Jump to content

Tillämpa Aussie Mods?


snobben

Recommended Posts

Bröder och systrar!

Jag planerar att rita ett chassi i Pro Engineer. Att använda sig av europeiska standarder istället för amerikanska eller brittiska, kunna anpassa bilen efter mina framtida delar och sist men inte minst få en bra översikt över chassit är mina drivande krafter.

Jag tänkte först följa boken och använda mig av de modifieringar som man vanligtvis använder i Australien. Det är ett litet chassi (uppskattas, jag är inte stor) och dessutom förhållandevis styvt. Hos våran vän McSorley hittade jag ritningar på bokchassit (http://www.mcsorley.net/locost/drawings/bookChassis.pdf) och hos Clubman Builders Resource laddade jag ner beskrivning om hur chassit kan styvas upp (http://www.locost7.info/files/chassis/aussiemods/lowcostmods.doc). Nu börjar problemen. Det stämmer inte. Det jag hakat upp mig på är att man triangulerat vid A1/A2 och D1/D2, vilket inte nämns någonstans. Enligt McSorleys ritningar finns inte dessa. Jag tittade efter i Haynes Roadster-boken (... on a budget, skriven av Chris Gibbs) och här finns dessa. Vart härstammar dessa ifrån? Hur är det med BeLos ritningar? Det är ju inte egentligen värre än att lägga till dessa. Eller hoppa över. Men ogillar skarpt tanken att lämna det åt slumpen!

Kan passa på att fråga om någon känner till fler uppstyvande alternativt viktbesparande ändringar man kan göra på chassit!

Link to comment
Share on other sites

Hej!

http://belo.mine.nu/locost/download.htm kn du ladda ner det Pro Engineer-projekt som BeLo-ritningarna är genererade från. Det borde vara möjligt att justera mått osv till de du önskar och fortfarande ha en hyfsat korrekt modell. Jag är själv ingen guru på ProE utan hänvisar till leto här på forumet när det gäller dylika frågor.

Däremot har jag bra koll på varför min ram ser ut som den gör, om du undrar något runt de föändringar som gjorts.

Lycka till med konstruerandet!

Hälsningar,

Bengt

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...