Jump to content

Grahm

Forumdeltagare
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Grahm

  1. kolla med http://manton.se/ jag har för mej att jag inte gav så mycket för mina muttrar.
  2. Hej alla. Har varit och svetsat lite till. bågen svetsad och väntar på ett par snesträvor samt en mitten bit till bälten. Lyfte i motor och satte på detaljerna till hjulupphängningarna. sumpen sticker ner ca 45mm under ramen så den får nog modifieras lite iallafall. Jag har inte spännt fjädrarna mer än med handkraft så den är lite mjuk. Hoppas den reser sig lite också för just nu är den i lägsta laget och klarar inte 7cm som lägsta punkt. Sen blir det baksträvorna till bågen, fixa styrstång, bältesfästen, pedalställ och torpedplåt, styrväxel mm så kanske man kan köra en SFRO1 någon gång under nästa år :)
  3. Wohoo igen :) Ett par spacerplattor från Manton kom och hoppade in i garaget idag. En sak till att bocka av :)
  4. Whooh fick ett litet paket i dag :) Ett par Fighter stolar från Ridetech med fyrpunkts bälten. Ett par sekunder senare var den med skohorn nedtryckt i ramen provisoriskt :) Ett par sekunder till så satt jag och funderade lite på vart jag skulle köra :) kan ju inte vara så mycket till att göra.... :prop: monterade även par stylingdetaljer nu när den har fått en stol, ser ju rätt rejsigt ut :racesmile: dom kommer nog inte stanna så länge men för 39:- så fick man ett gott skratt iallafall :) Mvh Micke. Nu med skavsår på skinkorna... :)
  5. Jo det är ett sätt man kan göra det på. Bra med lite idéer så man kan välja och vraka lite :)
  6. Jo tanken är att wiren ska sitta i botten, får kolla om det känns lustigt när jag kompleterat stället och fått de lite mera på plats. Ska spara länkaget från bmw stället så kanske man kan bygga om pedalen likt koppling och broms.
  7. Jo det får nog bli en bit silverstål. Får ta en koll i materialförådet :)
  8. Har svetsat lite idag. Ett stycke pedalställ. Test med pedaler. Kollade lite hur det såg ut i ramen :) Så nu är det dax att fixa det sista i sittbrunnen så jag kan montera pedalstället. Vad använder ni för tryckstång till bromsen? funkar det med en 12.8 bult i lämplig dimension? eller en silverståls bit? Mvh Micke.
  9. Jotack jag testade att sätta mej på golvet för att se hur det kändes och då satt jag som en äldre dam med hatt och tittade igenom ratten :) Sista monteringen av stången lär väl bli när jag fixat ett par stolar.
  10. Tjoho på Håller på med att måtta in sittbrunnarna och diverse detaljer. Lite pedaler byggda av fyrkantsrör. Bussningar till pedaler och koppling. detaljer som ska svetsas ihop till pedalstället. Ett försök till att hitta en bra possition för ratt. Ratten ska bytas till en Momo ratt som jag fick av en bekant, så då behöver jag ett nytt rattnav och ska se om det finns snapoff nav direkt till sierra stången. Ska beställa en ny klinga till Rage sågen också, den har nog fått gå lite hårt så den skär inte så mycket som att den försöker mala bort materialet. Ha det bra :) Mvh Micke.
