Jump to content

Råttsoffans AC.... var hyr man vakuumpump?


Pac

Recommended Posts

Jag håller på lite med min Fiat Scudo. Kamrem/löphjul/Kylvätskepump/Kylvätska/Multiribb-rem/olja/oljefilter/bränslefilter är alla bytta och nu vill jag få ordning på min AC.  AC'n var riktigt dålig förra året och i våras var den obefintlig, den går inte ens igång. Jag servade systemet för 4 år sedan på en AC-firma. Då var det tryck i den och vi kunde dra ordentligt med vakuum så den fick ny olja läcksökningsmedel och ny gas. Nu när jag kopplar min AC-klockor på systemet så är det inget tryck alls och det är ju inte så roligt. Innan jag anlitar en service-tekniker och lägger stora pengar på den gamla bilen skulle jag vilja dra vakuum i systemet för att se hur allvarligt läckaget är. Är det någon som har tips om var man kan hyra/låna en vakuumpump?

Mvh,

Per

Link to comment
Share on other sites

Jag har inget tips på var du kan få tag på en vakuumpump men jag kan varmt rekommendera Partille Air Con Service KB, Bordalsvägen 1, Partille, 031-44 85 50 om du vill få hjälp med att serva. Han som har firman har koll på läget och har väldigt humana priser. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har du kollat med UV lampa?  Annars är det bättre att trycka med kvävgas och spruta diskmedelsvatten på kondensor och kopplingar och skarvar, runt rörklammor osv.  Man trycker med 10 bar. Vill inte rekommendera någon annan gas, typ argon el liknande. Tryckluft är i alla fall inte så bra med tanke på fukt.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vi kollade med UV-lampa för 4 år sedan då jag hade den inne, det gick inte att se något då. Men det som var litet då kan ju ha utvecklat sig till något stort nu.... Så det är ett bra tips att kolla med UV-lampa - Tack! 

 

Tack för tipset Bexander! Jag tror nog inte att jag kan fixa det här själv men vill göra lite undersökningar innan jag lämnar bort det. Igår försökte två firmor lura skjortan av mig så det är bäst att skaffa sig lite fakta och koll annars kan det här bli precis hur dyrt som helst.

 

Edited by Pac
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...