Jump to content

Göran Nilsson

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  142
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Göran Nilsson last won the day on February 1

Göran Nilsson had the most liked content!

Community Reputation

88 Excellent

About Göran Nilsson

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 06/27/1957

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Göran Nilsson
 • Ort
  Killeberg
 • Locost-status
  Bygger locost

Recent Profile Visitors

1081 profile views
 1. Jo, det stämmer att lack kryper när man punktbelastar och kanske särskilt pulverlack då pulverlack har en tendens att bli tjock, upp mot 150-200 my. Men jag tycker att fördelarna överväger nackdelen för att pulverlack skapar utmärkt yttäckning med en bra ytfiniz. Våtlack med spruta är ganska svårt att applicera med en jämn kvalite på ett stålrörschassi. Pensellack har jag ingen erfarenhet av. Det är viktigt att efterdra alla bultförband där man klämmer pulverlack, gärna ett par gånger med ett par veckors mellanrum så är man hemma på den säkra sidan.
 2. Det var en massa jobb att fixa till vingen, många timmar blev det. - Rikta plåtfästena så att de blir parallella och vinkelräta mot varandra. -Gjuta fast plåtfästena med glasfiberväv och epoxi. - Gjuta ytor i båda halvorna där de möts och limmas ihop, tidigare var de på vissa ställen mindre än 2 mm i bredd, nu är de 10mm breda. - Limma ihop halvorna med glasfiberväv i skarven med epoxi. - Slipa och laga alla defekter/hål i gelcoaten. Så nu kan jag övergå till att tillverka ändplattor och infästningen av vingen till karossen, har inte bestämt höjd över motorhuven. Frågan är hur högt man vågar ha den utan att bli ifrågasatt av polisen. Nästa uppdatering blir när allt är lackerat ovh monterat.
 3. Chassit är ju inte färdigsvetsat förren alla svetsade småfästen är på plats, gängade hål, fäste till pedaler, rattstång, karossfästen mm å då är det naturligt att besiktiga och sedan plocka ner och lackera. Det finns ett säkert sätt att färdigsvetsa chassi och lackera den utan att behöva montera mer än en gång å det är ju att rita en komplett bil i något 3D-konstruktionsprogram och sedan hoppas på att besiktningsmannen inte kommer med några påpekanden som kräver svetsning i chassit.
 4. Ja, exakt en sådan använder jag. Dra slang eller rör till Kanistern. Jag använder ingen Kanister utan drog ett rör rakt upp till ventilation dock satte jag ett nät i rörändan så att inte något odjur kan krypa in. Jag gjorde ett misstag med för kort rör till avluftningen, slutade under tankpåfyllningen, så när jag tankade stummfyllt då pissade det bensin ur avluftningen. Bytte snabbt till ett längre rör.
 5. Det ser mycket bra ut. Jag köpte en ventil som fungerar både som ventilator och rundslagningsventil, det är en kula i ett rör inköpt samtidigt med elgenomföringarna som du har.
 6. Min erfarenhet från MaxxECU support både från tillverkaren och återförsäljaren har varit perfekt å mer än vad jag förväntade mig. Jag hade en massa strul med att min motor inte ville gå rent, å båda hjälpe mig både med råd vid felsökning och utbyte av komponenter jag köpt nya. Allt löste sig till slut å jag själv var felkällan å jag tänker inte berätta mer om det. 🤬
 7. Det är skitjobbigt att nita med solida nitar i kombination med tanklimmet, det blir jäkligt kladdigt. Vis av erfarenheten valde jag trycktäta blindnitar, biltanken är ju inte en del av den bärande konstruktionen som det kan va på flygplan.
 8. Det ser bra ut och lika starkt som julabrännvin. Hur mycket rymmer tanken, 159 liter ?
 9. Du är flitig och du gör det bra också, när blir du klar med enskilt godkännande ? 😉👍🏻
 10. Jag nitade ihop min tank med rostfria trycktäta blindnit av industrikvalite. Det är tveksamt om det fungerar med icke trycktäta nitar. PM,a din adress.
 11. Kolkanister - är det ett nytt SFRO krav ? Jag har ingen !
 12. Jag skulle sätta lagret med så starkt lim av typen Loctite som möjligt, du skall ju inte ta bort lagret på regelbunden basis och när du skall byta lagret så är det inga höga temperaturer som behövs för att ”förstöra” limmet. Kan enkelt värmas med varmluftspistol. Är det tajt men att det ändå går att pilla ner så skulle jag välja 648, men det blir inte fel om du använder 638 heller, lagret kommer sitta bra i bägge fallen. ps. Kolla så att det finns 2st urtag i lager-sätet som du använder när du skall slå ut lagerbanan med dorn någon gång i framtiden. DS
 13. Absolut inga svetsar tvärs balken, det skapar spänningar med sprickinitiering. Svets längs med balken är Okej.
×
×
 • Create New...