Jump to content

r Anders

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  643
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

r Anders last won the day on July 24 2018

r Anders had the most liked content!

Reputation

73 Excellent

About r Anders

 • Birthday 01/09/1962

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Anders Öhman
 • Ort
  Västerås
 • Locost-status
  Har byggt locost

Recent Profile Visitors

10987 profile views
 1. Trevligt med garageträff. Sätt upp mig på listan, och P. Lilja är också på G
 2. Jag köpte 2 st konförband på Finess.se så jag fick ett skruvförband i huvudbågen. Takstöttorna är svetsade i främre bågen.
 3. Värmeskölden är till för att få bort strålningsvärmen från chatchtank och grenrör. Det kommer att vara luftigt runt givaren så luften kan vispas runt. Jag ska kolla om jag har lämplig rostfri plåt, annars får det duga med alu-plåt.
 4. Nu har jag börjat fixa med 7:an inför nästa sommar 🙂 Sommaren som gått var ingen höjdare, då jag drabbades av kraftiga störningar på vevtriggern då motorn blivit ordentligt varm. Resultatet blev att den sköt friskt både i insug och utblås. Så 7:an kom knappt ut ur garaget. Min analys är att triggergivaren som sitter mellan chatchtanken till oljan och motorn, samt närheten av grenröret blev överhettad och tappade förståndet. Då det inte finns någon plats för givaren vid svänghjulet som är en relativt kall sida, så ska jag istället fixa till nuvarande placeringen. Jag har börjat med att svetsa några förstärkningar i triggerhållaren samt fäste till en värmesköld. Planen är att göra värmeskölden av en aluminiumplåt, men jag tar gärna mot tips på andra material 🙂
 5. Hej, Jag har ett släp med kåpa som kanske kan funka. Du har PM.
 6. Hej, jag tar dom. Skickar mer info genom meddelande. Anders Öhman
 7. Idag har jag byggt en däckställning i släpet. Jag började med att förstärka skåpsidorna med formplyfa för att få stöd ner mot flaket. Därefter tog jag en aluminiumstege som jag bockade på längden, samt skruva fast 2 plankor på längden, och skruvade fast i formplyfan.
 8. Det var en tydlig skillnad på Kinnekulle under bron i år mot förra året. Känslan av att fästet minskade fram och framhjulen liksom blev flytande är borta. I år hade jag fäste och framvagnen styrde in dit jag ville. Men jag vet inte om det beror på splitter & vingar eller gälarna eller en kombination av de båda, bara att det funkar 🙂
 9. Av någon outgrundlig anledning byggde jag bilen med 14" hjul, så nu behöver jag den spalten mellan hjul & skärm. Men en längre skärm som går ner på hjulets framsida kanske också skulle minska lyftet. Så här gjorde jag gälarna.
 10. Jag är helnöjd med upplägget av bandagen. Helt klart tillräckligt med körtid. Gänget som skötte flaggning och bogsering av bilar var suveräna, och snabba på att rycka ut till snurrade bilar. Mitt förslag är att man kör öppen depå lite tidigare på dan, ca 14:00. Jag röstar för att utveckla samarbetet med Lotusklubben.
 11. Nu har jag testat mina aerodynamiska utsvävningar på Kinnekulle. Det känns som att greppet fram har ökat, för styrningen känns inte lätt och flyter inte när jag kommer upp i fart. Om det är splittern & sidovingarna, eller gälarna som funkar bäst vet jag inte, bara att det fungerar 🙂
 12. Jag lägger till Peter Lilja på grillningen. 1. T#bias B#rndtson med vanliga brask lappen tröska 2. Fredrik Pousard 1 på grillningen 3. Kjell Andersson 1 på grillningen (ingen körning ) 4. Jari Kinnunen 1 på grillningen 5. Ingen körning, 1 på grillning (Per Westrin / Stinrew) 6. Anders Öhman 2. på grillningen (Peter Lilja) 7. Anders Nilsson 1 på grillning 8. Herr. Cederblad. 1 på grillningen 9. Erik Jorpes - hinner inte till grillen tyvärr. Men kommer när tuppen galer på morgonen 10. Anders Karlqvist 1 på grillningen 11 Andreas Rauherz 1 på grillningen 12. Fredrik Vedde Engzell 0 på grillingen kommer på morgonen. 13. Bengt Johansson 1 på grillningen (ingen körning) 14. Roland Käll 1 på grillningen (ingen körning) 15 lars andersson 1 körning 1 grill 16 Mattias Lindvall 2 på grill 17 Martin Lindberg 2 på grill (1 på körning) 18 Johan Svensson 0 på grill, 1 på körning
 13. Nu har jag fått till en splitter med vingar på sidorna av noskonen, för att få bättre fäste fram. Jag lånade krymp & sträck -verktyg för att för att få till snygga kanter. Länken från KitCar-tidninen var intressant, så jag kommer antagligen att göra gälar i framskärmarna för att få bort övertrycket som lyfter framhjulen. Nu ska splittern skruvas av och få lite svart färg.
×
×
 • Create New...