Jump to content

Lager till porsche 928 Alänkarmar ,luftfjädring.


Recommended Posts

Hejsan looong time no c..

Jag var lite aktiv innan på detta forumet... men seven bygge e på paus sedan några år pga lite förändringar i livet.. men grejerna finns kvar..

Men sedan 2011 bygger jag om en vw buss från -73, den blir förrändrad till ett runt 1950 utseende, men med bättre hjulupphängning+ möjligheten att förändra höjden genom luftfjädring.. ja jag vet geometrin försämras då.. men ride highten e den viktiga, där skall det vara rätt.

Såå bak Porsche 944 svingor.. och fram en Porsche 928 framvagn... den består av A länkar i aluminium, som ledas i stoora gummibussningar i insidan. dom skulle jag vilja byta ut mot lager. vad skulle man kunna använda sig av.. jag behöver bra rörlighet men dom skall tåla att användas.

övre länkarmen har ett hål i vilken en gummibussning sitter i pressad.. sen en axel som samman knyter. nedre har 30mm(dia)*60mm (längd) tappar på vilket bussningen sitter.. sen bultat i alu överfall. funderat på rostfria hylsor som limmas på bärarmen och pollyuretan bussningar utanpå.....

img-3025.JPG

ev gör jag nya nedre bärarmar...så jag letare efter en tålig bussnig i .. tja vad vet jag... bussen väger Skattevikt, kg: 2220

Tjänstevikt, kg: 1690

.. mesta vikten bak.

bussen är ett galet plåtpussel...

img-2905.JPG

Och alla parametrar e inte spikade.. förutom gammalt utseende.. bättre nyare mekanik. hjulupphängning styrning, bromsar, motor låda, och möjligheten att variera ride hight..

ja jag vet detta är inte en 7 a.. men ett galet lowcost bygge..

så vad säger ni om lagringar av bärarmarna..

om någon vill följa bygget och har gott om tid.. finns tråden här till galenskapen..

http://boxerville.se/forum/viewtopic.php?id=2062

Edited by Michael Th
Link to comment
Share on other sites

varför kan du inte använda orginalbussningar ? svåra att få tag på ?

jo eftersom jag kommer använda luftfjädring... vilket ger en mycket större rörelse än dom stora hårda gummibussningarna medger..

och om det finns nya vilket jag inte hittat är dom säkert ohemult dyra..

Hejsan Göran...länge sedan du var här med din 7 a....

Kan det funka med pu-bussningar? http://www.ebay.co.u...=item4d1b28b35f

Dom bussningarna du länkar till, är till övre bärarmen..redan hittat dom.. där e det små bussningar som rör sig lätt ..tyvärr behöver jag till den nedre bärarmen..med en "axeltapp" på 35mm längd 60mm

campingblysläde
låååg å råååå . :rolleyes:/> hmm ja det blir nog bra med några hundra hästar i maskinrummet, och ordentliga bromsar.. ja det blir dragkrok på bussen oxå.. och då kan man ju dra med sig en mindre bil på bilsläpet tex..min buggy får en 100hk maskin.. så då är den rolig också..

nä så åter var hitta stora pollyuretan bussningar eller något annat lämpligt

Edited by Michael Th
Link to comment
Share on other sites

sorry Göran men det finns inga nya polyuretan bussningar till den nedre A länken på en porsche 928 framvagn....

Det du länkar till är bussningar till bakvagnen :(

rear_lower_control_arm_bushing-4.jpg

jag har letat som ett gnu och det finns inga andra till framvagnen än till övre bärarmen.. tyvärr.... :banghead: så vem vet var hitta polyuretan i svarv ämne.. så får jag göra egna bussningar.. bör vara ca 60-70 mm i diameter /blivande innerdiameter större än 35mm )och ca 25-30 cm lång bit..minnst.+ ett tunnväggigt rostfritt rör med ca innerdiameter 35mm 25-30cm långt..

/ Michael

Link to comment
Share on other sites

hittade att mecmove.se har GUMMI/METALLBUSSNINGAR

med innermått 36mm /yttermått60mm som har en rörelse på 30 grader... frågan e bara vad 4 styck kostar... :unsure: förmodligen "billigt" jämfört med allt annat som passar porsche.. jag får höra med dom..

/ Michael

Link to comment
Share on other sites

suck fick just veta.. den bussningen finns inte längre i sortimentet :banghead: .. men en liknade finns för det...häftiga priset 960kr + moms och frakt :angry: /styck.. och jag behöver 4 styck.+ dom 4 övre... :( så jag letar fortfarande..

jag har för mig sett i någon tidning, om satser där man köper en "plast" där man blandar i en catalysator och därigenom bestämmer "hårdheten" sen får en form göras, som i detta fallet består av 2 rörhylsor i vilket man häller "plasten".. men var hitta???? :unsure: help !!!

Med vänlig hälsning Michael

Link to comment
Share on other sites

okey nu har jag just betalat 2019kr för en meter Polyuretan med moms och frakt. i hålad stav form, dvs 70mm ytter diameter/40mm innerdiameter 90schore.

från

www.uw-elast.se dom gjuter upp detta ämnet för mig.. det är en "standard profil".. så därmed har jag täckt in dom nedre bussningarna.. dom övre har jag en hög Pu bussningar liggande till, som jag nog kan modifiera..

tack för tankar ideer och tips.

kommer att få lererans runt den 8 maj av ämnet.

det blir en del över..jag behöver bara 4 bitar *60mm ....så om någon känner behov, går det säkert att lösa.

Med vänlig hälsning Michael

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...