Jump to content

PutteGT40

Forumdeltagare
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by PutteGT40

  1. On 2019-07-09 at 19:33, swedishGT40 sade:

    Coatingen sänker även tempen i motorrummet väsentligt, värt att tänka på i dessa bilar.

    Personligen blir det nog coating in och utvändigt.

    Inconel behöver inte coating. Det är ett extremt värmetåligt material som avleder värmen väldigt bra. Jobbar mycket med det materialet på jobbet, ohyggligt dyrt men otroliga egenskaper. 

  2. 7 timmar sedan, Arto sade:

    Min absoluta uppfattning är att måla efter SFRO 1. Då är det ett rullande chassi med allt det som ska sitta där när man gör första besiktningen. Sedan ska det inte behöva bli så mycket mer svetsa och fästen för diverse saker. Man behöver inte bygga hela bilen körklar med varje detalj innan målning.

    Det första jag gjorde efter målning var limma och poppnita alla aluplåtarna, (några få som sitter skruvade där man behöver komma åt i framtiden) Då har man en bil motsvarande stuket "självbärande kaross" och kan återmontera det man plockat bort. Det jobbet går hur snabbt som helst om man varit lite noggrann innan rivningen. Övriga prylar monterar man med nitmutter, poppnitar etc. med plåtarna på, rakt igenom både plåt och ev. ramrör bakom. Mindre lättare grejor kan man bara borra och gänga.

    Nu tar det ju lite tid med rambygge och allt, så gången som passar dig kommer att klarna vartefter och under tiden. Kör igång bara:smile:

    En varm rekommendation är om du inte gjort det, att besöka några GT40-byggare men gärna även andra och sedan börja fin-planera bygget. Hör av dig om du är sugen att hälsa på:thumbsup:

    Väntade du då med alla plåtarna helt eller hur lade du upp det? 

    Är ibland i dina krokar så jag hälsar gärna på och tittar någon gång 🙂

  3. 4 timmar sedan, Jocke4U sade:

    Jag gillar POR-15 då den biter som tusan när man följer deras process och dessutom går det fint att bättra på efter justeringar med svets etc.

    På sjuan så rollade jag chassit med en element-rulle. Gick bra men inte helt kul. Går att spruta också.

    Glömde att maskera några gängor och då var det bara att ta fram gängsnitt/tapp för att kunna skruva på/i något - vissa satt ju dumt till - så maskera 😉

    Känns som en smidig lösning, då kan man ju göra det själv med. 

  4. 3 timmar sedan, therealpinto sade:

    OK, jag är inget stort fan av pulverlack på ramar överhuvudtaget (men det är mer en personlig åsikt än en besiktningspunkt), men vill du gå den vägen så skulle jag starkt rekommendera att du inte pulverlackar förrän du gjort en byggbesiktning med hjulupphängningar, styrning, pedalställ och helst montering av tank/ar klart. Det är områden som man ganska ofta behöver justera på den typen av bygge.

    Tänk på att maskera eller ta bort pulverlacken på de ytor du behöver dra skruvar eller liknande med korrekt moment, så du inte riskerar att momentet ändras när lacken "kryper" eller spricker.

    Gustaf

    Just pulverlack kanske inte är rätt väg att gå det får jag nog fördjupa mig i låter det som 🙂

  5. 8 timmar sedan, therealpinto sade:

    Det går alltid bra att resonera med sin besiktningsman från SFRO om hur man lägger upp processen. Det förekommer att jag gör en "preliminär" byggbesiktning på enbart en ram, det kan vara då man av olika skäl vill lacka eller där det kommer vara svårt att se hela ramen vid en byggbesiktning.

    Risken med det är ju att det dyker upp saker som kräver förändring av ramen senare, därför instämmer jag med inläggen ovan - det är oftast bäst att göra en nästan komplett "dry build" innan ramen lackas klart. 

