Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Låter och beter sig som min gjorde och sotar igen stiften, drog 3liter milen. Min motor stog 180 grader fel i tändningen i sprutet. Kan du kolla det och använd stroboskopet för att få till det rätt. Skickat från min SM-G960F via Tapatalk
 3. Today
 4. Jaha, det blev ingen premiärtur. Så här bra går motorn efter kamaxlarna är justerade. Kolla stiften, obegripligt! har absolut inte rört något annat sedan jag körde bilen 12mil ToR från besiktningen. Kollade stiften nu när de var ur vid kamaxeljusteringen och då var de inte på när så här sotiga så detta har skett på de 2min som bilen gått efter justeringen.
 5. Är bara att damsuga ur tanken samt tryckluft. Då kommer du få ur merparten.
 6. Jag vet faktiskt inte vad det sitter för styrväxel. Kan kolla om det står något i Sfro pappren.
 7. Har kommit fram till att placera bränslepumpen i tanken, kommer att behöva göra hål. Men hur samlar jag upp borrspån, enda "ingången" är via tankpåfyllningen. Jag vill inte samla upp allt i bränslefilter.
 8. Ja och nej... Finns en historia från Porschestallet på Lemans 1973. Norbert Singer hade då fläskat på 911orna med både rejäla vingar, breda skärmar och feta däck. Han fick rejält mothugg och en rejäl utskällning av någon av de högre uppsatta Porsche Motorsports människorna (kommer tyvärr inte ihåg på rak arm vem det var) och blev väldigt tydligt informerad om att det på Le Mans ENDAST var topphastighet som var intressant! Singer hade dock en teori som sa att dom över 20 varv skulle vara snabbare på totalen med downforcen än utan. Facit blev en fjärde plats bakom två Matra Simcas och en Ferrari 312PB, klart över förväntan 🙂 Så även på Le Mans gamla sträckning var inte toppfart allt ;)
 9. Tur att jag inte har en motorstark BMW då..... så jag inte försöker köra ifrån nån se7en😂
 10. Härligt jobbat, bara att kötta på så blir det klart i ett huj! Skickat från min SM-G960F via Tapatalk
 11. Jag kommer troligen om det är vettigt väder.
 12. Hej Alla som vill eller har vägarna förbi är välkomna till Biltemas parkering i Uppsala för en löst sammansatt träff den 30/5 kl 15. Vi fikar, snackar bil och sparkar däck på corona säkert sätt. Kom med din sjua eller i annan bil och träffa likasinnade. Väl mötta! /Vedde
 13. Har en känsla av att den lilla skylten kommer att "trilla av" så Mattias måste beställa en ny liten skylt...
 14. Oj, stor skylt? Skickat från min SM-G960F via Tapatalk
 15. Ja - gärna med lite "allan ballan" brorsor i[emoji13][emoji1787] Skickat från min SM-G960F via Tapatalk
 16. Ha ha precis så gör jag med- sjukt kul[emoji1787]. Skickat från min SM-G960F via Tapatalk
 17. Nu var det tyvärr ett par säsonger sedan jag körde mycket och aktivt. Men en favoritsport är ju att ligga bakom nån lite motorkraftigare BMW eller Audi och så fort de gasar på för att dra ifrån kör man om dem 😄
 18. Jag postade innan jag såg dina båda medelanden. Hmm Ja jag funderar ju på om röret är bästa lösningen. Får leta lite under dagen.
 19. Igår kom skyltarna på posten, mkt trevligt👍🏻 Sen fick jag hjälp av min fantastiska granne Sture att justera kamaxlarna 2.2 mm överlapp på 4:ans cylinder i tdc. Vi kunde konstatera att insugskammen saknade dryga millimetern lyft och att avgaskammen inte var i synk, den stod mera fel än insugskammen. Bra med extra händer som kan hålla låsverktyg så inget rör sig när man skall dra åt kamdreven igen samt kan dubbelkolla avlästa värden. Sen ligger det ny huvudbromscylinder på arbetsbänken, men den monterar vi efter kvällens premiärtur, broms ligger ju an liite på vänster fram. Bra körsugen nu! Sen är det dags att boka tid för mappning🏁
 20. Svarva egna annars 🙂 Jag har köpt brickor likt första varianten jag postade, men undrar nästa om jag inte ska svarva till dem för att få en krage istället för att lättare husera gummiändarna.
 21. Och vart hittar man dem? 🙂 Jag har försökt googla på det och hittar flera olika men inte just ovan. Även om jag verkade komma närmare när jag googla just dr distans ring. (Ska googla mer sedan idag)
 22. Bilden är kanske illa illustrerad, men tanken är att skjuta infästningspunkten för yttre leden rakt innåt mot styrväxeln, dvs. varken framåt eller bakåt. Får väl erkänna att jag glömt bort lite hur Ackermann fungerar och påverkas av förändringar, gjorde beräkningar på detta för länge sen och har placerat ut mina leder på specifika punkter efter dom beräkningar, kanske får ta o gräva lite i gamla dokument igen... (jag som bara ville ha en enkel lösning på att fimpa min förlängning) EDIT: Hittade på mina gamla uträkningar, glöm min förvirrade idioti xD
 23. Kanske inte så mycket bump steer men du ändrar Ackermann. Om styrarmen pekar framåt kommer du få anti Ackermann om du flyttar åt det där hållet. Gustaf
 24. Idag slog mig en tanke som jag inte vet varför jag inte tänkt på förr, men som nu känns uppenbar. Jag vill ju eliminera den onödiga förlängningen mellan styrväxelns inre led och yttre, men varför skär jag inte bara ut en ny arm till min upright då det ändå är en bultad lösning, och flyttar in punkten ca 50mm? Detta borde ha noll inverkan på bumpsteer då jag inte ändrar några vinklar eller dylikt, bara tar leden närmare centrum av chassiet. Tänker jag rätt?
 25. Denna är för att få full rörelse i leden, finns varianter som är mer som en rördistans också som gummihättorna säkerligen är tänkta för. http://www.mcgillmotorsport.com/rod-end-accessories-metric-sizes-misalignment-spacers-metric/ Jag kommer hamna i samma sits sen, och kommer få pressa ihop brickorna så att gummit öppnar sig mot brickorna innan man klämmer dem på plats, alternativt att trimma av den lilla "struten" som sticker ut på gummihättorna för att underlätta montaget.
 26. Yesterday
 27. Se bilden: Dessa gummihättor är gjorda precis som om länkledlagret ska sticka ut en bit... ?? Hur har ni löst det hela? Jag tänkte jag ska fixa en bit 18mm rör som då är 12mm innuti och sätta dit på varje sida. Jag har även köpt sådanna som man klämmermot varje sida som tätar och dom verkar inte behöva något special men dom kändes vanskliga (Kan fixa bild om önskas)
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...