Jump to content

Gaera

Forumdeltagare
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Reputation

1 Neutral

Profile Fields

  • Namn
    Gustav Karlsson
  • Ort
    Malmö
  • Locost-status
    Locost-intresserad

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Tack! Då är det bara turbokylningen kvar som jag inte riktigt förstår. Jag har alltså ett rör som går från baksidan av toppen till vattenpumpen för att cirkulera kylvätska innan termostaten öppnar. Denna har ett t-kors med slang förberett. Ska denna då kopplas till en tredje anslutning på expansionskärlet eller är den förberedd för kylning av turbon?
  2. Tack för svar! Då är expansionstankens nedre aanslutning rätt. Den anslutning som ligger över vätskenivån kan jag då ta från en anslutning till högst upp på termostathuset och leda in. För tajt mellan lock och huv för nippel på kylarlocket. Angående vatten till turbon så undrar jag om anslutningen på röret mellan vattenpump och bakre delen av toppen är korrekt? Och ska i så fall den andra anslutningen från eller till turbon vara på nedre eller övre kylarslangen? Hur ska vvätskenivåni expansionskärlet bete sig under körning? Har noterat att den höjts när jag kört för att sedan sjunka undan.
  3. Hej alla! Jag har en sjua med b230 som kyler lite sämre än jag vill. Planerade åtgärder är att köra en runda kylarrensning, kallare termostat samt bygga luftstyrning. Men innan jag tömmer systemet för de jobben vill jag försäkra mig om flödet. Jag har en civickylare med övertryckslock. Saknar därför några anslutningar jämfört volvo original. Nu är expansionskärlets undre anslutning på ett t-kors mellan kylarens nedre och vattenpumpens anslutning. Turbon är vattenkyld men ej inkopplad. Slang finns förberedd med t-kors på vattenröret som går mellan baksida topp & vattenpump. I mitt huvud ska turbon ha inlopp från nedre kylanslutning och utlopp övre kylanslutning för självcirkulation. Men hur kopplas expansionskärlet och blir de "kaka på kaka" med övertryckslock i kylare + expansionskärl? Lång text blev det. Hoppas någon orkar läsa. Mvh
  4. Gaera

    Accusump

    Accusump enligt bilder. Skyddar motorn vid fallande okjetryck. Styrs via tändning och trycksätts i tanken till valt oljetryck.
  5. Gaera

    Sidospeglar

    Söker sidospeglar!
  6. Tack för erbjudande men köpt redan.
  7. Söker modiferat b230-tråg för högre markfrigång.
  8. Goddag! Söker hjälp att modifier ett oljetråg till b230. Saknar tillgång till svets själv tyvärr.
  9. Tack! De låter kul. Ska få den genom besiktningen bara så skickar jag ett meddelande sen.
  10. Jag köpte en på blocket. Superkul! Dyker nog upp någon tråd framåt!
  11. Något prisvärt köpes! Kan köra en bra bit för rätt bil eller projekt. Mvh Gustav
×
×
  • Create New...