Jump to content

Morty

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  2009
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Morty last won the day on May 8

Morty had the most liked content!

Community Reputation

72 Excellent

About Morty

 • Rank
  To improve is to change; to be perfect is to change often”
 • Birthday 04/16/1972

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Magnus Mårtenson
 • Ort
  Höllviken

Recent Profile Visitors

13642 profile views
 1. Jag förstår inte riktigt var du vill ha sugpassningen och vilken typ av länkhuvud du tänker dig. Om det är skruven som går genom centrum (kulan) på länkhuvudet och klämmer fast i chassiinfästningen så behöver det inte vara sugpassning. Det är i grunden ett friktionsförband där den plana delen på ”centrumkulan” ligger an mot chassifästet direkt eller via distansbrickor. Dvs kraften ska inte gå ut mot skruven utan tas upp mellan kula och chassi. Hela principen bygger på att du har rätt förspänning på skruven. Det får absolut inte röra sig där, då är det fel. T.ex. i ett M12 länkhuvud använder du en vanlig M12. Dimensionen M10, M12 etc. länkhuvudet bestäms av lasten. Själv kör jag M12 i bärarmarna på alla ställer utom övre-yttre bak där jag har M14 och 8.8 skruvar (både insex och sexkant beroende på åtkomst).
 2. Ja min erfarenhet är att E85 brinner svalare än bensin, men varm luft är varm luft och missgynnar motorn. Att ladda 1,3bar utan ordentlig kylning på insugsluften har jag aldrig hört någon göra.
 3. 1,3 bar utan laddluftkylare skulle jag säga är omöjligt. 0,3 bar låter mer rimligt. Mät insugstemp och se är väl ända som kan definitivt avgöra om det möjligt eller inte.
 4. Jo det stämmer. Det lilla röret ska pluggas. Jag har däremot tillverkat ett lite, lite kanske lättare i aluminium till min motor utan det lilla röret. Men principen är samma bort med vattenpump och termostat, plugga det lilla röret på bilden och det lilla röret som sitter i blocket bakom termostaten. Givaren till vattenpumpen sätter du så nära du kan i toppens kylvätskeutgång i bakkant på toppen. Pumpen monteras mellan nedre anslutning på kylaren och anslutningen där termostaten suttit.
 5. Man löser inte ett fel med ett annat fel 😂
 6. Viscodiffen har olika längd på stubbaxlarna och annan tjocklek på kronhjulet. Men byter man nästan hela innehållet fungerar det. Då skulle jag hellre rekommendera en Quaife ATB för både gat/banåka eller en lamelldiff för mer seriös banåka.
 7. Det var vanligt att de satt i en del motorstarkare Sierror och Scorpio. Nu var det ett tag sedan de tillverkades och svårare att hitta plus att ägare till sådana har börjat förstå värdet. Sök på ebay.co.uk eller fråga runt på forum är mitt tips. Laga.se och bildelsbasen har väldigt tunnt med intressanta 7” och 7,5” diffar nuförtiden.
 8. Satsa på en bromsad diff redan från början. Om du ska köra lite aktivt så behöver du den, framför allt om du väljer en mjukare setup i bilen och inte en ren race setup. En frisk Ford viskodiff fungerar alldeles utmärkt.
 9. Härligt att envisheten gav bra resultat 👍
 10. Jag kan inte komma ihåg att den ska ha någon särskild funktion när man plockar isär eller sätter ihop diffen. Jag vet att den blivit kapad förr för att lättare kunna få ut kardanen.
 11. Behöver du bara ställa toe när du behöver byta styrled så hade jag inte funderat utan kört på det. På min bil har jag bytt styrleder en gång för jag råkade kröka hela kuggstången när jag landade hårt. Däremot ställer jag toe varje gång jag justerat camber eftersom den ändras på min bil då.
 12. Morty

  Bygga en sjua

  Skoj, det är bara att börja 👍👍 Har du funderat på ett Haynes-chassi? Där finns mycket info och ritningar i boken och delar att beställa till det chassit. Motorval gör du efter vad du helst vill ha i slutändan. Att tänka på att spara någon enstaka tusenlapp på en sådan viktig sak i bygget och inte ta det man helst vill ha från början brukar bli dyrt eller surt efter ett tag.
 13. Det borde fungera och vara ok så länge du har homogent gods och kan uppnå samma åtdragningsmoment/klämkraft på skruvförbandet. Passa då på att svarva flänsen så du får en bra styrning på bitarna så du slipper onödiga vibrationer.
 14. Liten varning angående Northwest Propshaft. De har tillverkat två kardanaxlar till mig. Den första var så dålig att bilen gick knappt att köra. Glapp axiellt i yoke och fläns på ca 1mm. Fick en ny på två dagar. Inget glapp i den, men den visade sig kasta 0,82mm i framkant och 0,60mm i bakkant vilket resulterade i höghastighetsvibrationer (över 6000 rpm) och att knutarna tog slut på väldigt kort tid. Provade att få den ombalanserad av kardanaxelservice i Göteborg, men samma resultat efter ett par race. En racingkompis har tyvärr råkat ut för samma missöde med deras kardanaxel. Den jag kör nu, är från Dunning & Fairbank. Ungefär samma pris, samma resons, men lägg på två till tre dagar på leveranstiden.
 15. Som Ulwe skriver flytande tvål eller diskmedel är det många karossbilar som använder på deras ”plast”framrutor i racing.
×
×
 • Create New...