  11. Absolut :) de e bara att komma. har precis kommit in efter att jag rensat chassit från rörliga delar och fortsatt med svetsningen. Ska se om jag kan börja med sittbrunnarna imorgon :)
  12. Hej hopp alla. tänkte det kanske var dax att damma av denna lilla tråd lite igen, det var ju ett tag sen nu :) Det har ju stått still ett tag pga hus renovering, diverse andra undanflykter och lite tappat sug. En kompis ringde för ett tag sedan och nämnde att han och hans bror var på gång att ge sig in i detta lilla träsk och att dom skulle åka till kitcarsweden i Karlskrona (Nättraby) för att titta på deras GBS Zero kit dom hade och kanske få provköra deras "skyltex". Det gjorde vi och jag fick åka en runda och det räckte för att suget skulle komma tillbaka som en käftsmäll :) Letandet efter navkåporna till sierra hubbarna började med att Ford inte tillverkar dom längre och att beställa från England kändes inte helt rätt när det bara var två små kåpor. Jag lyckades hitta ett par som sitter på någon typ av bilsläp på Meca. Knott 64mm. Jag fick buckla till flänsen lite som ett kryss då diametern var lite för liten men sen satt dom som en smäck. Jag kollade lite på hur bakvagnen såg ut och märkte att en av fyrkantsprofilerna hade böjt sig lite pga att jag inte hade gjort färdigt och inte hade några snedsträvor. så det enda rätta jag kunde se var att slipa bort ett par punktsvetser och plocka bort det sneda och bygga om. Hade lite otur med min Kemppi svets (matningen gör som den själv vill) så det var lite svårsvetsat. Fick låna en enfas kemppi av svärfar och vilken skillnad det var... i glädjeruset över en fungerande svets så råkade jag börja helsvetsa chassit, nu är det lite kvar att ta undertill så det blir att vända på paketet. Ett par grövre rör inhandlades till störtbågen och efter ett par timmars vatten och sandfyllande och bankande testade jag att bocka med biltema bocken. jag fick lite veck på insidan av ena bocken och vet inte hur jag ska göra riktigt, tror ni det är problem med hållbarheten pga vecken eller är det mest "skönhetsfel", röret är sömlöst kalldraget 60.3mm med 2.9mm gods. liten test av placering på båge ska sänka den en liten bit till hade ca 15cm över huvudet vid provisorisk sitt test, finns det någon standard på höjden? tycker mej komma ihåg att jag läst något om 5 cm över huvudet med hjälm på. sen fick vi lite fnatt idag när grannen var och hälsade på så vi kastade på hjul och lyfte ner projektet på golvet för att se hur det ser ut innan svetsningen ska ske på undersidan. Hjulafton :) Det som kommer närmst nu är: helsvetsa det befintliga och fixa golvet. lyfta i motorn och fixera den med motorfästen och dyl. beställa spacerplattor till bakänden för breddning av BMW axlen och byte av bultmönster. pedalställ. styrning. leta upp en rolig och skön modell av stol eller bygga egen. fixa sittbrunnen. och en himmla massa saker till :) sen någon gång framöver kanske det blir SFRO 1 :) ps sorry för kvaliten på bilderna ni får tjoa om det är något speciellt nin vill se så kan jag fixa en bättre bild på de. Mvh Micke.
  13. jahapp så nu är det bara att börja riva Sierran då :)

  14. Köpte sågen på Ebay uk totalt med frakt runt 3000:- ,fick byta kontakten på kablen bara.
  15. Här var det tätt mellan updateringarna :) Lite har hänt i garaget iallafall. McSorley-fronten fick lämna sin platts för en lite modifierad Gibbs front (25mm högre), även ett par utav ramrören fick flyttas och nya motorfästen ska byggas. Jag har iförskaffat en ny såg till metallkapning och den fungerar bra, stänker lite varma spåner men fungerar ok. Var inne på Haynes forumet och såg att dom gjorde ett gruppköp på stötdämpare så där lyckades jag slinka med, det ligger 4 fina dämpare på bänken :) Forden jag köpte fick släppa ifrån sig lite delar, dom var täckta i en puppaliknande substans. Det var dax att testa lite el-kemi för att få bort den otäcka substansen. Efter 10 min såg det lugnt och trevligt ut. Efter ytterligare 2h såg det lite annorlunda ut. Ett dopp någon? :) Lite bearbetning med borste visade att det fanns ett par hjulnav under substansen. Nu är det dax för bromsok att ta sig ett bad, sen blir det en resa till Biltema för lite renoverings satser till diverse. Det rullar på, kanske inte så snabbt men iallafall åt någon typ av riktning. :) Mvh Micke.
