Jump to content

2fast4u

Forumdeltagare
 • Posts

  293
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by 2fast4u

 1. Det är en enfasare. Kolla så du verkligen är upp-proppad för 16A och verkligen kan dra det. Det är trist om man inte kan svetsa i garaget utan att behöva slå av alla elementen i huset på samma fas ...
 2. Locost? Njae, snarare i en HiCost i så fall ...
 3. Fördelen med skruvade fästen för en kittillvarkare är att kunden enkelt kan skruva dit nåt annat. Flexibilitet. Vet du att du ska använda Sierradiff så svetsa på du.
 4. Leverantören ska kunna berätta vilken temp materialet vill ha. Utgå från det och gör ett svep i närheten med 5graders steg och se hur det blir. Det är inte säkert att 3Dprinterns uppfattning om temp stämmer med verkligheten. För kallt ger dålig vidhäftning, för varmt ger ojämnt trådigt resultat. Lägg dig mitt i intervallet. Sen kan man labba med massvis av parametrar som hastighet, hur mycket den ska backa vid flytt och så vidare. Mycket pill i början. Håller man sig sedan till samma material från samma leverantör så behöver i alla fall inte jag hålla på och joxa med inställningarna. Damma av den och skriv ut bara.
 5. I början var det mycket kalibrerjockande och provande av utskriftsparametrar, men när det väl satt så är det väldigt rakt på med min. CADa, skiva och skriv ut utan nåt speciellt krångel.
 6. Det finns massor av småsaker på en bil där en 3Dprinter gör nytta. Exempel på saker jag skrivit ut är blinkersspak, ljus och tutspak, p-klammor, täcklock av olika slag och så vidare.
 7. Nu är det klart va? Hur blev det?
 8. http://www.mecmove.se/lankhuvud/tatningar.asp
 9. Mittmotor och letar stel bakaxel??? Hur tänkte du bygga egentligen?
 10. Jag gillar ditt arbete med att snygga till kanter och mjuka till alltihop. Det tar totalt bort känslan av ett plattjärnsbygge. Mycket stiligt! :thumbsup:
 11. Jag har inga R1-pinaler kvar, om det var det du frågade efter.

  Ove

 12. Harmonisera camberkurva fram/bak, kraftcenterhöjd fram/bak ska filas på för att få förutsägbar balans i bilen, spårviddsförändringar under fjädring ska vara minimal.
 13. Läs omkring i den här tråden http://rejsa.nu/forum/viewtopic.php?t=84839 så kan du hitta inspiration. Mittmotorbil med tank bakom stolarna.
 14. Plotta camberkurvan borde du kunna göra i Catia. Gör det så kommer det framgå var du vill ha ditt normalläge. Vi kan "whiteboarda" lite på måndag i ämnet.
 15. :huh: Är det ett SUVbygge på gång Henning?
 16. Hoppas att du inte bara väntar utan faktiskt gör nåt åxå ;)
 17. Sånt här är så tråkigt att höra och ord känns så futtigt. Antas inlägg var alltid kul att läsa fulla av underfundiga tankar. Ta hand om er och vårda minnet av en väldigt speciell person.
 18. 2fast4u

  bec smeck

  Tänkte förtydliga för säkerhets skull: Inte från byxskotten utan från motorn. :prop:
 19. 2fast4u

  Rotgas

  Burns i staterna som jag länkade till säljer Solarflux. Vet inte var annars man kan hitta det. Det är väldigt drygt. Burken innehåller ett pulver som man blandar med rödsprit och penslar på baksidan av svetsen. Resultatet är nästan lika bra som med rotgas när rotgas är som bäst, men bättre om man inte lyckas täta rotgasen ordentligt typ vid flänsar eller andra skumma geometrier. Smidigt att slippa täta med proppar, extra slangar och jox. Edit: Solarflux hemsida, http://www.solarflux.com/ innehåller beskrivningar, nån artikel och länkar till återförsäljare.
 20. 2fast4u

  Rotgas

  Solarflux är väldigt smidigt att använda istället för rotgas :thumbsup: http://www.burnsstainless.com/solarflux.aspx
 21. 2fast4u

  Håldiameter?

  Jag kan starkt rekommendera Verkstadshandboken, Liber förlag, ISBN 978-91-47-01402-6. http://www.liber.se/Hogskola/Teknik-matematik-och-naturvetenskap/Teknik/Maskinteknik/Verkstadshandboken/
 22. 2fast4u

  bec smeck

  :thumbsup:/> Tjusigt!! Nu blir du minst 11% snabbare :thumbsup:/>
 23. RTFD (Read The Fucking Drawing) ;)/>/>
 24. Lätt och smidig lösning baserad på Rallydesigns spindlar, hjullager från BMW, en adapter och ett par feta brickor. Med ET40 och en diameter i närheten av 600mm så landar man på en rimlig styrradie på ca 38mm. Snyggt, lätt smidig, bra geometri och ganska överkomligt i pris åxå. :thumbsup:/>
×
×
 • Create New...