Jump to content

Göran Nilsson

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  308
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Göran Nilsson last won the day on October 18

Göran Nilsson had the most liked content!

Reputation

158 Excellent

About Göran Nilsson

 • Birthday 06/27/1957

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Göran Nilsson
 • Ort
  Killeberg
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

2560 profile views
 1. Johan tipsade om denna siten, de har massor av lampor, här är en med hel,halv,park men det finns kanske flera jag har inte tittat genom hela sortimentet. https://www.shin-yo.de/en/product/223-309-60mm-projection-light-low-high-beam-e-mark-36945/
 2. Under den gångna veckan har jag färdigställt arbetsbordet, en träskiva i amerikansk körsbär fick jag billig pga av transportskada, jag kunde kapa bort den skadade ändan. Jag försökte borra i betonggolvet men min borrmaskin klarade inte det så jag fick åka iväg och hyra en riktig slagborrmaskin. Så har jag skruvat fast bordet och allt är plant och rakt. Kapning och svetsning och riktning av 2 spant och rör där emellan, här har jag lagt ner en hel del tid på att få det hela rakt och plant och i vinkel. Det är guld värt att ha en 3D CAD model för att kolla mått och vinklar, mina ritningar är inte helt kompletta har jag märkt men det är mindre jobb att kolla i datorn efter ett mått. Jag är jäkligt nöjd 😄
 3. Du får försöka att värdera det som är i gott skick och som skulle gå att sälja på,tex Blocket. ’Motor 5000kr, vxlåda 2500kr bakaxel 1500kr som exempel De grejor som tex Ram, nos, plåtar, mm, mm som inte är okej och då inget värt 0kr Så att köpa allt i ett paket enlig ovan skulle jag inte betala mer än 5-7000kr. Var beredd på att kassera mycket, rostiga grejor är inte värt mycket
 4. Jo, jag har sett de strålkastarna på en MC-site, tänkte - synd att de var till MC . Vad hade de för märkning på glasen ?
 5. Någon som har tips på små små runda strålkastare, hel och halv i samma lykta, LED eller annat, lins ?
 6. Jag har kapat en del nu och jag tycker att klingan vobblar lite för mycket och jag tror det beror på att klingan bara har 24 tänder. ’så nu letar jag efter en klinga med fler tänder och har varit i kontakt med första träffen på Google Vi har en klinga hos vår leverantör i dimension 216x2,0/1,6x30/25,4 Z 48 (tänder). Pris SEK 1 590 fritt vårt lager i Sollentuna. Leveranstid 3-4 dagar från order, Thomas Håkansson Intercut Sverige AB Jag har inte kollat om den 16mm större diametern passar, priset är något högt men det industristandard på klingan.
 7. Det är nog lite olika på olika firmor, där jag laserskär samlar de ihop detaljer per plåtspecifikation och kör till många kunder samtidigt, kan bli att de kör halvdag eller flera dagar i samma tjocklek. Nu har de flera laser så det brukar inte bli långa väntetider men det är klart att hobbygrejor har låg prio.
 8. Rikard Jag tänkte skaffa en reservklinga, vet du var man ska satsa på - lika dan eller vet du något bättre ?
 9. Precis som Mats säger och jag vill lägga till mina erfarenheter - Samla ihop all filer/detaljer på en gång och förhandla fram ett pris. Normalt är att betala ca 400kr per detalj som startkostnad + material, blir ju väldigt dyrt om man bara har 10 olika detaljer med enstyckstillverkning , minimikostnad på 4000kr - Laser eller Vattenskärning är likvärdigt kvalitetsmässigt om vi diskuterar stålmaterial.
 10. Nu har jag startat den fysiska delen av mitt nya projekt efter att alla huvudsakliga omständigheter är okej, såsom anpassning till familjen - jag har lovat att inte jobba mer än 30h/vecka, konstruktionen har finjusterats och laserskärning av plåtar är beställda. Så i helgen hämtade jag en bunt rör och började med att tillverka ett nytt arbetsbord 👍🏻 För snart ett år sedan visade jag detta projekt som en idé . I stora drag blir det en bil för gata och bana med en Subaru motor/drivlina
 11. #Rikard Larsson Nu la jag en order på R210CMS cirkelsåg på Amazon, plus en extra kapskiva. Tack för YT filmen
 12. Jag står i valet och kvalet vilken typ av såg jag ska köpa. Den du köpte sprider den gnistor långt ifrån och ner på golvet ? Jag antar att det är en hårdmetallklinga , eller ?
 13. Väldigt tråkigt med haveriet, hade du kunnat förebygga det ? och gick det snabbt ?
 14. Jag har inget kabinluftfilter i min bil 😂 systemet med SR500 fungerar perfekt, lagom luftflöde å inga obehag som oljud eller att man blir kall på hjässan.
×
×
 • Create New...