  16. Hej på er alla :) Det har varit lite inaktivitet från min sida (har iallafall kollat forumet var dag) men en liten updatering ska jag väll klara av. Eftersom framvagns detaljerna strulade lite från BMW´n så har jag bytt koncept till Ford front alá Haynes Roadstern. Forden som det står om tidigare i tråden finns i garaget i väntan på demontering. Två paket från den lilla ön England har annlänt med en uppsättning a-armar, Svampar, styrväxel, bussningar å diverse infästningar. Hittade även ett par gammla 15" alu-fäljar som kan användas så länge. Tog ett krafttag och städade upp garaget lite ( det funkade i ca 2 dagar innan det såg likadant ut igen). Har börjat bygga jigg till infästningarna för a-armarna, tyvär slutade det försöket i att ett stycke Harald Nyborg såg blev kanibal och åt upp sin egen vinkel växellåda, det såg ut som 80-talets fräsiga guldflakes färg i växellådan och dreven var rena från kugg. Så nu ska jag se om det finns reservdelar till den eller om den blivit skrot. Har även en kap och girsåg som jag ska exprimentera lite med och se om man kan montera en kapskiva på.... Märkte att det var lite skillnad i bredd på fronten mellan McSorley och Gibbs men det går säkert att lösa på något bra sätt. jaja det finns ju en anledning till varför man kallar sådant här "Långtids projekt" :) Mvh Micke.
  17. Tjenare alla, läste följande tråd ang. Camber justering från Rally Design. http://www.haynes.co.uk/forums/showthread.php?t=3878 Camber Adjuster Failure Warning!!! -------------------------------------------------------------------------------- Had a rather nasty failure on the car today. The one of the quick camber adjusters on the front suspension decided to catastrophically fail and allow the top wishbone to detach from the hub. My friend chris was driving at the time luckily he noticed that it had failed and stopped before the front wheel parted company with the car. i would seriously advise you to think about changing them for stronger items if they are on your car or revert back to the book wishbone design with the fixed threaded tube this is the adjuster in question and this is the failed one. yes your not seeing things the bolt head as completely come off. Tänkte föra vidare varningen så det inte händer något otäckt. Mvh Micke.
  18. joda jag lyckades :) Ska se om jag kan få till en bild på det hela.
  19. jo höja och sänka kunde jag men det var bumpsteer utan styrväxeln inkopplad pga att nedre och övre kullederna var förskjutna i förhållande till varandra. Sen var inte hjulnavet i centrum mellan lederna så det blev fel från början. men nu står det en Sierra på uppfarten bered att bli en del (eller ett par) av en ny skapelse :)
  20. Jo jag tänkte att köra på ett beprövat recept på framvagnen, efter att ha provat ett antal olika possitioner på infästningarna och upptäcka att jag på något sätt byggt in bumpsteer i bmw huben så var valet enkelt :) Fick inte lederna i linje med varandra.
  21. Hej på er alla. Nu var det ett tag sen jag skrev så jag tänkte köra en liten update. Framvagnen har krånglat till sig med BMW prylarna så nu skippar jag det och börjar om med framvagnen helt. Har fått nys på en Ford Sierra 2.0 CLX -90 som jag tänkte införskaffa och plocka hubbar hjul mm. Är det någon som har synpunkter på detta inköp (ett par goda råd innan inköp) så är jag tacksam. Tänkte behålla motor och låda från bmw´n och kanske bakvagnen med, då har jag ju en komplett drivlina till nästa 7´a :) bilder saknas tyvär men så fort jag kommer igång så kommer det ett gäng. Mvh Micke.
  22. Hej igen. Har nu svetsat färdigt alla a-armar och håller på med injusteringen av infästningarna i ramen. Har även kollat alla leder så dom rör sig åt alla håll. det tar lite tid att få allt som man vill :=), har även legat med vinter k-sjukan och beklagat mej.. bilder kommer på inföstningar och någon fin svets (om jag hittar någon..) :) Får väl passa på och önksa alla en God Jul och ett Gott Nytt år. Mvh Micke.
  23. Hej. Har pratat med Eddy och han är inte längre kassör, skulle någon kunna uppdatera sidan med medlemsansöknings infon? Mvh Micke.
×
×
  • Create New...