Jump to content

FilipD

Locost Sverige medlemsklubb
  • Posts

    545
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

Everything posted by FilipD

  1. Tack för länken! Jag läste lite snabbt och det är säkert där lösningen finns. Få läsa genom några gånger och försöka justera. Jag tänker att man bör göra det under färd? Problemet för mig att jag inte har en dator som fungerar utan ström från väggen just nu. Skickat från min iPad med Tapatalk
  2. Ja du :) Jag vet inte riktigt var jag slutade. Men fick tillbaka mitt MS från Mofid. Han hade skrivit in den nya mappen manuellt. Jag kontrollerade om allt var inskrivet som det var innan och startade. Jag sänkte impulserna/signalerna som går till tändspolen från 7ms till 5ms (om jag minns rätt) efter tips för det kanske var det som kokade delar av MS:et tidigare. Jag har varmkört och kört runt lite efter det och den går som den ska, men behöver finmappas igen. Vid fullt gaspådrag och önskan om snabb acceleration så är det som att något "klipper" soppan och det hugger lite innan den kommer igen. Det händer inte om jag accar långsamt. Annars har jag jobbat mycket med mitt nya jobb som krävt endel då det är jobb varannan helg och treskift och eftersom det är på annan ort så har bilen blivit lidande. Jag hoppas få mer tid i höst. Skickat från min iPad med Tapatalk
  3. Då är boxen tillbaka. Mycket nytt och bytt. Jag kollade inställningarna. Nu går den på alla 4 och har så gjort. Men den måste nog mappas igen tror jag. Nu när man gasar hastigt under färd hoppar det till lite. Inte vid lung accelaration. Inte heller när man varvar motor stillastående. Jag har sänkt dwell cranking till 5.0 istället för 6.0 efter tips om att det kan skona systemet som jag tolkade det. Vet inte om det är det som gör att det hoppar till.
  4. Nu är boxen lagad. mycket fel på den tydligen. Nu till frågan, den viktigaste kanske. Hur undviker jag att detta blir fel igen? Mofid skrev: "Okej, boxen är färdig nu och allt verkar funka som det ska,jag har flashat om processorn och laddade om inställningarna manuellt, försök inte ladda ned gamla filer som ni har på datorn, dom kan vara "smittade" och skadliga efter så pass mycket skador på hårdvaran.Be din mappare att gå igenom grundinställningarna innan man vrider på starten"
  5. Svarar på min egen fråga. Jag mätte på spridarna och fick värden mellan 17 och 50 ohm. Så jag bytte multimeter. Då fick jag fram 15 ohm på alla. Det värdet stämmer typ med det jag läst på andra forum.
  6. Är det låg eller hög ohmiga spridare på en zetec?
  7. Såg detta nu. Säkert ett eget problem men känns konstigt eller? Tps passerar 100%???
  8. Nu är tändspolen bytt Stift och kablar är bytt sen tidigare. Samma problem kvarstår. Fick ett tips eller erfarenhet från en bekant. Han sa att han fick strul med sin eftersom mappen inte räckte till. Varvtalet var för litet. Jag har bara gjort ett försök. Kopplade in datorn. Min tändmapp är graderat till 7000 och bränsle till 6800. När bilen gick på 4 så varvade jag ur ordentligt. Då uppfattade jag att markeringen gick långt och när jag släppte av så gick den på 2. Alltså, motorn varvar mer än mappen är graderad till Säkert ett önsketänkande men jag ska testa igen. Annars är det bara att posta iväg boxen igen. Tänkte skicka till Mofid denna gång.
  9. Fick tips om att det kan vara drivsteg/slutsteget (flera?). Men det var det som byttes hos protoparts nyligen. Det är om det finns något fel eller om jag gör något galet som förstör det. Men borde den inte gå ojämnt hela tiden då? Inte komma och gå?
  10. Jag har haft bilen på firma som mappade den. Inte gjort några inställningar själv. Men loggat har jag gjort och tittat när motorn varit på tomgång och ingen belastning (Datorn funkar inte utan sladd) Nej den slår inte ifrån vid en specifikt varvtal. Felet kommer och går. Ibland så går den bra längre tid och slår ifrån på högre varv. Ibland går den dåligt redan från start.
