Jump to content

Wilwood Bromsfrågor


Morty

Recommended Posts

Hej!

Jag har Wilwood bromsar fram på mitt bygge och håller på att dra bromsrör/slangar till dem. På oken sitter en adapter från en 1/8 NPT (d.v.s. vanlig rörgänga) till 3/8 -24 bromsnippelanslutning. Hur ska man montera adapten, bara dra in eller använda något tätningsmedel?

En annan fråga är vilken typ av slang man kan använda från bromsvätskebehållaren ner till huvudcylindrarna? Behållaren har vanliga anslutningar för att trycka på slangen + slangklämma.

Mvh

Magnus

Link to comment
Share on other sites

I slangen från behållaren till cylindern är det inget tryck så där fungerar vilken slang som helst bara den tål bromsvätska. Jag föreslår att du tar med dig grejorna till närmaste Hydroscandbutik, lägger på disken och får rätt grejor.

Link to comment
Share on other sites

Det går bra att "bara" dra i nippeln i oket utan tätning eftersom gängan är konisk. Men visst skadar det inte med att ta lite flytande gängtätning (loctite) eller kanske gängtejp (teflon) på gängan.

Om du sen ska in på Hydroscand för att hämta bromsoljeslang så beror det på om det är vanlig bromsolja eller ATC baserad. Vanlig olja så passar art.nr 1436-00-xx, 1432-50-xx eller 1432-10-xx. Är det ATC så blir det svårare i små dimensioner, dvs under 10mm. Men vi har sålt 1436-00-xx till såna monteringar förut.

Link to comment
Share on other sites

Tackar för infon.. :thumbup:

Jag var inne på Hydroscand i Malmö i går. Vill inte påstå att de har samma kunskaper som Jonte precis, eftersom de inte hade något som tålde bromsvätska förutom stålomspunnen teflonslang. Nu vet jag mer och snart även de....

Sen vill de inte kännas vid vår rabatt utan hävdar att övriga butiker har mycket högre bruttopriser och därför kan ge sådan rabatt... :thumbsdown:

Jag har både Loctites flytande hydraultätning och teflontätning så det blir nog teflontätning för att underlätta en ev. demontering i framtiden.

Mvh

Magnus

Link to comment
Share on other sites

Var inne igen på Hydroscand i Malmö idag och köpte slang och nipplar. Det var en annan kille bakom kassan idag och då blev det helt plötsligt 60% rabatt på slangen och 50% på nipplarna.

Världen är underbar och idag var det positivt.

Mvh

Magnus

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...