Jump to content

Jari

Ledningen
 • Content Count

  770
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

Jari last won the day on March 5

Jari had the most liked content!

Community Reputation

95 Excellent

About Jari

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 10/25/1972

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  I garaget eller i förarstolen
 • Interests
  Bilar, billjud, elektronik, slalom och givetsvis 7.

Profile Fields

 • Namn
  Jari Kinnunen
 • Ort
  Trollhättan
 • Locost-status
  Har köpt färdig locost

Recent Profile Visitors

6243 profile views
 1. Härligt med stiliga byggen! Den motorn blir bra i en sjua. Jag har själv gått länge och funderat på att byta Volvo motorn mot en Duratec, för att kunna spara ordentligt med vikt.
 2. Nu är det inte långt kvar till träffen, så här kommer en anmälningstråd för årets Tjolöholm Classic Motor som går av stapeln söndag 19/5. http://tjoloholmclassic.se/ Om det finns någon som vill komma med ett pågående bygge eller något annat roligt relaterat till våra amatörbyggda bilar, så är ni välkomna att komma in med förslag. Alla typer av amatörbyggda som platsar inom klubbens ramar är välkomna, det skulle vara roligt att visa upp mer än bara sjuor (inte för att det är något fel på dom ) Jag har gjort en anmälan med 10 bilar, men detta går troligtvis att justera ifall vi ser att det inte räcker. Jag lägger upp mer information när vi närmar oss dagen. Anmälningslista: 1. Jari Kinnunen 2. 3.
 3. All hjälp mottages gladeligen! Det går säkert ordna att han får åka med några varv också.
 4. Än så länge finns det ingen grupp som vill ta på sig arrangemanget, men banan är bokad lördag 3/8. Vi har 2 som anmält sig att ta hand om maten på fredag kväll. Ni som känner att ni vill delta i arrangemanget, så skriv det i tråden här, skicka ett mail till styrelsen eller hör av er med ett meddelande till mig.
 5. Häftigt bygge! Och vilka snygga tillverkade prylar!
 6. Lotusklubben har bjudit in Locostlubben till deras bankörningar 2019, men allt detta kommer att skötas helt och hållet av Lotusklubben. Är ni intresserade att köra på Knutstorp 1 maj eller Kinnekulle 11 augusti, så gå in på deras hemsida http://www.lccs.nu/ och följ instruktionerna som finns där. Sedan arrangerar dom även en hel helg på Gotland Ring 30 maj - 2 juni. Men är man intresserad av detta, så skall man kontakta Lotusklubbens arrangörer innan anmälan.
 7. Hej, Nu är våren snart här och därmed bansäsongen också. Vi har bokat Kinnekullebanan lördag 3/8 (med grillning på kvällen 2/8) och söker därför intressenter för att arrangera detta. Känner du att du skulle vilja hjälpa till att arrangera detta, så hör av dig till styrelsen så fort som möjligt.
 8. Locost har precis i dagarna fått en inbjudan av Lotusklubben till deras körning på Knutstorp 1/5-2019, jag kommer att skapa en ny tråd för det. Sedan vill jag återupprepa det vi har sagt under flera års tid. Att vill man arrangera bankörningar (eller annat evenemang), så är ALLA medlemmar välkomna att skicka in en intresseanmälan (med typ av arrangemang, ungefärlig kostnad, ansvarig) till styrelsen (maila till: styrelsen@locostsweden.se). Ser allt bra ut och det finns ett större intresse från medlemmarna till detta, så kan man få sponsring från klubbkassan. Det finns inget som säger att vi från styrelsen skall hålla i arrangemang! Nu råkar det bara ha blivit så senaste åren att vissa ur styrelsen även har varit och arrangerat Kinnekullekörningen.
 9. Tror nog inte det finns speciellt många som kör 1000mil/år utan snarare närmare den lägre siffran. Själv kör jag ca 200mil/år. Sedan har nog dem flesta sjuaägare bra mycket bättre koll på sina bilar än gemene personbilsägare ute i landet, så jag tycker nog inte att sjuor skall liknas vid en vardagsbil. Jag själv vet exakt vilka brister/svagheter jag har på min bil och har därmed koll på dom hela tiden också, inte bara 1gång/år. Sedan förstår jag inte varför TS beslut om T12BF skall ifrågasättas överhuvudtaget. Har dom beslutat det, så bör vi väl bara rätta oss efter det (och utnyttja möjligheten). Jag fick min T12BF besiktigad samma dag som Jörgen och jag är väldigt glad över det, för nu slipper jag besikta bilen varje år för mina ynka 200mil/år.
 10. Idag kom det ett roligt brev, nya regbeviset med koden T12BF inskriven! Därmed blev bilen besiktningsbefriad (eller nästa är 2099-12-31, får väl se om bilen och jag finns kvar då).
 11. Det sitter en helt original B230FK på 135hk i den Men jag kan kanske få problem med att jag bantat bilen runt 60kg sedan jag köpte den. Jag mailade bara teknisk support och bokade en tid via vanliga telefontjänsten, så jag vet inte namnet på teknikern.
 12. Den borta vid Ö&B, Willys. Det var den närmaste Besikta jag hade hemmavid, hade ju kunnat ta någon annan station också. Priset jag fick på mail från teknikern var visserligen 1200kr, men det kan ha varit gamla priser. Men det spelar mindre roll, bara jag får koden inskriven i papprena.
 13. Efter lite inspirerande snack om T12BF under Kinnekulle, har jag idag varit i kontakt med tekniker på Besikta om hur jag skall gå tillväga för att få detta på min bil också. Det enda jag behövde göra är att få en ny registreringsbesiktning, kallad A2 för att få T12BF. Så nu är en ny registreringsbesiktning bokad till 13/9!! Kostar visserligen 1599kr, men det kan vara värt att slippa den årliga besiktningen!
×
×
 • Create New...