Jump to content

Morty

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content count

  1916
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Morty last won the day on March 27

Morty had the most liked content!

Community Reputation

53 Excellent

About Morty

 • Rank
  To improve is to change; to be perfect is to change often”
 • Birthday 04/16/1972

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Magnus Mårtenson
 • Ort
  Höllviken
 • Locost-status
  Har byggt locost

Recent Profile Visitors

12965 profile views
 1. Morty

  Justera Weber

  Bertil Carlsson i Vejbystrand borde kunna hjälpa dig.
 2. Morty

  Vedde 7 Byggtråd - Duratec

  Vad har du för inställningar för triggergivaren? Hur har du kopplat givaren?
 3. Morty

  Super V8

  Kan vara någon parameter för spridarna som du missat eller knappat i fel.
 4. Tänkte lite i samma banor. Köpa färdiga kabelgenomföringar är väl mer för folk som köper färdiga elbilar ?
 5. Är sonen också försatt med strypkoppel? Annars har du kanske en bulvan där ;-)
 6. Jag har gjort ett antal, så visst fungerar det. Har printat i huvudsak i abs som är delbara, men man göra dem i Ninjaflex eller något liknande flexibelt material. Välkommen till 3D-printningens värld ??
 7. 3d-printa i gummi. Då kan du få dem som du vill, tex delbara. ?
 8. Morty

  Wingnut

  Ja, jag menar vid pilen. Antingen kan du vinkla ”fjädern” till kanten av profilen till vänster i bild och möta med en från främre delen av fästet eller förstärka fyrkantsprofilen där ”fjädern” ansluter så du sprider kraften över hela fyrkantsprofilens yta.
 9. Morty

  Wingnut

  Mitten på fyrkantprofilen är den svagaste delen och kan/kommer flexa vilket innebär sprickor på sikt. Hur ser konstruktion ut rakt från sidan?
 10. Morty

  Wingnut

  Om du får sidokrafter i en dämpare så låser den sig. Jag kör dämpare med länklager för att även utesluta även den minsta sidokraften.
 11. Morty

  Westfield SE 1994

  Det finns 4-6 punkts bälte speciellt anpassade för våra bilar från bl.a. Schroth, Sabelt m.m.. De har benämningen Caterham eller Westfield. Skillnaden mellan de två är att Westfield har snabbfäste för axelremmarna och Caterham skruvas fast på samma sätt som midjeremmarna. Satsa på ett 5 eller 6 punkts som Gustaf skriver. Du kan inte spänna axelremmarna utan att midjebältet glider upp över höften om du inte har grenbältet och då glider du under bältet vid en frontalkrock. Höftbenet är kroppens starkaste ben och där ska huvuddelen av kraften tas upp, flyttar du det till mjukdelarna (tarmarna) så blir det inte bra. Gustaf nämner också att det är bäst med midjebälte som du spänner genom att dra mot dig. Utan det kan du inte justera det på plats, utan du får lossa bältet och justera om, sedan testa igen osv.. Det går, men är mindre smidigt. Jag kör med Schroths som man spänner midjebältet så, https://www.demon-tweeks.co.uk/motorsport/harnesses/schroth-caterham-ii-asm-harness Hade Sabelt innan som inte har det, https://www.demon-tweeks.co.uk/motorsport/harnesses/sabelt-lightweight-4-point-westfield-harness Tänk på att du måste beställa grendelen ”crutch strap” separat. När det gäller däck och fälgar så tänkt på att få rätt ET på fälgarna och om du breddar ska det få plats. Vilket fabrikat, dimension, gummiblandning m.m. är svårare. De flesta däcken vill ha lite camber för att jobba rätt. Om du har stel bakaxel är det lite svårare att få till. Då är Avon ACB10 bra (diagonal däck). Dock dyra... I Roadsport (SPVM) går ”sjuorna” idag på Kumho V70A, Avon ZZR, Avon ACB10 och Yokohama 048 (de som har gamla däck kvar, nya är ej e-märkta). Mitt tips är att börja med något av de vanliga märkena och börja köra. Den första tiden är däckens eventuella skillnader ovässentliga, det är viktigare att lägga fokus på att lära sig bilen och hitta rätt däckstryck, balans, bromsar m.m..
 12. Morty

  Rymligaste Seven bilen?

  Problemet med för låg infästning av axelremmarna är att du trycks ner av dem när du slungas framåt vid en frontalkollision. En annan aspekt är att du vill hålla remmarna så korta som möjligt för att de ska sträckas så lite som möjligt. Jan Phersson som har Simpson Europe är väldigt bra på att förklara och visa varför rekommendationerna är som de är.
 13. Morty

  Rymligaste Seven bilen?

  Lättast att visa med bild. Så här är en bra placering. För lågt och du riskerar allvarlig kotkomprimering och för högt hålls du inte nere i stolen.
 14. Morty

  Köpa byggsats från Westfield?

  Det finns eller har funnits en riktlinje att en komplett byggsats inte kan klassas som amatörbygge. Däremot vet jag flera som byggt i princip en komplett Westfield från en av Westfields leverantörer och fått den godkänd. Samma gäller Caterham. Hur de sedan beskrivit eller redogjort för SFRO hur och var alla delar kommer ifrån vet jag inte. Jag vet inte iheller var man drar gränsen från en komplett byggsats till att man letat/köpt/tillverkat delar till bygget. Dvs vad är max antal procent med delar från samma "leverantör" för att det inte ska klassas som komplett byggsats. Gustaf kanske kan ge lite mer fakta kring detta eller om någon har senaste SFRO boken som borde avhandla detta.
 15. Morty

  WWv.187.se

  Man brukar få kämpa en del.. Jag har brotchat upp mina hål så det går lättare. Innan säsongen börjar ska min Quaifelåda ut och ses över med nya lager samt kontroll av doggar.
×