Jump to content

Mikael Nordin

Forumdeltagare
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Mikael Nordin last won the day on September 20

Mikael Nordin had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutral

About Mikael Nordin

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Mikael Nordin
 • Ort
  Älvängen
 • Locost-status
  Har köpt färdig locost

Recent Profile Visitors

300 profile views
 1. Mikael Nordin

  SuperSonett

  Gött och grattis!!!! Har du något namn på besiktningsmannen? Kanske dags att kolla med Dekra omen bec kan få T12bf...
 2. Mikael Nordin

  SuperSonett

  Hur gick detta nu då? Kan man lita på Dekra i Trollhättan eller inte🤔
 3. Mikael Nordin

  SuperSonett

  Fin bil! Var besiktigar du i morgon? Lycka till!
 4. Mikael Nordin

  Koppling Suzuki hayabusa

  Ser bra ut! När du ändå gör eget fäste för slaven, gör ett "band" över ryggen på slavcylindern så flexar inte höljet. Typ en sån här. Bilden längs ner på sidan. Se länk: https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjsxemH2vbdAhVC2SwKHYVoC0EQjRx6BAgBEAU&url=https%3A%2F%2Fwww.hayabusa.org%2Fforum%2Fthreads%2Fclutch-slave-cylinder-support-brace.147462%2F&psig=AOvVaw0nK6UU0IMCfZ4Kv6ROwo3r&ust=1539083256165464 Tyvärr går ofta dessa cylindrar sönder när man kör förstärkta fjädrar i kopplingen. En billig försäkring när du ändå håller på och bygger...
 5. Mikael Nordin

  Koppling Suzuki hayabusa

  Hallå Såg på Westfields owners club att en sålde huvudcylinder med slang, fäste för pedal osv till Hayabusa. Borde du kunna modda. Så här ser den ut. £75 vill han ha men går säkert att pruta.
 6. Mikael Nordin

  besiktningbefriad

  Gött att se och grattis! Hur gick du tillväga för att få T12bf och var gjorde du regbesiktningen?
 7. Mikael Nordin

  Motor upphängning hayabusa

  Ser ut som det är bec som gäller både om man vill köra bana eller äta glass alltså😉
 8. Mikael Nordin

  Motor upphängning hayabusa

  Jo då. Westfield, Mnr, Mk och Tiger bygger med mc motorer fortfarande. Sen kan man ju ställa sig frågan om det räknas som Locost. Är väl bara Caterham som lämnat mc-motorerna för att fokusera på Zetec och Duratec i stället. Sen tror jag på en liten nytändning här i Sverige när det gäller bec. Många gamla bilar som inte rullat så mycket på senare år har fått nya ägare (mig själv inkluderat) som är kör sugna. Kan ju hoppas att detta forum kan blomma upp igen och dra med sig lite nya byggen och äldre för den delen. Hoppas att träffarna 2019 blir Bec täta. Verkar faktiskt som Göteborgs sportvagnsklubb har några medlemmar som kör Bec. Fege (Mnr R1), jag (Tiger Gsxr 1000), Håkan (Rush R1), Per Löveryd (Rush Haybusa tror jag) så deras banträffar och sprint serie (konbanekörningar) kan rekommenderas
 9. Mikael Nordin

  Motor upphängning hayabusa

  Har gjorde lite research på nätet och kommit fram till att det bara verkar vara Caterham som hänger (hängde. Tror inte de bygger med mc motor längre) upp motorn i gummiupphängningar. Mnr, Westfield, Mk, Tiger, hänger alla sina motorer stumt i chassit. Sen vad som är bra eller anus vet man nog inte för än man testat båda.
 10. Mikael Nordin

  Haynes Roadster

  Ok. Jag har faktiskt aldrig kört en vanlig 7:a så har inget att gämföra med. Beror väl oxå på om bilen skall gå stenhårt på bana eller om man vill köra lite bekvämt på gatan. Jag stör mig inte på att ljud skulle gå genom chassit pga stum montering i min bil. Snarare possitivt då man vid stum montering känner av bilen bättre enligt mitt tycke. Är så mycket annat som brötar och klonkar på en bec så det spelar ingen roll ljudmässigt. Om man kör den stumt monterad blir motorn också en del av chassit och kan öka vridstyvheten i chassit om man bygger fästena/förstärkningarna rätt.
 11. Mikael Nordin

  Haynes Roadster

  Skall du inte montera motorn stumt? Ser ut som gummibussningar i fästet. Släng en koll på hur Mk har löst motorfästet/förstärkningarna av chassit på deras indy. Då får du lite stabilare chassi i samma veva. Skall du köra med el-back eller back låda.
 12. Mikael Nordin

  Tiger B6 Gsxr 2008

  Ja det är ju lockade. Vet dock inte hur de ställer sig till bec. Någon som vet om en mc-motor 7:a har fått besiktningsbefrielse?
 13. Mikael Nordin

  Tiger B6 Gsxr 2008

  Då vart bilen besiktigad Alltid nervöst att besiktiga en "ny" bil men det gick kalasbra trots att besiktningsmannen ej fick plats i bilen/stolen Jag fick göra körandet till bromsprovaren/avgas testet och upp/ner på lyften. Vi slapp iallafall alla kärringstopp som brukar inträffa när någon ovan kör en bec
 14. Mikael Nordin

  Tiger B6 Gsxr 2008

  Jag va oxå på g och beställa av Lusomotors men det blev denna stolen i stället. Luso har ju två varianter på stolar, en ny variant med helt bakstycke och platt botten. Jäkligt snygg och 120€ per stol. Finns en dansk som säljer 2st Lusomotors stolar på rejsa.nu. Han har haft ute annonsen ett tag nu så du kan säkert pruta lite.
 15. Mikael Nordin

  Tiger B6 Gsxr 2008

  Stolen är strax under 40cm bred. Tillett har en stol som heter b6 som oxå är 40cm bred. Tror dock att b6:an är något bredare i inner måttet. Kitcardirect har en del stolar som är 40cm breda i olika material och utföranden till ok priser. Då väger dom dubbelt så mycket dock. Man får nog ca 5st stolar från Kitcardirect för samma peng som 1st Reverie stol kostar👎
×