Jump to content

Göran Nilsson

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  160
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Göran Nilsson last won the day on March 30

Göran Nilsson had the most liked content!

Community Reputation

106 Excellent

About Göran Nilsson

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 06/27/1957

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Göran Nilsson
 • Ort
  Killeberg
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

1218 profile views
 1. Skynda, skynda, det är snart vår och läge för utomhus körning inte bara brumma med munnen i garaget 😜😜😜. Det ser jäkligt snyggt ut 👍🏻, du är mycket duktig och har god smak.
 2. Angående AN kopplingarna, jag har haft samma erfarenhet av att kopplingarna inte har tätat även om det var samma fabrikat ( Ej Aeroquip)- Det ena som har hjälpt har varit att spänna ihop intill bristningsgränsen därefter har det varit tätt. Aeroquip kopplingar av flygplanskvalite har aldrig strulat.
 3. Tackar, roligt att läsa 😀 I ett försök att minska stensprut från framhjulen så förlängde jag skärmarna så att de slutade 10cm från marken MEN är inte riktigt nöjd. Så nu skall jag prova med att komplettera skärmarna med en gummilapp. Jag vill inte ha en styv lapp då den kanske kan skada skärmen om den hakar upp sig på någon trottoarkant så jag valde en 2mm gummilapp. Denna gummilappen är väldigt mjuk så jag tillverkade ett stöd av 0,6mm aluminium. Min tanke är att stänkskyddet skall kollapsa och inte förstöra skärmen. Gummilappen slutar 3cm över marken.
 4. Tackar, jo det är kul att putsa 💪, det ger en omedelbar tillfredsställelse. Jag tycker att jag inte gjort annat än byggt de senaste 5-6 åren, nu vill jag snart köra, köra och köra.
 5. Idag fick jag hem vingarna från lackeraren, det ser bra ut men lite puts skadar aldrig
 6. Jag ångrar att jag inte svetsad dit gängade hylsorna på alla fyra rören, det går att plugga de man inte använder.
 7. Hej Jag är inblandad i initiativet till att ha en träff den 23 Maj på IKEA/Älmhults handelsplats. Tanken var att ta rygg på Sydsvenska Rallyt som skall ha start/mål/depå på handelsplatsen. Fördelen med detta upplägget var många, gratis lokal för seminarier eller dylikt, några uppställningsplatser inomhus för våra bilar, lunch å fika i samma lokal. Mycket motorintresserade publik på handelsplatsen. Flera andra motor jippon på området under helgen. MEN pga Corona pandemin så flyttas hela arrangemanget från 23 Maj till den 1Augusti och det krockar med vår bankörning på Kinnekulle. Jag tycker att bankörningen är mycket viktigare.
 8. Ang MC motorer, en vän till mig hade en Caterham med MC motor men tröttnade på den pga att växellådan aldrig höll särskilt länge. Hans förklaring var att växellådan på MC motorer inte var konstruerade för att dra runt ett chassi som väger dubbelt så mycket som en MC. Jag har själv ingen egen erfarenhet men min väns resonemang verkar sannolikt
 9. Det vet du väl att ju blankare ju lättare flyger skiten av när man kör (fort) 😉
 10. Här kommer lite bilder på grejer från ToDo listan #1 Difusor #4 DRL #4 Blinkers #5 Luftfilter på tomgångsventilen #8 Oljetrycksensor #9 Vevhusventilation #11 Skumgummilister #12 Täckplåtar #13 3D printade plastdetaljer 6st #15 Svetsat igen slitsar #16 Plåt på gaspedalen
 11. Grattis till den nya ägaren till en snygg och billig bil
 12. Cornerweight - Är kanske inte så dumt att kolla nu när jag gjort modifieringar. Jag har gjort det tidigare och har utrustningen. Motor - Jo jag har en extra motor kanske är det dax att snygga till den. Hade tänkt att demontera motorn till hösten, för att kolla kolvar och lager. Jodå, jag skall köra så fort vädret har stabiliserat sig jag vill inte köra när det är blött då det tar flera timmar att tvätta/rengöra efteråt. Tack för idéerna
×
×
 • Create New...