Jump to content

K-son

Locost Sverige medlemsklubb
  • Posts

    44
  • Joined

  • Days Won

    1

K-son last won the day on June 12 2019

K-son had the most liked content!

Reputation

8 Neutral

Profile Information

  • Kön
    Kille

Profile Fields

  • Namn
    Patrik Knutsson
  • Ort
    Nybro
  • Locost-status
    Bygger locost

Recent Profile Visitors

680 profile views
  1. Lite nya rörstumpar, binder ihop det nya U:et med motorfäste och ramen där förstärkningssträvan underifrån möter upp. Skulle det gå att plocka bort det jag målat rött? Tvärstaget ersätts med ett längre som möter upp de nya snedsträvorna, som hamnar längre ut.
  2. Behöver få in ramen för de övre infästningen för bärarmarna men hur ska jag göra det på bästa sätt? Lite test, bygger som en U-profil innanför den befintliga ramen. 21mm mellan röret och motorkåpa. Eller om jag ska flytta röret lite längre utåt och sen dra ett helt nytt långt rör? Blir till att flytta det yttre bakre röret också, så det möter upp det nya röret.
  3. Nya rör ditsatta. Har ca 100mm fjädring ute vid navet innan drivaxeln tar i. Om någon undrar vad en Volvo B4204T2 (inkl grenrör, turbo, insug, generator och lite annat smått och gott 😅) med en M56 låda och drivaxlar väger:
  4. Rörbitarna som satt över har fått stryka på foten och dit med ett par under istället.
  5. Ser bra ut. Hoppas att jag kommer dit någon gång 😅
  6. Fått dit ett par rörbitar. Är detta för tajt? 2mm mellan motorfäste och ramen
  7. Då har man lyckats med att få dit ett par rörstumpar i alla fall. Ursäkta röran...
  8. Tackar för input. Lättviktshuben verkar schysst och kvalifikationerna var det ju inga fel på heller. Sen är frågan: stå och yxa med vinkelslip eller lämna iväg och få laserskuret....
  9. Yttermåttet över "fästöronen" till bussningarna är 150mm, så de sitter ganska tätt. Sen är plattan till hjullagret 10mm tjock, S335 kvalitet. Gjorde mallen till de övre "fästöronen" igår också, är 150mm där också. Lättviktshub låter ju inte fel, vad är det för mått på den? Jag använder 850 framvagnsbussningar och sen 850 framnav.
  10. Lite 3D-cad 😁 Vad tror ni om detta? Jag behöver förstärka på insidan, hur gör jag det snyggast? Blir i 3mm S335 plåt. Ska på lite fästen för övre bärarmar och stötdämpare. Vill bara vet om detta kan funka eller om jag är helt ute och cyklar.
  11. Ja den kommer nog bli lite tung bak, ska försöka flytta fram positionen för förare och passagerare så långt fram det går. Letar stolar för att kunna få fram en passande sittställning, men har inte hittat några som passar in i budgeten än. Hmm kanske skulle bygga om den så det blir en single seater 😆 Skulle den vara för tung bak får jag väl hänga dit några frontvikter till en traktor eller nått på den 😅
  12. Det enda jag funderar på i och med att jag vrider på kylaren: hur funkar det med anslutningarna på samma sida? Eller en polo kylare kanske är tillräckligt smal för att ha den på rätt håll. Mvh: K-son
  13. Tackar. Ja motorn har bytt plats, hamnar bak nu. Kikade lite på polo kylare på skruvat, men hittade inga mått på den, från vilken årsmodell brukar man ta? Vore ju smidigt om det fanns en alu-kylare så kan jag svetsa om anslutningarna om det skulle behövas. Har idag även lämnat iväg uppgifter på grejer som ska fräsas fram till uprightsen bak. Samt beställt mer material. Hoppas bara inte det tar för lång tid att delarna ska bli klara bara. Mvh: K-son
  14. Hej! Längesen jag var här nu, renovering av hus, kortslutning i kabel till verkstaden samt lite dåligt med motivation. Men har nu varit ute och grejat lite skulle detta funka tror ni? Är volvo s40 original kylare med original fläktarna, bara att jag monterat den på andra hållet. Anslutningarna blir uppe(in mot bilen) och nere(ut från bilen) Expansionkärlet blir att montera högre än kylaren. Eller finns det någon annan kylare som skulle kunna passa bättre? Kartong urklippt efter mått på en IC från KL-racing Mvh: K-son som hoppas motivationen är tillbaka.
  15. Stålrör i någon speciell kvalitet? Ska jag köra samma(kvalitet inte dimension) som bärarmarna? Vilken dimension på ledlager? CAD, sånt lyx har inte jag 😉, inga dämpare än heller, så får bli lite try and error, sen 😁 Blir nog troligtvis stål i vipporna, funkar 2mm?
×
×
  • Create New...