  11. Vad är en logg? När bilen är igång så sker ju viss förändring när jag tappar 2. Lägre varv. Men inget annat.
  12. Inget ? Jag var bara dåligt påläst på delarnas namn, och läste även fel?
  13. Men din bildtext? iaf den övre jag skabyta.
  14. Gjorde så innan boxen lagades. Då flyttade felet. protoparts bytte bl.a. Ett slutsteg till tändningen.
  15. Då är det spolen jag ska byta. Den andra Edis har jag inte.
  16. För er som inte läst min byggtråd så har jag problem med motorgången igen. Behandlar frågan separat så kanske den även kan läsas av andra och hittas smidigare. Jag kör ms1v3 på en zetec. Stift och tändkablar är nya. Boxen är felsökt och fixad av protoparts i Finland. Bilen är mappad av en firma. Problemet är att bilen går ner på 2 cylindrar. 2 & 3 förloras. När motorn är varm så förloras dom. Och nyligen märkta jag att det händer vid gaspådrag, när man når högre varvtal. Känns som att det skulle va ett varvstopp som hoppar i, typ. Någon som haft liknande problem? Ställ frågor om jag behöver förklara något.
  17. Ja den alla tändkablar utgår från? Vet inte exakta namnet.
  18. Jag är ju Iofs också amatör. Därför betalade jag för att få den mappad ? Sen kan den likväl gå på 2/3 även om den är kall. Eller iaf så kan den gå på 4 eller 2/3 om den är varm ? Får se vad som händer när jag byter tändspolen/Edis.
  19. Säkert.. Men måste av jag väl mappa om med nya tempvärden.? Nu börjar den på -10 och stannar runt +40. Spolen är beställd. Körde lite idag.. Nu gick den bra relativt ofta, fram till ordentligt gaspådrag.. Precis som om ett varvstopp koppar i, fast den tappar cylindrar.. Sen hoppar den igång igen efter ett tag. Skickat från min iPad med Tapatalk
  20. Nu har jag haft bilen igång stillastående med datorn bredvid. Kan börja med att bilen gick utmärkt när jag började. Körde på tomgång så den blev varm. Inga problem. Gick på alla 4. Stängde av och startade om. Inga problem. Startade om. Gick på 3. Men kom igång igen. Liknade skedde 3 gånger till men det tar längre tid innan den går upp på alla 4. Sista gången vet jag inte om den gick på 4 alls. Mina mätare i tunerstudio beter sig annorlunda. Den ändra ju lite i tändning, men det beror på att varvtalet går ner på färre cylindrar. Men varvar man den på 2-3 cylindrar så den ligger som om man jämför med varvet på 4 så ser allt lika ut. Så tex 1400rpm på 2-3 cylindrar eller 4 ser lika ut i tunerstudio. Så via datorn kan inte Jag se om den gör något knäppt. Alla indikatorer längst ner i tunerstudio beter sig lika. Jag kan ju inte detta men det verkar som att datorn/MS tror att allt är rätt, men något annat är knas.
  21. Vattengivaren är fel.. men killen som mappade bilen mappade efter den felmarginalen sa han. Visar typ minus nu. Kan säker logga med datorn, bara tar jag tar reda på hur jag gör ? Börjar med att byta edismodulen.
  22. Problemet kvarstår. Går fint till motorn blir varm. Körde några kilometer. Stängde av och startade utan problem. Lät bilen stå några minuter och skulle backa in den för att byta motorolja. Efter oljebyten gick den bra ett tag tills den gick ner igen. Nu är inte boxen i motorrummet längre. Har beställt en ny "tändmodul/tändspole/edis". En ny kostade "bara" några hundralappar. Sen får jag se vad nästa steg blir om problemet kvarstår. Boxen borde kunna räknas som hel nu eftersom den precis kommer från protoparts. Läste att vevaxelgivaren kan bli dålig också, men borde ju vara dålig hela tiden då.
  23. Nu är boxen tillbaka. Tillfälligt inkopplad för att testa. Funkar kanon nu. Hoppas bara att det förblir så och inte går ner på 2-3 cylindrar efter omstart som tidigare. I morgon är jag ledig och tänkte fortsätta med flytten av boxen så den hamnar utanför motorrummet och bakom förarstolen. Givetvis under ett väderskydd. Sen börjar jobbsnurran igen och blir borta från garaget några veckor.
×
×
  • Create New...