Jump to content

r Anders

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content count

  617
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

r Anders last won the day on September 13 2017

r Anders had the most liked content!

Community Reputation

59 Excellent

About r Anders

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 01/09/1962

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Anders Öhman
 • Ort
  Västerås
 • Locost-status
  Har byggt locost

Recent Profile Visitors

9457 profile views
 1. Sevenbygge Med Swiftmotor

  Ja det stämmer.
 2. Sevenbygge Med Swiftmotor

  Vedde, så här har jag monterat VEMS och elcentral. Det är en gammal verktygstavla som sitter på gångjärn monterade på "P-röret" ovanför passagerarfötterna. Med 2 st DZUS sätter jag fast den mot nederkanten av instrumentbrädan.
 3. God Jul 2017

  Instämmer och god fortsättning till alla glada
 4. Samletråd med vekt av ymse deler?

  Några vikter på Suzuki Swift 1,3 GTi Vikt på motorn = 80 kilo, (inkl: svänghjul, koppling, startmotor, generator, itb, torrsumpspump). Tomt motorblock, 14 kg. Svänghjul & koppling, 9 kg. Startmotorn = 3,5 kg Vikt på Suzuki Samuraj växellåda = 25 kilo.
 5. Sevenbygge Med Swiftmotor

  Nu har jag smygstartat vinterns projekt. För att öka användningen och säkerheten så ska jag bygga helbur som samtidigt kommer att fungera som cabställning. Det kommer även att bli ruta, torkare och värmepaket, så jag inte blir så väderberoende. Nu håller jag på att mäta in främre bågens placering, så att jag kan mäta längd & vinklar på takbågarna.
 6. Sevenbygge Med Swiftmotor

  Den heter 2701 och tål 150 grader.
 7. Sevenbygge Med Swiftmotor

  Jag googlade runt en hel del efter bra lim, och det var många som rekommenderade Loctite till packboxar.
 8. Caterham clone med B230FK

  Och täta mellan kylaren och insidan av noskonen så du får in all luft igenom kylaren. Biltemas självhäftande skumplastskivor funkar och klarar värmen.
 9. Sevenbygge Med Swiftmotor

  Mitt oljeläckage på kullen är något som "inte får hända" men det var svårt att förutse. Nu har jag hittat felet, det var packboxen till en av kammarna som tryckts ut (innanför remskivan ser man att den sitter snett). Det är antagligen för klen vevhusventilation som tillsammans med högt varv som ger för högt tryck i motorn. Jag kör med sluten vevhusventilation och oljefälla, men nu ska det även dit en catchtank och öppet filter för att få ner trycket i motorn. Nu tänker jag även limma fast packboxarna med loctite gänglåsning, men finns det något annat / bättre alternativ?
 10. Sevenbygge Med Swiftmotor

  Passade på att köra motorn riktigt varm, och nya givarhållaren funkar som den ska. Det var en till 7:a på plats
 11. Sevenbygge Med Swiftmotor

  Idag var det bil & mc -träff på Westerqvarn. Jag parkerade bredvid en Duton.
 12. Sevenbygge Med Swiftmotor

  Hej, Om jag kommer ihåg rätt så är inte laddlampan inkopplad på generatorn. Instrumentet mäter den inkommande strömmen, och är den inom vissa värden så lyser inte lampan. /Anders
 13. Sevenbygge Med Swiftmotor

  7:an har haft ett konstigt fel sedan förra sommaren. Då motorn blir riktigt varm så börjar den gå dåligt, den hackar, blir kraftlös och knappt körbar. Sen fungerar den bra igen då den har svalnat. För några veckor sedan fick jag ringa efter bogsering. Hem och ladda ner en logg från VEMS som jag skickade till min mappare, han konstaterade att det var triggergivaren på vevaxel som krånglar. Nu började poletten att trilla ner, för när jag gjorde fästet till oljepumpen till torrsumpen så monterade jag även triggergivaren på samma fäste. När oljan blir varm och värmer upp pumpen och det gemensamma fästet, så blir även givaren för varm för att må bra. Nu sitter givaren på ett eget fäste som är triangulerat både kors och tvärs för att bli riktigt stadigt. Och nu är det nya fästet provkört med både inspirerande krokvägskörning och långsam varm cruising på Västerås Summer Meet, och det verkar funka
 14. Information om Duratec Westie önskas

  Vad jag förstår så blir ju vattenflödet bättre med en elektrisk vattenpump, men är det så att en remdriven vattenpump tar mycket effekt, så att även det talar för en elektrisk? Jag har ju en liten motor som behöver all hjälp den kan få
×