Jump to content

Jörgen

Forumdeltagare
 • Content Count

  1543
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Jörgen last won the day on June 25 2019

Jörgen had the most liked content!

Community Reputation

36 Excellent

About Jörgen

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 04/21/1966

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.vobblaracing.se

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Trollhättan

Profile Fields

 • Namn
  Jörgen Bock
 • Ort
  Trollhättan

Recent Profile Visitors

11687 profile views
 1. Nä ,det gör han inte utan man ringer honom och pratar trevligt så löser det sig.🙂 Ska man börja med ett bygge så är det inte sfro man ska prata med i första hand utan infon finns ju här bla och införskaffa sfro boken vilket förklarar mkt. sen om man fastnar så kontaktar man sfro . Dom får hur mkt mail som helst och hinner inte alltid att svara "nu på direkten" så här på våren/sommaren då allt sker med bes och bullerprov. Kör på bara 🙂
 2. temp vid termostat är för mätaren och den som sitter under insuget är till ECU. Om du menar på vattenröret till turbon? den kan du plugga. Tänk bara på att vattnet ut ifrån turbon ,det röret ska ha en liten större diameter än in, då får du en självcirkulation genom turbon efter du stängt av motorn ,saabteknikerna kom på detta och förlängde livslängden på turbons lager enormt mkt, just detta gjorde att man inte behöver stå och (kyla) turbon på tomgång som på första tidens aggregat. Kom på 9000 kortmotorn.
 3. he he, berodde på att en kabel till fläkten hade hoppat lös ifrån givaren, pån men igen så kylde det bra. Det bästa är nog en alukylare som har lite mer djup än orginalkyl ....men har inga problem med mitt kyl alls.
 4. nu hjälper ju inte fläkten när du kommer över 40-50kmh utan det är fartvinden som kyler, bättre och se till att skärma av luften så den endast går igenom kylet. På min saab turbomotor med 220hkr+ så räcker mitt MB 190 kyl till, börjar gå upp lite efter 23varv på kullen men inte till rött.
 5. när du ligger på en växel med konstant fart och inte accar så slirar det lite grand men då kopplas lockupen in och låser växeln. Ibland vill man inte att lockupen ska gå in och ur hela tiden ,särskilt när man drar husvagn . På 700 lådan så bör man köra på 3;an vid släpdragning då kraften då går rakt igenom stocken som dom säger ,för då slirar det inte lika lätt. Lockupen minskar rpm lite vid varje växel och då förstår man att lådan slirar lite hela tiden utan denna funktion. Har själv råkat ut för att vi inte märkte att lådan slirade lite väl mkt med tungt släp på högsta växeln och efter 5 mil så kokade lådan med följd att helrenovering krävdes av lådan, 11000kr, så 3-:an även utan lockup funkar bra. Sen är det är ju praktiskt om du ligger på högsta växel och lockupen sänker varvtalet ca2-300rpm till.
 6. Blev säkert bättre 😊, blev den reggad som ombyggd då eller?
 7. men sänkning med 50% på batteripriset vid tillverkning slår inte ut till kund ,det mesta vinsten tar företagen själva vid halvering men kanske 20% kan vara möjligt till kund då.
 8. Sen har du väl lockupfunktion i den lådan, vi har det på våran 305 700låda, lockup på 2,3 och 4:an och varvet sjunker lite till. På vår låda har vi satt lockup funktionen på en vippbrytare i panelen för vi drog husvagn ofta med den, enkelt att göra en omkoppling vid kontakten nere vid lådan.
 9. jovisst är det så men exvis som på mina taunusok så var dom hela men dimensionerna på dom finns inte i sverige som standardsortiment men finns det nån nu som kan fixxa sånt så är det toppen ju.
 10. Problemet med att dela ett gammalt ok är att om o-ringarna går sönder så är det nästan omöjligt att få tag på o-ringar som ska vara i rätt matrial (EPDM ) inget annat fungerar, nitril och andra löses upp med bromsbortfall som följd.
 11. Finns inga fastslagna höjdmått utan det som gäller är att man på ett betryggande sätt kan ta sig över farthinder, kantsten o dyl. Vilken lägre hastighet du gör detta på bedömer du själv. Okunnig besiktningsman tyvärr. Finns att finna hos TS. Jag körde några år med 75mm och det gav problem vid dåliga vägar såsom påtthål och tjälskott så numer har jag 100mm och det fungerar fint.
 12. 😉 nu kan ju exvis inte riksbanken påverka kronkursen speciellt mkt och då det är andra större faktorer globalt exvis som påverkar mer så undrar jag bara vad du menade? "svenska styret" säger säger ju ingenting eller allt ,, vet inte om du kanske förstår vad jag menar? Skriver man en sån kommentar så undrar jag vem man lägger skulden på ? 😊 det är väl inte så konstigt? Inget ont menat men jag är nyfiken vetu.
 13. Fast du menade nog nåt annat eller?😊 kan inte tolka det på nåt annat sätt.
×
×
 • Create New...