Jump to content

Bultar


Recommended Posts

Hej

Jag har borrat om mina nav till min escort bakaxel för att få dem att matcha med volvo 140 spindlarna fram 108*5 var det nog det var. Det jag nu undrar är hur stora jag ska göra hålen som bultarna ska pressas i ? Tror bultarna är 13.3mm om man mäter längst ut på splinsen "ursäkta stavning" jag har borrat till 13mm på navet. Kommer det bli för trångt att prssa i dem?

//Jon

Link to comment
Share on other sites

Jag pressade i bultar när jag borrade om ett nav. Bulten var 13.8mm mätt på ett slätt område innan där spinesen var inpressade (om man mäter Ytterdiameter på den splinesade delen så var den större. Vet ej hur mycket) Jag borrade med ett 13.7 mm borr, i en liten fräs med bra precision i spindeln. Det blev lagom motstånd då man pressade i bulten.

Tanken är att få bulten pressad på plats och splinesen att skära in för att undvika att den roterar. Borrar man för litet hål så skaver man mer bort material än får presspassning fick jag förklarat för mig.

/Peter

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tack för tippset, jag borra också i en fräs som jag vet har skaplig spindel, dock så var väl borren inte den bästa, man skulle nog igentligen brotcha också. Men hur som helst så har jag testat och trycka i en bult efter att den blivit lite om modulerad i svarven och den gled in och satt sig fint i navet. Nu ska jag bara göra det på 9st till bultar. :racesmile:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...