Jump to content

gabbes

Forumdeltagare
 • Content count

  137
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About gabbes

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 12/09/1963

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.grandicki.se
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Åstorp

Profile Fields

 • Namn
  Gabriel G
 • Ort
  Åstorp
 • Locost-status
  Har byggt locost

Recent Profile Visitors

4186 profile views
 1. gabbes

  Temperaturgivare R1

  Jag ska kolla i mina gömmor - tror att det finns en sådan om du inte redan hittat en.
 2. gabbes

  Kugghjul till elback med startmotor

  Hej Jag använde följande kugghjul till min elback där jag använder mig av en Cheva startmotor: Cyl. kugghjul, M: 2,0, kugg: 50, bredd: 20mm, SIS1672 stål, Mekanex i Solna (art. nr: 20050-S20)
 3. SÅLDA! Tack för visat intresse.
 4. Nu skall mina besiktningshjul bort - det nya bygget har fel bultcirkel... OZ Superleggera 7x17 ET37, 4x108 bultcirkel: passande Ford mfl, däcken är Pirelli PZero Nero: 205/40-17 84W. Fälgarna är som bekant en av dom lättaste på marknaden-endast 6,9 kilo styck. Hjulen har som sagt endast använts som hjul till/från regbesiktning/besiktning av min amatörbygge samt några vändor "ner-på-byn" så jag uppskattar det till cirka 50mil. Dom är alltså i bästa skick-se bilder-inga kanstötningar eller så. Kan ev tänka mig byte med motsvarande fälgar i samma skick: OZ/BBS/Team Dynamics etc i svart färg med följande storlekar: 7x17 och/eller 8/9x17 fast endast med 4x100 bultcirkel istället - inget annat är aktuellt. Nypris på motsvarande idag ligger ju på 12-16'beroende på var man köper det - men det vet Ni ju som har koll redan, eller hur? Priside 6000:- eller högre bud. Kvitto finns givetvis på inköpet! Hjulen finns i Helsingborgsregionen. Jobbar oregelbundna tider så skicka ett mail så börjar vi med det. Hjulen finns i Helsingborgsregionen. Ha en bra dag!!
 5. gabbes

  Engelska hjulet?

  Jag har gått Steg 1 samt Steg 2 hos Oskar Klahr i Tidaholm - kan varmt rekommendera kurserna hos honom! Här kan Ni se lite bilder från kursen på min hemsida: http://www.grandicki.se/Grandicki.se/Platformningskurs/Platformningskurs.html
 6. gabbes

  Power No Bullshit Ljungbyhed 8/6

  Sjuan med Turbo var min Oranga...men tyvärr har jag inte varit inne på forumet jätteofta sista tiden...för många projekt i garaget - men körningen var kul!
 7. gabbes

  R1 Besikting help

  My Locost is road legal with a injected R1 engine (5PW) from -02/-03. When you weight it must be the correct but of course it could not harm to make it lighter afterwards..
 8. gabbes

  Alternativ backväxel

  Jag har exakt samma uppsättning på min bil och det funkar klockrent! Inte för tungt och tillräckligt starkt för att klara jobbet. Hör av dig om du vill ha bilder!
 9. gabbes

  Allmänna frågor om BEC

  Jag har kört i 2 år nu med den här uppsättningen av bil/motor (Locost/R1) både på gatan och på banan och har bara gott att säga! Givetvis beroende på vad du själv vill ha ut av det hela, men det är helt klart körbart. Det enda är att man får "smyga" sig på kopplingen vid start och att det varvar dubbelt så mycket med en MC motor än med en bilmotor. Kopplingen kan man förstärka på olika sätt: dubbla solfjädrar eller som jag med en Barnettkoppling, original Yamaha lameller och lite kraftigare fjädrar så håller den för misshandel på banan också. Men givetvis blir det mer "bil" över det hela med en Volvomotor, men 250hk och 2,3 liter blir det ett enormt vridmoment i en för övrigt lätt bil. Fundera först över om du vill ha race eller bilstuk eller om du kommer förbi Helsingborgstrakten vid tillfälle: dyk in för en provtur!
 10. gabbes

  Ny hemsida om mitt Locostbyggemed R1-motor

  Det var längesedan jag var inne på forumet, men bygget fortskrider. Den är färdigbyggd o regad och just nu håller jag på med att bygga en ny motor för lite fartigare rundor på banan - se min hemsida: www.grandicki.se Det är en helt nybyggd R1 motor med en remdriven Vortech kompressor, Carillo stakar, JE kolvar mm. Välkomna in där på en titt! Lev väl.
 11. Vilket coolt sound.....undrar vad SBP skall fästa avgasslangen i...!
 12. gabbes

  Bankörning Kinnekulle 100813

  Dessvärre blir jag tvungen att hoppa av...men jag skall banne mig komma dit till nästa år istället!
 13. gabbes

  Mitt Sevenbygge Med R1-motor

  Ja - vad skall man säga...mina uppdateringar kommer mer sällan än ofta...? Bilen är besiktigad och körbar sedan våren 2009. Det var det roligaste jag gjort!!Hur kul som helst. Att en sådan "enkel" sak kan skänka sådan glädje - rekommenderar alla - har ni inte gjort det är - bygg en Seven!! I alla fall. Jag var iväg och körde 2 dagar på Mantorp för ett tag sedan och upptäckte då att kylningen med original R1 kylaren inte riktigt räcker till att smiska runt en bana när det är över 30 grader varmt och man är två i bilen. En kylare från Polo skall monteras inom det närmsta. Jag har nu den här helgen i alla fall fått loss tummarna och monterat en extern oljekylare som har samlat damm på hyllan länge nog - bilder kommer.
 14. gabbes

  Bankörning Kinnekulle 100813

  1. Henrik Bergsten, Blackbirdseven 2. Micael Åman, Moose EVO14 3. Ronny Norkvist, AlfaSeven 4. Tobias Berndtson , SuperSonett 5. Magnus Mårtenson, Morty 7 6. Michael Wänström, Michael 7. Jonas Zetterman, Indy Z7 8. Håkan Wennerberg 9. Bengt Löwenhamn, Suntec 7 10. Peter Boström, Iltempogigante 11. 12. Joakim Granfors, Westfield HONDA 13. Peter Carlsson, Shark 7 14. Anders Magnusson Estfield super8 15. Supercat Tommy Loob 16. Anders Ahlzen 17. Carl-Erik Almskoug , åskådare 18. Fredrik Askling, Tiger E1 19. Peter Börjesson Pegasus 7+ 20. Pareli Hansen silverkulan 21. Göran Karlsson, Snapper 7 22. jörgen bock, caper7 23. Lenny Enander, Corne7is 24. Thomas Lundgren MK indy 25. Charles Holmberg DD7 26. Hans Johansson 27. Johnny Johansson 28. Håkan Book 29. Stefan Båging, Lådbilen 30. Jan Fagerberg Westfield 31. David Olofson, Westfield V6 32. Gabriel Grandicki, Nova-R1
 15. gabbes

  Bankörning Kinnekulle 100813

  Vill gärna anmäla mig till körningen med min lådbil. Jag har en "fri start" vi mitt medlemsnummer (206). Räcker det att anmäla sig här på forumet...? (förutom licensen som jag har ordnat)
×