Jump to content

Morty

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  1929
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Morty last won the day on August 25

Morty had the most liked content!

Community Reputation

57 Excellent

About Morty

 • Rank
  To improve is to change; to be perfect is to change often”
 • Birthday 04/16/1972

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Magnus Mårtenson
 • Ort
  Höllviken

Recent Profile Visitors

13092 profile views
 1. Morty

  Glapp i MK Indy nedre spindelled

  Gissar på att du menar denna, https://www.rallydesign.co.uk/product_info.php?products_id=11839 Kommer från en Austin Maxi
 2. Morty

  Esther Seven #31

  Jag hade en Type-9 från början, men sedan många år kör jag med en Quaife Typ-E (Rocket) 4-växlad dogbox. Båda lådorna har samma längd, men infästningspunkten i chassit skiljer.
 3. Morty

  Esther Seven #31

  Ett bra tecken på att det är dags att leta upp något lättare och modernare.
 4. Morty

  Undre spindelled till Taunus spindel

  Fälgar med högre et, alt. byta till Sierra spindlar. Det finns lite speciallösningar man kan göra, men det kräver lite mer jobb och blir dyrare.
 5. Morty

  Esther Seven #31

  Jag anser att motorkaraktär, vikt och tillgänglighet till fin effektkurva är så mycket bättre på en modern motor än en gammal tvåventilare. Om du senare funderar på att köra bana, så kommer du snabbt märka skillnaden. En två liters Zetec kan man i princip få gratis. En Duratec borde gå att få för ett par tusenlappar. Duratecen drar med sig lite extra kostnad för sprängkåpan jämfört med Zetecen. I slutändan är det för det flesta av oss inte grundmotorn som är den ”stora” kostnadskillnaden såvidare man inte går för något exotiskt.
 6. Morty

  Undre spindelled till Taunus spindel

  Austin Maxi leden används till Taunusspindlar också. Tänk på att SFRO inte är direkt förtjusta i Taunusspindelns geometri och det kan krävas högt et på fälgarna för att komma inom deras riktlinjer gällande styrradien.
 7. Morty

  Esther Seven #31

  Välkommen till denna världen! Mitt råd, om du inte är ute efter 60-tals känsla fullt ut och bara ska köpa glass sälj Pinton till de som älskar de motorerna och bygg med något modernt direkt. Så mycket bättre om du frågar mig. Fundera t.o.m. gärna bortom Zetec och välj det du helst vill ha. Mycket dyrare att göra om, än att göra rätt från början.
 8. Morty

  Färg till garagegolv

  Färgen kan penslas eller rollas. Har för mig att det skulle vara en korthårig roller av lite bättre kvalitet. Står mer på deras hemsida och kan köpas genom dem om man är lat.
 9. Morty

  Coilovers

  http://www.protechshocks.co.uk/build-a-shock/
 10. Morty

  Färg till garagegolv

  Kolla hos denna tillverkaren, de har lite olika alternativ. Jag målade nya garagegolvet med deras epoxifärg och den är hittills helt suverän jämfört med Biltema och Hagmans epoxifärg. https://www.ebay.de/itm/Epoxidharz-Bodenbeschichtung-BS98W-10kg-50m-Bodenfarbe-2K-Epoxy/300878840599?hash=item460dc6c317:m:mn0ODLxGNp7j2FkesGFtMjg
 11. Morty

  Ljuddämparhaveri😢

  https://www.carbuildersolutions.com/uk/7-stainless-steel-exhaust-silencer
 12. Morty

  Duratec , tips och hjälp

  Ja, vi är ett gäng som står ihop. Förmodligen övre depån i hörnan mot sportbilsparkeringen. Där kommer säkert vara två oranga sjuor, en Kawagrön Ginetta G20, en Alu/svart Caterham och brg MGB. De tre förstnämda med Duratecmotorer.
 13. Morty

  Duratec , tips och hjälp

  Kommer du till Sportvagnsmeeting på Knutstorp i helgen så kan vi ta det "live".
 14. Morty

  Justera Weber

  Bertil Carlsson i Vejbystrand borde kunna hjälpa dig.
 15. Morty

  Vedde 7 Byggtråd - Duratec

  Vad har du för inställningar för triggergivaren? Hur har du kopplat givaren?
×