Jump to content

Triggerhappy

Forumdeltagare
  • Posts

    106
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Triggerhappy

  1. Om du behöver specialbeställa en kardan kan jag hälsa att dessa var mycket snabba och till klockrent pris: http://www.northwestpropshafts.com/car-and-motorsport Var ett par år sedan iofs.
  2. Om du behöver specialbeställa kan jag hälsa att dessa var mycket snabba och till klockrent pris: http://www.northwestpropshafts.com/car-and-motorsport Var ett par år sedan iofs.
  3. Triggerhappy

    bec smeck

    Den morrade fint *tummen upp*
  4. Triggerhappy

    bec smeck

    Letade packning i helgen...no luck. Sorry.
  5. Triggerhappy

    bec smeck

    Undra om inte jag inte såg en eller två extra trågpackningar i flytten, jag kan kika nästa vecka.
  6. Triggerhappy

    bec smeck

    Gör som jag gjorde då! tjacka J-bends, kollektor etc (spd-exhaust http://www.spdexhaust.com/ )kapa svetsa etc lika långa primärer..du kan nog få till det bättre än mig också...
  7. -2007 25mm axel 13 splines 2008- 27mm axel 16 splines Har tyvärr ingen ritning.
  8. Jag frågade MNR om det fanns någon remote oljepåfyllning etc som faktiskt finns till Quaife å svaret var att man inte behöver fylla på olja, den är "service free". I min engelsksvenska kit car lexicon betyder det förmodligen årlig renovering, med tur mer sällan... :hypocrite:
  9. Micke, den e ju fylld med ormolja som inte rinner ut.
  10. Tror jag har någon bättre bild hemma. Skall rota runt.
  11. Kolla med Nova, tror deras låda är "lika" stark åt båda hållen...då kan du ju köra med "backen" i frammåt. http://www.novaracing.co.uk/reversing-gearbox-for-inprop-shaft-installation-and-engine-coupling-kit.htm Den levereras med en nedväxlad reverse men kolla med dem om de kan trolla med det....
  12. Samma samma bultmönster som Quaife. 100% säker eftersom jag hade Quaifen imonterad först. Dock har jag för mig att MNR lådan har lägre CC mått till flänscentrum. Är INTE 100% säker nu... La ut en liten video på den tröga MNR lådan:
  13. Det har vart lite jobb kvar i nästan två år nu...och under tiden har jag roat mig med andra saker..rc flyg, foto, hemmbio...ja det är helt enkelt en intressegrej. Har kört hoj i 20år och tänkte att detta skulle bli en bra ersättning, men själva byggandet triggar inte mig, körandet och intrimmandet tror jag skulle vara roligare. Behåller den gärna om någon bygger klart den åt mig för rimmliga pengar.
  14. Hej, Jag har fått frågan om vad som är kvar att göra och lägger även upp svaret här: Huvudgrejerna som är kvar: - Elsystem ( lampor,kabelstam etc finns). Motorns elsystem är delvis splinsat för att giftas ihop med bilens kabelstam samt instrument (Race technology) + de extra sensorer jag har för vatten temp, olje temp, tankmätare etc. - Luftburk, min plan var att gjuta upp en i Kolfiber. En polare gjorde en i Aluminium till sin. Har även en orginalburk som jag sågat isär för att använda som mall. Det finns ingen färdig burk. I fronten har jag gjort en matning som ligger i tryckzonen inuti fronten, samt förberett för den 100mm spiralslang för matning till luftburk. Allt för att upprätthålla ett positivt matningstryck, så gott det går. Har även oöppnat Pipercross panelfilter i lagom storlekt för luftburk. - Kylsystemet är 95% klart, det är expansionskärl som är kvar i princip. Davies pump med styrdosa mm är redan inkopplad och sensorn indragen i toppens kylutmatning. - Montera kaross, speglar, bälten för besiktning...jag skickar med dubbla 6-punkts bälten och bälten som borde funka vid inregistrering. Just nu är främre bärarmarna avmonterade då jag slutfört avgasystemet så jag kan bygga mall för grenrörets utgångshål genom karossen. Då mallar man och tar upp hålen för framvagnen etc. Sen är det givetvis 100 smågrejer... Gissningsvis runt 100 timmars byggande kvar. Mantrat jag haft är att kunna fara med: Micke R1 och Libell o grabbarna å leka, samt en våt omöjlig dröm att kanske kunna bromsa sig förbi Kimmen någon gång i livet :) *skrivet med kärlek* :))
  15. Rimmar illa med Locost kanske. http://www.blocket.se/stockholm/MNR_Vortx_Super_Hayabusa_38434370.htm?ca=11&w=1&last=1 Bilder: http://triggerhappy.smugmug.com/Cars/Car-build/13722248_8V7NZB#!i=1003185541&k=Vpg6R Har även en byggtråd på se7ven: http://forum.se7en-days.se/
  16. Maila på triggerhappyr1 på den heta mailen punkt c o m. Mvh Micke
  17. Jag söker bilbyggare pga bristande inspiration att forsätta bygga för egen del. Om du vill ta åt dig att bygga klart eller känner någon lämplig för en sån uppgift är jag beredd att diskutera ersättning. Bygget kan ske där bilen står nu eller i ditt/ert garage. Eftersom jag har hyggligt höga ambitioner och trots allt vill kunna vara behjälplig emellanåt vore det bästa om bygget höll sig i mälardalen. Kunskap från tidigare bilbyggen är prioriterat. Lite bilder från min byggtid: http://triggerhappy.smugmug.com/Cars/Car-build/13722248_aKPhA#1003185541_Vpg6R
  18. Ojsan, tjusigt!! Räser! *tummen upp*
×
×
  • Create New...