Jump to content

Arto

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  321
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Arto last won the day on January 3

Arto had the most liked content!

Community Reputation

185 Excellent

About Arto

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 03/01/1961

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Gottröra

Profile Fields

 • Namn
  Arto Rajakangas
 • Ort
  Gottröra
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

1370 profile views
 1. Uppgiften jag fått av min SFRO-kontakt är att spinner är ok så länge den inte sticker ut. Bäst är väl att fråga din besiktningskille? Vad gäller gängan så kolla noga då det varierar ofta mellan olika leverantörer men har ingen aning om just den combon. Det räcker inte med diameter och stigning om man vill vara säker, det kan även vara 55 eller 60-graders vinkel.
 2. Superbra och lärorikt! Tack Pierre för all info och ditt engagemang👍
 3. Kanske? Finns inte risken att den kan bli alldeles för mjuk? Tanken är inte att få fina hjulhus utan det primära är att skydda karossen. Jag har målat en del med PU, båt-produkter då, och upplever den ganska mjuk som den är. Drar mig till minnes en båt-durk som fick en smäll, det blev en hygglig grop i träskivan men lacken var faktiskt fortfarande hel.
 4. Lite återkoppling: Har använt mig av Hagmans karosserikitt och tunnade ut den ca 10-15% med Biltemas förtunning då jag råkade ha en burk hemma. Körde på det med liten korthårig roller av bästa kvalitet. Funkade hur bra som helst, ett lager/dygn. Två lager i hela hjulhuset och ett par extralager där risken för "direktskott" är stor. Sedan tänkte jag rolla på två lager polyuretanfärg på detta, den är grymt stark och samtidigt lite seg/mjuk. Tror detta blir bra men framtiden visa hur bra det funkar i verkligheten. Ett stort tack för tipsen! Såg förresten att @Kjelland28 före
 5. Arto

  Artos SGT40

  Tack för fina bilden Som sagt, lägger det i bakhuvudet så får vi se om det händer något🙂
 6. Arto

  Artos SGT40

  Tack Mats, Nej det har jag inte klurat på men det hamnar väl kanske i bakhuvudet nu, kanske🙂 Tänker du längs kanten på varje orange fält separat eller? Om inte får du gärna förtydliga var linjerna i så fall skulle läggas om du vill. Jag har ju inte haft som första mål att få den att se så vacker ut som möjligt på det viset men ändå så. Det är ju kul att stripa så länge man inte frångår 60-talskänslan. Nu fixar väl karossformerna det mesta? Alla GT40 är ofantligt vackra, även dom o-lackade under byggnation som är klädda i polyesterskruden👍
 7. Arto

  Artos SGT40

  Jag har använt mååånga nitmuttrar på mitt bygge, både i glasfiber och annat👍. Dom är kanon men har valt att gänga där jag tror belastningarna tillåter det. Mycket enklare att få placering och vinklar någotsånär rätt. Det är även lättare att reparera.
 8. Arto

  Artos SGT40

  Tack! Gängtapp direkt i glasfibern, det funkar förvånansvärt bra. Man kan/(bör?) även lägga i en droppe polyester i skruvhålet efteråt så mättar man laminatet lite och förstärker. När det härdat en timme eller två, i med en skruv och ur igen så har man en lite starkare gänga när det härdat färdigt. (Det är alltid bra att lägga lite polyester i allt "ändträ" på glasfiberlaminat.) För att förlänga gängan om karossen känns för tunn eller en gänga pajat, bara att slipa lite och bygga upp en lagom bulle med glasfiberspackel på baksidan och upprepa proceduren.
 9. Gillar när gamla trådar fylls på 👍 Det är nog fint att ha något som tätar till lite i eventuella hål och sprickor om olyckan är framme. Så soppan inte bara fritt sprutar rakt ut tänker jag.
 10. Vad inspirerad jag blev, tyckte att jag kanske bor själv i alldeles för stor kåk. Ålderdomen är räddad
 11. Den filmen var bra👍 Han nämnde att knutarna var dyra. Att bygga med styraxelknutar går finfint. Dom håller för evigt, är helt glappfria och har väldigt ofta samma dimensioner på olika bilmodeller, det går m.a.o. att kombinera prylar nästan lite hur som.
 12. Håller med föregående inlägg, välkommen! 🙂
 13. Arto

  Artos SGT40

  Klart fram, garnerade baket med en svart kant. Strulade lite med den svarta färgen som ville försvaga plasten med någon konstig kemisk reaktion men Biltemas plastfärg funkade, tur att man testade på lite spillbitar först. Sidorutor är inpassade men ska fixas till det slutliga. Mycke pyssel men passformen blev läskigt bra till slut. Ventilationsrutan var inte så lätt att få till hyggligt, håller på att öva med gasolbrännaren för att polera till kanterna, känns just nu som om det kan gå precis hur som helst Nästa projekt får nog bli en öppen bil utan tak och sido
 14. Inte ens ombyggt med ny SFRO, bara reg-besiktning så det verkar ju smidigt👍 Tycker detta är ett jätteintressant koncept, kan ev. vara spekulant på på en kaross då nuvarande bygget smått börjar närma sig finalen. Vad gäller ev. praktiska problem får andra svara då jag inte har speciell erfarenhet av 7:or, fundera lite på hur man drar avgassystemet på Fisher Fury?
 15. Det verkar som om det inhandlas en hel del prylar just nu i Kungsbacka🙂 👍 Det där är ju en klart intressant fråga tycker jag, så pass att den kan vara värd en helt egen ny tråd under under "Elektronik & belysning"? (Sökte med föga framgång) Det kanske kan vara fler som "snubblar" på den där, och fyller på med sådant som är relevant...
×
×
 • Create New...