Jump to content

Morty

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  1955
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Morty last won the day on August 25 2018

Morty had the most liked content!

Community Reputation

60 Excellent

About Morty

 • Rank
  To improve is to change; to be perfect is to change often”
 • Birthday 04/16/1972

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Magnus Mårtenson
 • Ort
  Höllviken

Recent Profile Visitors

13363 profile views
 1. Min erfarenhet av skvalpskott är att du inte behöver hålen mitt på plåtarna. Du vill inte att bensinen ska "skvalpa" fram och tillbaks vid körning utan endast rinna mot pumpen i samma takt som pump/motor förbrukar bränslet. Hål i underkant och ovankant för avluftning mellan skotten räcker.
 2. Luftfiltret finns kvar. Skicka ett PM så löser vi det praktiska den vägen.
 3. Jag kör med BTR från Fuelab. Loggar bränsletryck under körning i min DL1:a och den reglerar exakt under alla körningar och situationer som uppkommit hittills.
 4. Jag bytte mitt Odyssey PC625 efter 10år för att uppmätt startström från batteriet började bli sämre. Dock utan att någon gång visat sig svagt vid motorstart. Har suttit monterat både till min högkompade 1.8-20V och min nuvarande 2.0 Duratec. Fantastiskt bra batteri och värt alla 6kg som det väger.
 5. Har för mig att jag skrivit om detta tidigare, men huvudcylindrar med samma design som Wilwood, Girling etc. (vanligtvis de "billiga") där behållaren ansluter i framkant på huvudcylindern, har en fjäderbelastad tätning mot behållaren som tätar när du bygger tryck i kretsen. Om vätskan expanderar pga av värme eller tex handbroms som aktiverar bromskolvarna i bakoken (Ford Sierra) kan få denna tätning att täta även om huvudcylindern är opåverkad eller om bromsskivorna är varma efter ett race och du stannar och håller på bromsen. Normalt hjälper det att stampa på bromsen ett par gånger, men hela situationen är dålig. Har även sett ett par gånger där smuts hamnat i kläm i denna tätning och bromsarna fallerat totalt. Jag rekommenderar huvudcylindrar av den typen där rörelse på kolven blockerar behållaren när du vill bygga bromstryck. Dessa har anslutningen till behållaren bakom utgången till bromsarna. Ingen risk att expanderande bromsvätska låser kretsen och betydligt mindre risk att smuts håller kanalen till behållaren öppen så du inte kan bygga upp tryck. Tilton och AP gör denna typen av huvudbromscylindrar, samt att i princip alla moderna bilar har denna typen av lösning.
 6. Killen som hade Manton har sålt bolaget och maskinparken sedan ett par år tillbaka. Rent spontant hade jag satsat på en ny kardan, men det är jag det 😉
 7. 0,2-0,3 bar är fullt tillräckligt. Över det så kommer tanken se ut som en ballong.
 8. Jag körde E85 i min bil i många år utan problem. Använde Redlines SI Alcohol (ca 20 ml/20l E85) för att smörja pump och spridare plus att det håller rent insugsventilerna från uppbyggnad orsakat av det röda färgämnet i E85. Kör med Biltema bränslepump.
 9. Jag kan, men frågan är hur bråttom det är? Mitt tidsschema den närmsta tiden är ganska ansträngt...
 10. Ok, tack! Tyvärr lite för kort för mig.
 11. Hur långa, resp. höga är dörrarna?
 12. Morty

  92 GTR

  Ok! Säg till om du behöver specialare 3D-printat.
 13. Morty

  92 GTR

  Har det löst sig med dammskydden?
 14. Enligt Racetechs hemsida är glaset 110*50mm, dvs 55cm2.
×
×
 • Create New...