Jump to content

Maximalt Et


Staffan

Recommended Posts

Eftersom jag inte är notorisk forumsläsare så har jag helt missat det här med "max" 60mm scrubradie... och har därmed valt helt fel spindlar (raceledas aluminium taunuskopior).

Enligt "cadden" så får jag 73mm scrubradie med mina 15" fälgar med ET37mm. Är detta godtagbart på en 800kg bil med 40% vikt fram? (förmodligen inte) Jag har skickat mail till min SFRO besiktningsman men inte fått svar än (skickade iochförsig igårkväll...)

Ett alternativ som jag funderar på är att köpa 15x6" plåtisar med ET 52.5mm. Då jag vill ha 7" fälgar så blir det att bredda dessa 1" (25.4mm) vilket ger 12.7mm extra ET (mindre scrub) om man breddar innåt bilen. Eftersom detta även bidrar till att jag inte behöver bredda karossen så mycket så ser jag enbart fördelar. Med ändrade plåtfälgar med ET 52.5+12.7=65.2mm så får jag ca 45mm scrub vilket ska vara helt enligt riktlinjerna.

Så frågan är om ET 65.2mm är "för mycket" på en plåtfälg?? Hur stor ET är det största som ni sett på fälgar??

Link to comment
Share on other sites

Varför skulle det finnas något maximalt ET? Estetiskt eller hållfasthetsmässigt?

Min tanke var hållfasthetsmässigt... Man lägger ju lasten på fälgbanan längre från centrum. Detta är inte teoretiskt grundat, går på känslan just nu.

Estetiskt spelar det mindre roll eftersom breddningen kommer innåt karossen (inte supersevenbygge men ändå locost i mina ögon).

Link to comment
Share on other sites

Det finns ju bilar med plåtfälgar där i princip infästningen sitter i linje med ytterkanten på fälgen - original London-taxi till exempel. Sålänge fälgarna du breddar inte är för klent byggda så skall det nog inte vara nåt större problem. Bilen blir väl ändå relativt lätt?

taxi-jun03.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...