Jump to content

MNR Vortx Cbr1000rr


otech

Recommended Posts

Hej! Dags att starta en byggtråd antar jag. Har snikläst i forumet i många år men inte fått ur tummen. Har haft specar/offerter från Pegasus (länge sen), Westfield och Dax men aldrig kommit till skott. Fick ett anfall i augusti och fick beställt ett chassie från MNR efter 20 års planering. MNR är det chassi jag såg som intressantast i dagsläget samt att det fanns goda vitsord både i Sverige samt UK. Tog en kontakt med Chris 31/8, var hemma hos Fege och fick lite tips veckan därpå och beställde 14/9. 23/11 anlände ett paket för pojkar till min verkstad för öppning och en liten för-julafton den 24/11. MNR har fungerat utmärkt att handla med, snabba svar och leveranstid - 2 dgr (grejerna var i Sverige, strul med transportör). Jag hade inte ens frågat om leveranstid vid offert, van vid att sånt här kan dra ut lite på tiden. Så MNR håller 5 av 5 i min värld. Nu skall jag själv bara hålla tidsschemat. Om jag har planerat i 20 år så har man väl 20 års byggtid eller?

Paket för pojkar:

post-2540-0-99174900-1353779950_thumb.jpg

Resten kvar:

post-2540-0-47126100-1353780147_thumb.jpg

Tack för ett av de bättre forumen (skall bli medlem nu när jag är bilägare)

Link to comment
Share on other sites

Välkommen! Detta kommer bli bra och jag gissar att det blir en hel del godisbitar på detta bygge... :thumbsup:

Ola: Tyvärr hann jag inte komma och titta idag men jag kommer att titta förbi vad det lider, var så säker...

Link to comment
Share on other sites

Välkommen och kul att det ett bygge till i trakten :)

Även trevligt att se ett emballerat chassi/kaross ....när jag hämtade mitt hos dena dära tomten på Roadster Bil (Westfield-kit) så fick jag en massa delar löst och noskon ordentligt repad pga wellpapp som legat och skavt. Såååå skönt att Bosse är nedräknad och uträknad.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hej igen och tack för glada tillrop. Chassit är ett Vortx RT+. Skall åka med Cbr1000rr-04 motor, nova torrsump, quaife back och Freelander diff med quaife innanmäte. Har bara packat upp och kollat att allt var med, ser ok ut. Har lagt upp chassit på en stor planskiva och kollat om det var rakt, och det satt som en smäck. Har även synat alla svetsar runtom och konstaterat att det är tillverkat på förmiddagen, ingen söm missad. Ser riktigt bra ut faktiskt. Skall försöka komma igång i julhelgen om jag lyckas disponera om lite i garaget hemma.

post-2540-0-41894700-1355440233_thumb.jpg

En anekdot: Var i kontakt med Roadster bil för en 6-7 år sen och sa att jag var intresserad av att bygga en Westfield. Jag talade om hur jag ville bygga, samt vad jag hade för delar liggande som jag tänkt använda mig av. Jag ville även boka en tid för att komma upp en helg, för att diskutera en lämplig kitkombination.

Roadster bil löste detta alldeles utmärkt själva genom att i princip såga alla mina ídéer, samt tyckte det var helt meningslöst att åka dit för ett besök/diskussion. Jag blev aldrig Westfieldägare.

Tack&hej

Link to comment
Share on other sites

Gott att vara igång nu gissar jag?!? Detta kommer bli ett snyggt bygge tror jag och med tanke på din bakgrund på tre hjul blir det säkert en del spännande lösningar också. Kolla bara navet som skymtar bakom motorn på bilden....

Kör så det ryker! :racesmile:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...