Jump to content

Johan Weinö

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Johan Weinö last won the day on October 29 2019

Johan Weinö had the most liked content!

Community Reputation

20 Excellent

About Johan Weinö

 • Rank
  Member
 • Birthday 03/23/1966

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Johan Weinö
 • Ort
  Gråbo
 • Locost-status
  Har köpt färdig locost

Recent Profile Visitors

323 profile views
 1. Stämmer in i hyllningskören och tackar för ett kanon arrangemang. Tack till er som arrangerar och till alla som deltar och skapar en så positiv stämning och bandag.
 2. Bengt Johansson (postmanpat) 1 på körning 1 på grill Anders Kamperin (Offroad) 1 på grill. Per Adelsson(Pac), 1 på körning (B) Göran Nilsson. 1 körning, 1 grill Kjell Andersson. funktionär 1 på grill Roland Käll, funktionär 1 på grill Andreas Svensson, grill och körning. (B) Jakob cederblad(jake),1 körning, 1 grill (B) Jari Kinnunen, 1 körning, 1 grill Per Ersson funktionär 1 på grill Leif Larson ( men bara kanske beror på om jag kommer hem eller icke covid-19 jobb) kan jag åter komma närmare och när är sista dagen för bestlut?
 3. Ny bränsletank med tankarmatur färdig och monterad i bilen. Byggde med intern Walbro GSS341, volymen har ökat från 18L till 33L.
 4. Någon som testat om den här funkar som luftare? Har ett inspektionslock uppe på tanken jag bygger, vore ju perfekt att montera den där.
 5. Jag funderade en vända till och valde en intern Walbro GSS341 med samma lösning som du Rikard. Kommer lite bilder framöver när allt är klart.
 6. Tack för input Bengt, då tolkar jag att ditt förslag är att gå på den här lösningen. Ska jag använda t ex en Walbro GSS341 inne i tanken och montera nere i swirlkoppen? Väljer jag intern pump så tänker jag bygga en tankarmatur för pumpen att montera det med. Har en bekant som kör med swirlkopp och externt filter och pump. Han har inte haft de problemen du upplevt, jag forskar glatt vidare i ämnet.
 7. En rund swirlkopp, utlopp i sidled och montera förfilter och bränslepump i linje. Banjo 90 grader med back ventil för att få bränsleslangen i rätt riktning mot kardantunneln. Så får det bli...🙂
 8. Funderingar, tar gärna emot input från er vana bilbyggare. Ska bygga en ny tank för att ersätta den ursprungliga på 16 Liter. Ni ser förra upplägget på tank, sugpump, tryckpump och filter. Ska jag fortsätta med extern tryckpump och montera den så att den är lägsta punkten? Utloppet blir de nere i swirlkoppen och förfilter innan det når pumpen. Ska jag använda t ex en Walbro GSS341 inne i tanken och montera nere i swirlkoppen? Väljer jag intern pump så tänker jag bygga en tankarmatur för pumpen att montera det med.
 9. Vad köpte du för prylar? Är intresserad då jag håller på och bygger ny tank.
 10. Bygger ny tank som blir lägre än den som sitter där nu. Har nivågivare från gamla tanken som blir för lång i nya tanken. Går den att modifiera eller är det bara att köpa en ny i rätt längd?
 11. Bilen lever fortfarande och är numera i mitt garage i Göteborgsområdet... Fortsätter i en egen tråd med mig som ägare...
 12. Har nu haft förmånen att träffa Hans Enzinger som byggt "min" bil under slutet av 90-talet. Jag har varit i kontakt med alla tidigare "ägare/brukare" av bilen sedan den lämnade Göteborg och Hans garage. Det visar sig att Hans och jag har lite gemensamma vänner utan att vi från början förstod detta, så man kan säga att bilens cirkel är sluten. Hans var förbi på en garagefika för ett tag sedan och då fanns även vår gemensamma vän Hacke på plats. Som kort historia kring bilen kan nämnas att den inte är en av bilarna som byggdes av Volvofolket. Den här bilen byggde Hans då han jobb
 13. Jag kör med turboladdad Swiftmotor och Samurailåda mot en Cortina GT bakaxel. Inte jag som byggt ihop det, men det är en trevlig set-up med bra körglädje.
 14. Summering av 2019 och planer inför 2020 Köpte bilen lite på vinst och förlust, känns som den har bra potential och får stanna kvar i garaget. Kört med er inom Locost på Kinnekulle Ring, så otroligt kul och bra arrangemang. Provade även att köra med VW Klubben på Kinnekulle Ring, men den dagen regnade bort. Sen blev det en heldag i kanonväder på Ring Knutstorp, så underbar bana för en sjua. Sportvagnsrallyt i Borås kördes ihop med frugan som kartläsare. Vi har gjort diverse utflykter och njutit av bilen. Haft några småfel som justerats hemma i garaget, inget allvarligt.
×
×
 • Create New...