Jump to content

Bygga Tysta Sidepipes?


Drake

Recommended Posts

Nån som har nåt tips på hur man bygger tysta (nåja) sidepipes som inte är så dämpade att motorn går som skit. Vill inte köra med öronproppar och undrar om man inte kan bygga tysta sidepipes utan att få ett massivt mottryck. Dom jag sett och hört med vettiga ljudnivåer har ju varit så dämpade att dom säkert tagit bort 20- 30% av effekten. Visst, med en fet BB så kanske det inte spelar nån roll men jag som har en 305:a har inte råd att "slänga bort" en massa hästar. En ide skulle vara att sätta ett par "turbodämpare" innan kröken. Skulle kanske gå att skohorna in i min kaross men jag tror att det kan bli för varmt? Nån pratade om att vrida ett plattjärn och sätta i men ska det dras hela vägen då eller? Nån som provat att bygga nån sorts kammare i piporna? Hjälp!

Link to comment
Share on other sites

De jag sett (och bullerprovat) som fungerat bra har framförallt haft ordentlig volym, bra dämpmaterial och förmodligen hyfsad materialtjocklek. Dessutom utlopp som gått att rikta lagom nedåt/bakåt. Bygger man bara vettigt stryper dämparna inte märkbart.

Lika viktigt eller viktigare är att dämpa insugsljud och motorrassel. En bra luftbox med ordentligt filter som tar luften rakt framifrån verkar ofta fungera bra.

/Gustaf

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...