Jump to content

Adaptrar


rug

Recommended Posts

Jag har hittat ett par adaptrar jag behöver för att få ihop min bil. Det är en T-koppling och en 90 graders koppling som mbm har (men köpt på slangservice i uppsala). Dessa är AN-3 med utvändig 3/8-24 gänga. På biltema har de invänding 3/8-24 koppling för bromsrör, men det står ju inte vilken fläns de har (37 eller 45 grader).

Jag läste på någon sida i morse att JIC och SAE har konverterat till 37 grader fläns för att de alla ska vara kompatibla, stämmer det?

Kan jag använda biltemas kopplingar på dessa adaptrar? Jag provade med lite av sonens lera och skruvade ihop kopplingarna, och det verkar bli tätt längs med hela ytan. Fungerar ett vanligt koningsverktyg (har ingen aning ov vad de "vanliga" koningsverktygen kör med för lutning), eller behövs ett 37 graders?

Killen på slangservice tyckte bara att rören kommer klämmas och formas rätt ändå. Men det kändes inte helt rätt :)

/Calle

Link to comment
Share on other sites

*Hydroscand Mode On*

Det är inga problem att använda Biltemas kopplingar tillsammans med NBMs eller JIC hydraulikkopplingar. Alla dessa ska ha 37 graders tätning. 45 graders tätning är det länge sedan det fasades ut.

Det går mycket bra att använda vanliga koningsverktyg för bromsrör till dessa kopplingar, kopparrören formar sig efter konan.

*Hydroscand Mode Off*

;)

Link to comment
Share on other sites

chattade just med en kille jag känner i usa, och han säger att de fortfarande har en salig blandning av 37 och 45 graders kopplingar där borta :)

/Calle

Link to comment
Share on other sites

Ska man dubbelkona rören? Hittade någon mer sida (USA) som säger att 45 graders kopplingar är dubbelkonade, men AN 37 graders är "enkelkonade".

/Calle

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...