Jump to content

Frena

Forumdeltagare
 • Content Count

  876
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Frena last won the day on July 23

Frena had the most liked content!

Community Reputation

60 Excellent

About Frena

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 07/18/1981

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Fredrik Renå
 • Ort
  Höllviken
 • Locost-status
  Har byggt locost

Recent Profile Visitors

6773 profile views
 1. Intressant motor, inte många som kör med den. Skall bli spännande att följa!
 2. Blev trött av att bara se klippet....imponerande! Skall nog inte gnälla nästa Göteborgsvarv 😉
 3. Frena

  Motorer

  Japp, men då pratar vi helt annan prislapp.
 4. Frena

  Motorer

  Filosoferar och spekulerar i ett nästa projekt eller färdig bil. Hade Zetec i min gamla och tunga bil, men skulle i en ny vilja ha lite mer pulver. Trimma zetec och Duratec är dyrt om man jämför med Volvo o Saab turbo. hur kommer det sig att så få kör med 2,0T och T4? Effekten i T4 är visserligen för hög för registrering, men 2,0T borde funka bra. Är det avsaknaden av smidiga växellådor som är boven?
 5. Bra fråga :) Kommer inte ihåg vad vi sa då...men det var väl priset i kombination med lite annat som gjorde att jag hoppade.
 6. Vet du var aluvinkeln/anslutningen kommer från?
 7. Vi har haft kontakt, men tyckte inte prisbilden var rätt.
 8. Frena

  Lådbil

  Hej, Vi är ju en många på detta forum som har lite "udda" hobbys, så jag får väl dela med mig av mitt lilla projekt utan att framstå som alldeles för udda person ;) I samma veva som lilleman kom till världen uppstod ett sug efter att bygga nått roligt till honom. Förhoppningsvis blir han lika bilintresserad som sin far, så en bil skulle han ju ha. Eftersom saker och ting alltid tar 20 ggr längre tid än man räknar med så var det lika bra att sätta igång direkt. Tanken var ju att han skulle växa till sig lite innan han skulle kunna köra sin lådbil, men så kom jag på den briljanta idéen att den kunde ju vara radiostyrd också och då kunna "åka" i den istället för köra. Eftersom jag ville ha nått annorlunda och inte köpa nått färdigt letades en lämplig donator upp. Riktiga permobiler är dyra som begagnade och jag missade en bra auktion på tradera, men det dök upp en fd. golfscooter som jag köpte. Eftersom jag sålt min seven och funderar på nästa objekt finns det gott om plats i garaget. Jag är varken design- eller svetsmästare, men bilformerna börjar iaf komma så smått och det är förbannat kul. Hade man börjat om från början hade det enklaste nog varit att kapa sönder allt och göra nått nytt chassi, men nu är det bara att fortsätta som det är. Rattstyrning är i princip klar. En gammal torkarmotor kommer att betjäna som ett stort RC-servo till styrningen. Karossen kommer jag behålla scooterns bakdel men göra några sidor i aluplåt.
 9. Jag hade samma Weber på min ett tag innan jag bytte till MC-förgasare. Då körde jag med Racelines generatorfäste och där var inga problem med platsen. Kan varit så att min generator var mindre.
 10. Frena

  Gas i Malmö?

  Ligger "nära" jobb, så handlade där. Tack för tipset!
 11. Hej, Har en friköpt gastub som behöver påfyllning. Till min fråga, var får jag den påfylld till bäst pris i Malmötrakten? Rikard tipsade om Svetspartner. Någon med fler tips? Det gäller Mison 18.
 12. Har du ingen byggtråd? Intresserad av att se hur du löser kompressorn 🙂
×
×
 • Create New...