Jump to content

Göran Nilsson

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Göran Nilsson last won the day on October 6 2018

Göran Nilsson had the most liked content!

Community Reputation

9 Neutral

About Göran Nilsson

 • Rank
  Member
 • Birthday 06/27/1957

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Göran Nilsson
 • Ort
  Killeberg
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Göran Nilsson

  Projekt Zero

  Jaha, det är ju toppen. Det är ju inte lite jobb att utföra trots att svetsningen är klar å är svetsningen utförs av proffs är det en fördel tycker jag. Lycka till med ditt bygge det skall bli roligt att följa ditt arbete, själv är jag kass på att dokumentera vad jag gör.
 2. Göran Nilsson

  Projekt Zero

  Har det varit några tvivel om att byggsatsen inte uppfyller kriterierna för amatörbyggnad pga av att chassit är färdigtsvetsat från en firma och inte själv utförts ?
 3. Göran Nilsson

  Tow-bar år 2018

  Jag fick info från cealm att reglerna inte har ändrats. Det kan nog vara klokt att ha med sig utdrag ur Transportstyrelsens ang efterfordon ifall polisen skulle stoppa en. https://transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Fordonsregler/Slap/Efterfordon/
 4. Göran Nilsson

  Tow-bar år 2018

  Hej Jag sökte genom forument och fick en hel del träff på Tow-bar. Tyvärr var trådarna ganska gamla , 2008. Är det någon som vet vad som gäller NU (2019) ?
 5. Göran Nilsson

  Ombyggnad av oljetråg

  Jo, olja skyddar från rost men det finns mycket fukt i en motor som är ganska aggressiv. jag hade gärna haft en lackerad yta invändigt oxå men utan att veta vilken typ av ytbehandling som garanterat inte släpper så får det väl bli utan färg invändigt.
 6. Göran Nilsson

  Ombyggnad av oljetråg

  Det tog ett tag innan sumpen blev svetsad men det ser bra ut. Efter rengöring skall jag fylla den med diesel och kolla tätheten. Nästa fråga är hur jag skall göra med lackering. Original lack ser ut som ED-lack Invändigt ? Utvändigt ? någon som har erfarenhet och råd hur jag skall göra.
 7. Göran Nilsson

  Instrumentpanel

  Efter 2 timmars letande på nätet så hittade jag http://www.dakotadigital.com/index.cfm/page/ptype=product/product_id=1074/category_id=69/mode=prod/prd1074.htm Pris 1295$
 8. Göran Nilsson

  Instrumentpanel

  Hej Jag var på motormässan i Malmö idag, då såg jag denna instrumentpanelen men kunde inte få tag i ägaren. Är det någon som vet vad det är för fabrikat ?
 9. Göran Nilsson

  Styrknut och kolapsbar rattstång

  www.jocar.se i Sölvesborg hjälpte mig att fixa till allt från rattstång till växel med två knutar och en kollapserbar mellandel. Det har ett mycket stort sortiment av styrdelar.
 10. Göran Nilsson

  Bygga nitad bränsletank

  Martin, tack för de fina orden. Nä, jag är inte plåtslagare eller hantverkare, bara skrivbordsjobb i karriären. Men jag byggde ett flygplan (RV-6) i aluminium å då lärde jag mig en hel del då. Om jag hade haft utrustning att svetsa Alu så hade jag nog provat att svetsa en Alu-tank - men det hade kanske varit mot bättre vetande. Jag har Tig-svets men bara DC så Under ett kort ögonblick tänkte jag svetsa en tank i rostfri plåt men jag slog bort tanken då jag bedömde att det fanns risk för att en sådan lång tank skulle formas som en korkskruv.
 11. Göran Nilsson

  Bygga nitad bränsletank

  I väntan på att tanktätningsmedlet skall komma från USA så fixade jag till hållaren till bränslepumpen, anslutningar till bränslerör och el-genomföring till bränslepumpen. Jag monterar också en avluftningsventil/rundslagningsventil.
 12. Göran Nilsson

  Ombyggnad av oljetråg

  Så har jag tillverkat skvalpplåten med en schakt ner till oljepickuppen och tre stycken klaffar, helsvetsning av det nya svepet till befintlig sump och svetsning av bottenplåten är nästa steg. jag har inte besämt om jag skall svetsa själv eller lämna bort jobbet till någon mer erfaren svetsare, jag vill ju inte att det läcker olja pga av dålig svets.
 13. Göran Nilsson

  Ombyggnad av oljetråg

  Jag tänkte förbättra oljetråget på ett par punkter. Lite större oljevolym Förbättra skvalplåten Kapat av botten och tagit bort befintlig skvalpplåt Formning av nya sidoplåtar, mallar av papper. Djupet på tråget blir i originalutförande - oljepickupsilen ca 15-20mm från botten. Punktsvetsat sidoplåtar Tillverkat plåtar som skall bli den nya skvalpplåten. Fortsättning följer
 14. Göran Nilsson

  Bygga nitad bränsletank

  Jag satte ett par klaffar assymetriskt så att de inte kommer i konflikt med bränslepump och tankamatur. Tankamaturen köpte jag på biltema, den var bra för att den gick att justera till min tankstorlek. Vad som inte var så bra var att flottören fastnade i översta läget och att släpskon på motståndslindningen bara var ett grovsmide. Efter polering, justering och byte av fjäder fungerar den perfekt.
 15. Göran Nilsson

  MB Seven bygge

  Är projektet i malpåse ?
×