Jump to content

Antus

Forumdeltagare
  • Posts

    57
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

Profile Information

  • Kön
    Kille

Profile Fields

  • Namn
    Magnus Lindwall
  • Ort
    Tyresö
  • Locost-status
    Locost-intresserad
  1. Använd alldrig epoxi som topplack! den Kritar tappar nyans och glans. Kör som på glasfiber. Polyuretan lack med med lite mjukmedel = enklast billigt bäst.
  2. Jag skulle ta en polyuretan klarlack typ 2K billack. Nackdelen med epoxi är att den gulnar och kritar av UV strålar. Slipar man bara med fint papper och ser till att dom värsta reporna försvinner så är det bara att måla på (spruta) stolarn med klarlack. Får du nya skavanker är det lätt att bättra där skadan blivit utan att måla om hela stolen. Magnus...
  3. Hmm! Lite udda lösning på stötdämparfästet. Vet ni vad det är för ram?
  4. Det normala borde vara att måla med billack eller någon anna PU lack med liyte mjukmedel tillsatt. Gelcoat är inte hårdare en billack den ända egenskapen som är bättre hos gelcoat än PU (polyuretan) är när den sänks ner under vatten och om extremt tjocka skikt krävs. Bra om det är en båt mao. Finare båtar målas med PU lack över vattenlinjen och med Epoxi under vattenlinjen (Epoxi är bättre en gelcoat under vatten). I mina ögon år gelcoat ett underlag för färg, ingen toplack. Lycka till!
  5. Vad vill du veta?
  6. Ska fatta mig kort. Fosfatering innebär doppning eller sprutning av en sur fosfatlösning. Det sker då en reaktion som betar underlaget och en utfällning av fosfater bildar ett skickt med fosfatkristaller. Den varianten som det normalt syftar på när man sysslar med förbättrad vidhäftning är Järnfosfatering som är en billig och relativt ofarlig process. Mer känt för allmänheten är Zinkfosfatering som förekommer i olika varianter. OBS det här är inget för hemmafixare att ge sig på, det är främst vid massproduktion av gods som inte lämpar sig att blästra som det är lönsamt att järnfosfatera.
  7. Nästan helt rätt! Läs dock vad som gäller för mjukgöraren och undvik att blanda fabrikat. Olika fabrikat har olika inblandning med härdaren. Ett tipps från mig är att halvera inblandningen av mjukmedel när man ska måla på GAP (glasfiber armerad plast). Färgleverantörer beräknar i regel inblandningsförhållandet av mjukmedel så det går att måla pressenningar, vilket är lite overkill om man ska måla GAP. Mjukgörare har negativ påverkan på nyans och torktid på färgen. Magnus...
  8. Antus

    Alu/ Rostfrit

    Jag ska inte fullständigt dömma ut användandet av rostfria nitar i bygget men det låter farligt i mina öron. Är iofs inte så hemma på rostfritt syrafast och andra speciallegeringar, men ur rostsynpunkt är det alltid den oädlare metallen som offras. Alu nitar brukar fungera hyffsat i järnkostruktioner så länge dom inte utsätts för för tuff atmosfär och om (när) det blir problem är det niten som ryker i stället för järnet. Har sett vad rostfria skruvar kan orsaka och det är inte att leka med kan jag lova. Ett tips för att minska risken med blandning av material är att avisolera med mellanlägg av t ex polyetenplast eller etenpropengummi. Med risk att låta som en olycksfågel. Magnus....
  9. Va trevligt! Har för mig att dom surrade om typ 150hk mindre när jag frågade dom. Får sätta igång med en ny kalkyl tror jag :)
  10. Hej! Efter som ingen svarat så kan jag tippsa om att ringa till någon som riktar och breddar fälgar. Vet av gammal erafarenhet att det skiljer ganska mycket mellan olika fälgar, plåtfälgar kan många gånger vara bättre en alu fälgar. Fälgnasare saknar som regel kunskap om vad fälgarna verkligen tål och hur bra dom verkligen är så jag skulle inte rekomendera att fråga dom.
  11. Inget nerlagt! Några andra projekt ska bara avslutas. Låter kanon om det är som du säger men har du fått en garanti från Quaife att den klarar 500 pållar? Är det någon stans man inte vill ha hållbarhetsproblem så är det drivlinan.
  12. Hel rätt!!! En fråga bara. När jag började planera ett liknande stolleprojekt stötte jag på patrull med Quaife låden, har för mig att den inte pallar mycket mer en 200 kusar. Rätt eller fel?
  13. Antus

    Modellflyg

    Hejs! Jag har lagt ner det där med bränsle och gått över till el. Mig veterligt så är www.mft.nu bäst på elflyg i sverige. Har själv bra erfarenhet av firman. Läs på ordentligt innan du skaffar grejor, Li-po celler är känsliga grejor.http: //www.microflight.se/donuts/aito1.wmv grym video på en Donuts aito :) .
×
×
  • Create New...