Jump to content

Erfarenheter av JULAs tryckluftspopnittång?


Antas

Recommended Posts

Någon som har erfarenheter av denna?

Måste skaffa ny popnittång, har förbrukat 3 st till dags dato. Funderar därför på denna för 499 SEK.

http://www.jula.se/nitpistol-072000

Art.nr: 072000

Hydraulisk kolv. Hög dragstyrka för tuffa arbeten. Max nitdiameter 4,8 mm. Anslutning: 1/4". Dragkapacitet: 720 kg. Luftförbrukning: 0,86 l/min. Vikt: 1,7 kg.

Antas

Vill inte gå på en nit!

Edited by Antas
Link to comment
Share on other sites

Jag köpte precis denna. Man får väl vad man betalar för :) Den har gjort sitt jobb hos mig och väldigt nöjd att slippa hand-popnittång :)

Har hänt att den blir "jammed" dvs att pinnen fastnar men det är om man inte låter föregående pinne ramla ur. Sen åker inte pinnen ut så lätt men kan vara en justeringssak.

För mina behov, att poppa lite aluminiumpaneler på sjuan så gör den sitt jobb, skall man poppa mycket så skulle man nog köpa en bättre/dyrare

Link to comment
Share on other sites

Antas: --- Måste skaffa ny popnittång, har förbrukat 3 st till dags dato. ---- Jag har poppat 3 bilar hittills¨och Biltemas popnittång är fortfarande hel. Kan det vara så att du använder tången även som hammare eller??

Link to comment
Share on other sites

läste på något forum att den vanligaste orsaken till att man har problem med popnit är att man inte köper aluminiumnit där det räcker utan att man köper metal eller rostfria nitar trots att de inte behövs - har själv en relativt enkel manuell popnitstång, och köper alltid aluminiumnitar - de är inte så tungtryckta som "stålnitar"

kenneth

Link to comment
Share on other sites

Jag hade Julas tryckluftsvariant enligt ovan. Nitade en del med den på små onödiga saker för att testa och när jag väl limmat golvet på bilen och skulle börja nita höll den 5 nitar.... Jag kanske hade otur, men jag rekommenderar inte andra att köpa den ifall de har samma otur som mig.

Edited by Morty
Link to comment
Share on other sites

Jag har Julas gula och måste säga att jag är nöjd. Om man smyger med avtryckaren missar den ibland och man får ta ett tag till. 4,2 mm nit var det då.

Har även nitat alla plåtar runt fönsterna på huset, aluminiumklädda fönster och vinklade aluminiumprofiler. Så den klarar vita popnitar också ;)

Den fiser ut lite oljedimma när man släpper avtryckaren, så det blev fönsterputs efteråt. Men så gör kanske alla pistoler.

Bevis:

DSC09441_1200.JPG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...