Jump to content

Marlboro-mannen

Inaktiva
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Marlboro-mannen

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  K. Jakobsson
 • Ort
  skövde
 • Locost-status
  Locost-intresserad

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Marlboro-mannen

  Volvo 1031 bakaxel, mer trubbel...

  ja helt klart vill man få det rätt, blir ju ganska dyrt samt inget kul om man inte kan köra lite mellan allt mekande, om jag förstår det rätt så har min bil ingen klämhylsa(iaf kunde inte jag se någon), antar att den sitter innanför medbringaren inne i "huset" om man har en, iaf satt det ingen där när jag demontera, enbart "oljeplåten" som ska förhindra olja att pressas ut i packboxen, knepiga är ju att volvo's eget material inte nämner nåt om hylsa vid återmontering iaf inte i den verkstadsmanual(för 240/260)som jag hittade, se bifogade bilder såå.. om man då ska kolla rätt förspänning så blir det av med drivaxlar och mäta med typ "fiskevågs metod" som jag förstått ska funka för hobbymekar, eller köra på angivet moment enligt manual och hoppas på det bästa(?) jag ska inte köra mycket mer i år så får väl försöka ta kolla upp vad vridmomentet/förspänning verkligen är till vintern mvh k.
 2. Ok, jag har just nu ett "sportfilter" före Luftmassemätaren, det är väl inte så bra det eller? med tanke på att de är inoljade och att de släpper ifrån sig lite olja in i LMM?? eller spelar det ingen roll? jag har läst att det inte är så lyckat, ser coolt ut men inte hälsosamt för ex LMM(?) jag har läst diverse om "cold air intake" mm också, enl vad jag läste nånstans så gör varje 10grader/cels i sänkning av insugs lufttemperatur ca 3% i effekt, så det vore ju bra å få in kall luft i insuget, som jag har det nu så sitter filtret uppe på en "het plats" precis intill "scuttle väggen"/torpedväggen där luften inte har nån chans att ventilera/cirkulera, lägger man handen på huven efter en åktur så är väl aluplåten kanske 50 grader cels, lufttemp bör ju vara nånstans i närheten av det har funderat på att ta en originalbox/filter(för att slippa ifrån sportfilter joxet) från en standardbil samt anpassa på nåt sätt(typ vart får den plats) och att få matning till den via nåt "cold air intake" slangpaket, problemet är ju vart man ska placera själva luftintaget utan att det ser helt stört ut, samt även problemet med att få plats med själva slangdragning till luftfilter boxen, nån som har gjort en sånt här kall luft intag med framgång? k.
 3. Marlboro-mannen

  Autometer Kmh kalibrering

  Ok, allt som kan j-vlas gör det...denna gång vill inte kalibrering av hastighetsgivare/mätare gå i lås, iaf det är en autometer km/h mätare ( 3 -3/8" ultralite) med dito givare, har följt .pdf från autometer, kört 2 miles (3.2km) men på något märkligt sätt vill den inte visa rätt hastighet, den verkar visa halva farten dvs i princip mp/h, har provat köra kortare sträcka, 1.6 km men resultatet är precis det samma, nån som har nån idé vad detta kan bero på? Den räknar pulser samt beter sig enligt instruktionerna i .pdf från autometer men resultatet blir skit...
 4. Marlboro-mannen

  C20xe tomgång kontroll ventil

  Ok, bilen går men den har lite trubbel vid tomgång, dålig respons samt ojämn gång vid låga varv, går som spjutet för övrigt, jag bytte kyl vatten givare men ingen skillnad där, googla lite och det verkar som många har trubbel med Idle control valve (ICV) och att den är den sannolika orsaken till problem vid låga varv, rengöring förespråkar de flesta, samt modda den så den alltid står lite öppen? Nån som gjort detta? Den sitter väl original rätt j-lgt till under insuget?
 5. Marlboro-mannen

  C20xe kylning

  Ok, bra att veta att den motorn ska klara sig med mindre kyl, det måste vara kvar oljeklegg i kylkanalerna, har kört med maskindisk tabletter idag igen, samt satt dit en 14' fläkt, den gick upp till kok igen ändå, sköljd den ett par ggr o senaste svängen så höll fläkten tempen stången på ca 95 grader, har satt den styrt att starta på 92 grader, sååå det blir soda och skölja kylen separat, nu ska skiten ur! Edit: två omgångar med kaustik soda samt lite sköljande med oxy clean samt Yes verkar ha gjort susen, fläkten startar vid ca 90 grader, och temp verkar inte gå högre än ca 195 f, ca 90 celsius, så allt väl ser det ut som Vad jag kan se på engelska forum är att många kör med termostat som öppnar runt 85 cels, jag rensa mitt termostathus(det verka inte öppna förrän strax innan kok), dvs öppet konstant, funkar ju vid dagens temp men bör kanske ha i ett före kallare väder, nån som säljer dessa kallare termostater i Sverige?
 6. Marlboro-mannen

