Jump to content

Göran Nilsson

Forumdeltagare
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Göran Nilsson last won the day on October 6

Göran Nilsson had the most liked content!

Community Reputation

7 Neutral

About Göran Nilsson

 • Rank
  Member

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Göran Nilsson
 • Ort
  Killeberg
 • Locost-status
  Locost-intresserad

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Göran Nilsson

  Bygga nitad bränsletank

  Martin, tack för de fina orden. Nä, jag är inte plåtslagare eller hantverkare, bara skrivbordsjobb i karriären. Men jag byggde ett flygplan (RV-6) i aluminium å då lärde jag mig en hel del då. Om jag hade haft utrustning att svetsa Alu så hade jag nog provat att svetsa en Alu-tank - men det hade kanske varit mot bättre vetande. Jag har Tig-svets men bara DC så Under ett kort ögonblick tänkte jag svetsa en tank i rostfri plåt men jag slog bort tanken då jag bedömde att det fanns risk för att en sådan lång tank skulle formas som en korkskruv.
 2. Göran Nilsson

  Bygga nitad bränsletank

  I väntan på att tanktätningsmedlet skall komma från USA så fixade jag till hållaren till bränslepumpen, anslutningar till bränslerör och el-genomföring till bränslepumpen. Jag monterar också en avluftningsventil/rundslagningsventil.
 3. Göran Nilsson

  Ombyggnad av oljetråg

  Så har jag tillverkat skvalpplåten med en schakt ner till oljepickuppen och tre stycken klaffar, helsvetsning av det nya svepet till befintlig sump och svetsning av bottenplåten är nästa steg. jag har inte besämt om jag skall svetsa själv eller lämna bort jobbet till någon mer erfaren svetsare, jag vill ju inte att det läcker olja pga av dålig svets.
 4. Göran Nilsson

  Ombyggnad av oljetråg

  Jag tänkte förbättra oljetråget på ett par punkter. Lite större oljevolym Förbättra skvalplåten Kapat av botten och tagit bort befintlig skvalpplåt Formning av nya sidoplåtar, mallar av papper. Djupet på tråget blir i originalutförande - oljepickupsilen ca 15-20mm från botten. Punktsvetsat sidoplåtar Tillverkat plåtar som skall bli den nya skvalpplåten. Fortsättning följer
 5. Göran Nilsson

  Bygga nitad bränsletank

  Jag satte ett par klaffar assymetriskt så att de inte kommer i konflikt med bränslepump och tankamatur. Tankamaturen köpte jag på biltema, den var bra för att den gick att justera till min tankstorlek. Vad som inte var så bra var att flottören fastnade i översta läget och att släpskon på motståndslindningen bara var ett grovsmide. Efter polering, justering och byte av fjäder fungerar den perfekt.
 6. Göran Nilsson

  MB Seven bygge

  Är projektet i malpåse ?
 7. Göran Nilsson

  Bygga nitad bränsletank

  Arbetet på bränsletanken rullar på med: -tillverkat en bockmall till tankskotten -kapat till plåtar till tankskotten -bockat flänsar runt om - mätt ut positionerna till skotten på tanksvepet och borrat nithål - positionerat skotten i tanksvepet och samborrat, därefter demonterat allt och gradat alla borrhålen Det blev 348 st borrhål totalt. Nästa jobb är att tillverka klaffar till 4st skott, borra diverse hål i skotten för bränslet så det kan flöda mellan skotten. Men jag vet inte storleken på något av dessa hålen, jag får gissa.
 8. Göran Nilsson

  Bygga nitad bränsletank

  Nu när arbetet med tanken blev mer konkret så blev det en hel del modifieringar. 1. Jag beställde an annan aluminium kvalité än vad jag tidigare nämnde. Det blev 5053 till slut, den har bättre korrosionsresistans. Det tog 4 veckor att får plåten levererad. 2. Det första utgåvan är modifierad med avseende på utformningen, nu bättre anpassad till tillgängligt utrymme. Som synes på bilden så har jag tillverkat de stora delarna och tillverkat en bockmall till skotten. Mer komponenter skall beställas, tankamatur, pump, filter sedan kan jag placera skotten och borra ihop delarna.
 9. Göran Nilsson

  F1 luftintag - är det tillåtet ?

  Tack Gustaf, då planerar jag vidare på utförandet/ utseendet. göran
 10. Göran Nilsson

  F1 luftintag - är det tillåtet ?

  Hej Är det inom regelverket för amatörbyggda fordon att utrusta en mittmotor amatörbyggt fordon med ett luftintag av typen som Formel 1 har ? Jag tänker ett luftintag som sitter i bilens centrumlinje och över bakre störtbågen. Om man jämför med vad som redan finns i trafik , Ariel Atom, alla bilar med takbox så borde det inte vara några problem men jag kan ha missat något i mina tankebanor. Göran
 11. Hej Jag planerar ett bilprojekt bit för bit och just nu funderar jag på bränsletankenoch har bestämt att jag skall bygga den i aluminium. Då jag inte är bra på att svetsa i aluminium så skall jag nita ihop den med bränsletanktätningsmedel som används i flygplan. Förmodligen har de sådant hos Arigoteknik.se. Nitas med 3,25mm tryck-täta blindnit eller solida nit Tanken är 950x300x200mm i 2mm Aluminium 6082-T6, 4st interna skottplåtar med ”ventilklaffar” och en mindre sump i mitten. Jag tar gärna emot tips och synpunkter på konstruktionen.
 12. Göran Nilsson

  MB Seven bygge

  Hej Robin snyggt jobbat, jag följer ditt projekt. Tar du emot besök för närmare koll av ditt projekt ? Göran
×