu i vinter blir det som du säger en m3 motor för min del, dock bara en 3,0 men tror 286 hk räcker ett tag till.
  4. eslöv

    Byggtid

    Ca 250 timmar på bilen 0 100 timmar på glasfiber sakerna
  5. några 85 grader kommer jag inte upp i där framme i år, ligger på ca 60 grader efter 15 min körning på bana. bak lite mer ca 65-70 grader. mätte aldrig förra året. funderade lite o har faktist minskat ner på toe in en del. det skulle kunna förklara att däcken inte kommer upp i samma temp som förra året. förmodligen fick däcken "jobba" redan vid rakt fram körning o höll tempen uppe på ett annat sätt då. reagera lite på att däcken fram höll ca 200 mil med en bankörning förra året och bak däcken 350mil och 2 bankörningar. därför miska jag på toe in + fick en skönare bil vid landsvägskörnin och mycket sido stabilare vid riktig hård inbromsning efter rakorna.
  6. jag va ute i garaget o titta på de gammla däcken de är märkta på samma sätt. kanske jag som kör lite hårdare i år, har dock ändrat lite på motor till det posetiva. Får se vad det blir för däck nästa gång, synd man köpte 8 st nu sist. eller får man ha de till landsvägs körning o riktiga slicks på bana.
  7. Hur mycket luft har ni i era r888. själv liger jag på 1,2 bar kalla. o ca 1,5 varma. Men tycker jag har dåligare fäste i år än förra året med likadana däck, dock så har jag nya i år. + att det skriker mycket i från däcken innan de tappar greppet, inget jag vill minnas från förra året. Kanske är så att gummi blandningen inte är samma i däcken längre. saknad av Ha-olja kanske?
  8. Väger inte så stora fälgar mycket? tycker själv mina 15" på 7 kg är för mycket. vikten på hjulen tarmycket på axet. tänker då på min vanliga bil som jag har 19" på, när jag har vinter däck som är 16" plåtisar så blir det en markant skilnad i axet. men sen är ofta en plåt fälg lättare än en alu fälg
  9. regnar det inte så kör jag nog också dit. vi får se. är lite förkyld o det är inte rätt bil att va det i.
  10. Då har man vatt o införskaffat en S50 3,0 motor. Blir nog inte från i vinter det blir byte, man vill jö köra nu när det är sommar.
  11. Hur mycket är sålt, är intreserad av allt kanske.
  12. Jag kapa av en del av botten o spände ut svepet o skruva fast i en spånskiva, okej jag spara radien som blir ner till botten av baljan. jag tror det var en 90 liters balja.
  13. Intresant pris. fota några av dina finsate och sämsta svets fogar så man ser hur väl det är byggt hur noga är ramen i måtten? hur mycket slår det på?
  14. E39 ans spindel är lite trixig med dubbla undre spindelleder. bild på spindel http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=31&fg=10 bild på undre bärarmar med 2 st leder som sitter i spindeln http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=31&fg=05 men där är fina alu bromsok som ska hamna på min seven med e36 spindlar
  15. Stötdämparna sitter i orginal fästet, dock har jag svarvat en hylsa för att få in de mot centrom en bit + vridigt fästet 90 grader. så infästningen i bmw hubben är där mcpherson dämparen sitter orgonal på bmw. en tank esom sloog mig när jag byggde var att förmodligen så hadde en bakvagn från en touring vatt bättre, där är dämpar o fjädrar helt annerlunda. mcpherson på sedanen och lös fjäder med lutande dämpare på touringen. där borde man kunna fästa coilovers direkt i hubben
  16. slå många små nätta slag med gummiklubba så är det inga problm. sätt fast påten med brådor o många skruvtvingar så den är spänd mot rören o rhs, sen är det bara att slå många lätta slag, slå längstner på där bocken på plåten ska börja först. du behöver inte slitsa plåten.
  17. Funderar på lite ändringar i vinter. Bur ska det bli och det blir nog helbur, käns lite tryggare när man leker på bana. Sen funderar jag lite på motor effekt ökning, men sen är frågan hur mycket bilen (ramen) framför helburen klarar utan att riskara för stora vridningar. vet inte riktigt hur jag ska förstärka den där riktigt. vore roligt me en M3 motor på 321 hk eller ett bra turbo bygge av den motor jag har, slutar på nästan samma pengar för att få samma effekt.
  18. Hittar ni 3p utan rulle med märkning? tror det är svårt.
  19. knäred-örkelljunga-prestorp-forestad-röstånga-sen 108an till lund örkelljunga till röstånga är riktigt roliga vägar.
  20. Jag håller med dig roligt om det inte dönar för mycket. själv satte jag en mc dämpare, och den var lagom i ljudnivå. men efter ett par hårda vvarv på knutstorp var den totalt utbänd och dönade ordentligt. Jag har beställt rostfria dämpare från simons, det blir 2 st 2 1/2" en på sidan och en där bak. jag letade också efter en lång rund att sätta på sidan men det ser helt omöjligt ut att hitta.
  21. japp det är sånt som de säljer på marknader. tycker det fungerar bra, har lagat många mc-cross motorkåpor med sånt. bara man använder gasol så man inte värmet med acetylen.
  22. japp en 16 v på 75 hp är det, tror den är likadan som 1,8an motorn ser lång o bred ut för att vara på 1,25 l vad motorn väger vet jag inte men ca 95-100 kg komplet med allt på monterat tror jag, den gick att bära själv några få meter. motorn är ganska pigg, fick testa vad den toppa 180 km/h enligt mätaren och sen var inte vägen längra men lite till ska den nog klara. men i de hastigheterna är inte en fiestan rolig. då är man lite tryggare i sin 7a med bra bromsar o bättre väghållning. fick faktist upp min i 221 km/h enligt GPS, men de sista 4-5 km/h var riktigt sega.
  23. brake cleaner i luftintaget med motorn igång, efter en spray flaska så gick motorn normalt. förmodligen sot på tråden i luftmasse mätaren.
×
×
  • Create New...