  C20xe kylning

  Ja då man trodde det nästa var klart så...Bilen jag köpt har en c20xe med porös topp, dvs den trycker ut olja i kylkanalerna, detta har tydligen inte åtgärdats av tidigare ägare, jag fixa det igår med alu rör osv(enl de engelska locost åkarnas tips och trick), har kört diskmaskin tvättmedel i den ett par svängar idag för att få ut de sista olje resterna, men den verkar inte kyla tillräckligt för dagens temp 26 grader(har svårt att tro att den som byggde bilen en gång i tiden inte dimensionera kylen rätt, men jag kan ha fel), måste vara gammalt olja som satt sig i redigt kylkanalerna, hur rensa? Kaustik soda? Bensin eller vad? Ska in på bes på fredag 1a juni Edit: så här ser kylaren ut, hittar inte något i bygghandboken om den, nån som kan se vad det är för kyl? Ca 41x43x4 cm för själva paketet, ska se om en 12 eller 14 tum fläkt fixar det,
 7. Marlboro-mannen

  Volvo 1031 bakaxel, mer trubbel...

  Ok, där ser man, lär sig något nytt varje dag, jag följde iaf en manual för 240's 1031 diff och deras manual hänvisa till ett moment på 200-250Nm för m20 mutter, jag drog med 210Nm, så någorlunda rätt kanske det blev
 8. Marlboro-mannen

  Volvo 1031 bakaxel, mer trubbel...

  Jo, det har numera löst sig, ny packbox sitter i samt en ny medbringare finns då den gamla var skit med porer i yta mot pbox, väntar på en distans bricka bara Jo det ska monteras ny hylsa enl bla Sellholms, men pratade med en lokal rally åkare som mena att det var ok att dra ihop det med 250Nm, Volvos egen manual säger egentligen inget om ny kläm hylsa vid montering ny packbox utan anger moment enbart, iaf kan jag inte se något sånt i min manual Helt klart jävligt allt sammans inkl pbox som satt som berget den med....
 9. Marlboro-mannen

  Snabblås noskon?

  Ahh, perfekt, tack John Mvh K.
 10. Marlboro-mannen

  Snabblås noskon?

  Ok, har snabb fästen för noskon enligt bild, som synes är de inte bra alls...behövs nya, vem säljer sånt? Vad kallas de för på engelska/svenska ?
 11. Marlboro-mannen

  Volvo 1031 bakaxel, mer trubbel...

  F-n vilken misär får inte av medbringaren, sitter som f-n, krökt en avdragare hitintills, ska man värma på för å få loss det? Nån som lyckats med att demontera medbringare utan gas och volvo avdragaren 2261? Edit: Nån i närheten av Skaraborg som har Volvo avdragare 2261 att hyra ut? Har nu kapitulerat, köpte en 3 armad avdragare som inte fick plats i tunneln, fick fatt i en 2 armad avdragare o drog den stenhårt, värmde med värmepistol 1/2h, ville inte ge sig, hämta en liten gasolbrännare o värmde 1/2h till sket sig det med, knacka lite på medbringare osv men f-n skapet vill inte vakna... Mvh K
 12. Marlboro-mannen

  Volvo 1031 bakaxel, mer trubbel...

  Ok, fått bilen att gå lite bättre samt gjort lite åtgärder, inväntar skruvlocket till givarstosen på inspektionskåpan, men...nu rinner det rejält med olja ur packboxen vid inkommande axel till diff efter senaste provkörning(vilket för övrigt gick bra), bilen har mest stått senaste åren, så det har läckt lite av varje, har även ett läck framme vid oljepump som ska åtgärdas Tömde ur oljan på diff nu på em, ska skruva isär kardanaxel o dra ut packbox imorrn, vad bör man tänka på vid återmontering? Enl volvo ska mutter dras med ca 250Nm(men antar att det är vid renovering/återmontering av pinjong/Kronhjul etc), enligt lite internetforskning så säger vissa inte mer än 180Nm vid demontering/montering medbringare, annars kan förspänning av pinjong gå åt pepparn, svårt läge? Kan det räcka med att helt enkelt mäta hur långt mutter är dragen i mm/tiondels mm längs axel å locktite på "rätt" ställe och ev se vilket moment man har där? Har kollat igenom Volvos verkstadsmanualer för bakaxeln 1031 och kan ju helt klart inse att det är komplicerat... Mvh K.
 13. Marlboro-mannen

  Påfyllnings stos på en Volvo 1031 diff-klump??

  Ok! Blev en beställning på skruvlocket, å det blir nog att göra som du säger Kjelland, tack för hjälpen! Mvh K.
 14. Marlboro-mannen

  Påfyllnings stos på en Volvo 1031 diff-klump??

  Ahh, perfekt Kjelland! Då är det att åka till skroten o hämta en kass givare o dra i hålet? Alt köpa en på volvo, ska ändå ha ny packning för inspektion kåpa så kan kolla där först Mvh K.
 15. Marlboro-mannen

  Påfyllnings stos på en Volvo 1031 diff-klump??

  Ok, men nivåplugg sitter kvar strax under mitten på inapektipnskåpan och till höger sett bakifrån, Om det är en hastighetsgivare som suttit där kanske nån har en idé vad det kan vara för nåt (bilen verkar annars gått med autometer hastighetsmätare från start och induktiv givare, ingen vits med arrangemanget i bakaxel Isf ?) Mvh K.
×