    Gustaf

    Tanken jag hade var att få allt pulverlackat och förmodligen vara nöjd med det och sen ev behöva ta bort färg på vissa ställen. Vill ju kunna sätta paneler t ex och de ska ju nitas fast. 

  6. Hej, har iofs inte kommit längre än att jag ska lägga en beställning på stålet snart, men tänker ändå framåt.. Enligt vad jag kan läsa så är första besiktningen när man har ett rullande chassi med motor osv färdigt. Men samtidigt så får inte chassit vara lackat. Går det att komma runt det på något sätt? Skulle ju personligen vilja bygga klart chassit och få det besiktigat så man kan lacka det innan man bygger klart bilen. Annars måste man ju ta isär allt igen för att lackera chassit. Eller tänker jag fel? 

     

    Med vänlig hälsning, Putte

  7. 14 minuter sedan, daromer sade:

    Förr i tiden var det märkt +n men i dags läget så är allt ur stenas sortiment normaliserat om det inte står +c. 

     

    Detta kommer från Stenas ena säljare häromdagen:

     

     

    Jag ställde frågan själv då dom tagit bort +n benämningen 🙂 Återigen kolla med de du köper av så svarar dom

    TACK!! slipper jag googla mig galen 😄 

  8. 1 minut sedan, daromer sade:

    Välkommen

     

    Stål för ramen?  Det finns material överallt och de flesta svetsbara konstruktionsstålen fungerar. Givet ska man kolla upp det innan 🙂  Men alla vanliga leverantörer har det i sin lager.

    T ex Stena lagerför det som vanlig S235 och den som då inte är märkt C (Kalldraget) Finns gott om benämningar. Men hör av dig till en firma med specifikationerna tar dom fram det. Jag köper mestandels av detta från Stena stål men även köpt från andra.

    Se till att få med papper på dess specifikation direkt vid köpet så slipper du leta senare

     

    Det som ibland kan vara knepigare är det till bärarmar men inga problem det heller. Det hittar du på de flesta med alternativt direkt från en hydraulfirma 🙂

     

     

    Har hittat s235/355 osv men det skall vara märkt +n enligt boken och det finns ingenstans. j2/k2 t ex har jag hittat. vill ha 40x40x2 mm som är lämpligt för tig svets bara men behöver beteckningar som funkar 🙂

  9. 2 timmar sedan, Kjelland28 sade:

    Halloj !

    Väkommen i gänget, nu bygger jag ju inte GT 40 ...... än  🙂 börjar med en sjua sen får vi se vad man orkar med. Jag bygger from scratch började med att hämta 40 m rör hos svetsbolaget här i stan. sen har det blivit ett gäng återbesök. För egen del så är skapandet tror jag lika givande som det sen blir att köra.

    Tack! 🙂 Ja skapandet är ju en stor del av grejen. Drömmer mer om att få bygga än köra egentligen hehe. Jag ska skaffa lite maskiner jag behöver sen blir det jigg innan bilen får påbörjas. Har ingen direkt budget att börja med så det får blli lite i taget. När det är dags för motor/kaross får man väl skrapa ihop ett större kapital men tills dess får det bli lite i taget 🙂

    • Like 1
  10. 2 timmar sedan, Klubbsson sade:

    Du bor i Strängnäs, jag kan rekommendera Eskilstuna handelstål, dom är bra att göra med och fixar de mesta, ligger i Folkesta. Böjda rör fixar Finess i Skogstorp.

    Tack för tipset, ska kolla upp dem 🙂

  11. 49 minuter sedan, Klubbsson sade:

    Köper man under 1000kg får man ofta ett tillägg på 100% på listpriset, kvantitetstillägg kallas det. Köper man det på omvägar genom goda kontakter hamnar man ibland på halva listpriset. Ädla metaller får man dessutom betala legeringstillägg på. Så det kan vara lite lurigt att köpa en stålbit.

    Jaha där ser man! Sällan något skall vara enkelt verkar det som. 1000kg känns ju lite väl tilltaget. 

×
×
  • Create New...