Jump to content

Arne k

Forumdeltagare
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Arne k

  1. Frågan är vad som blir enklast att göra. Skall kolla upp vad som finns med knivar.
  2. Jag hade tänkt montera på en krängningshämmare på min 7a. Den väger ca 650 kg utan förare. Vad skall man använda? Hur tjock skall den vara? Var köper man den? Vad bör man tänka på?
  3. Jag skall kolla upp vilken bredd jag har. Någon sa att man skulle satsa på Volvo 240 Axel. Men då passar ju inte fälgarna sen. Skit! Har cortina samma bult mönster som jag? 100/4
  4. Jag söker en ny bakaxel till mitt bygge. Den jag har i dag är en Opel kadett 1200 axel. Jag behöver en ny axel som det går att montera difbroms på eller sitter original. Kör mycket bana och det bara spinner på inner hjulet när jag svänger. Vad skall man skaffa?
  5. Lyckas du så hör av dej vad du gjort
  6. Nu är bygget klart! Har kört ca 50 mil nu med den. Men när jag kör och drar på så hörs inget ovanligt i kardanen, men när jag släpet gasen så skårar det som fan i kardanen. Presis som den kommer i vibration! Kan det vara så att det är för mycket spel i bakaxeln (diffen). Jag har en rally låda med rakskurna drev kan det vara den? Det är samma sak i alla växlar. Det är kanske vanligt, tanke på ingen ljud iso, och lätt bil?
  7. Vad är bäst att ha på bilen! Skall ha 17tum fälg. Men skall man ha lite mindre däck fram? 215 fram och 225 Bak! eller lika stora runt om?
  8. Får man ha vita sidoblinkers?
  9. Måste man ha tankavluftning? I så fall hur löser man det då?
  10. Jag har en rent ny motor och växellåda. Hur länge eller hur många mil skall man köra innan byter olja? Motor Opel 2.0 16 v. Växellåda quiefe rally låda.
  11. Jag har fått reda på att om man borrar ett 5 mm hål i övre delen av termostaten så får man lite genom strömning av vattnet. Då funkar det köra utan den undre röret,
  12. Jag har en opel 2,0 gsi 16v som jag har satt förgasare på. Nu finns det inte något utlopp på under sidan av insugnings röret för kyl vattnet. Är där någon som vet om det funkar ändå?
  13. Jag får kolla i morgon om det går att fixa på något sätt! Skall försöka göra enligt ritningen som jag fick. Tack så länge!
  14. Jag har slang från ventil kåpan till en behållare som tar hand om eventuel ojla. Jag har ingen anslutning på under sidan av insug. Men jag har anslutning som det visas på bilden tidigare den röda tror jag att det var. Måste jag ha det på under sidan? Jag har ford Typ E/ quife låda. Jag har satt ett stöd lager där!
  15. Nu förstår jag inget! får in olja var då? Jag har ingen anslutning på under sidan av insug! Vad skall jag ha det till? Jag har förgasare!
  16. Sen har jag ingen luftning på kyllaren. Måste jag ha det? Eller det går bra att ha det på slangen innan kyllaren där uppe? Är 82 graders termostat att rekomendera? Jag har oxå så jag kan starta fläkten manuelt.
  17. Tänk så lite man kan! jag har satt en plugg i det hålet som skall lufta toppen( insuget). Men nu trillade poleten ner tro jag! Jag har inget uttag på under sidan på insug. Jag får tillverka en förgrening vid vatten pumpen.
  18. Det var en bra länk jag fick! Men något plast rör har jag inte. Då skall jag koppla ihop den främre slangen som jag har pluggat och expasiontanken innan vattenpumpen?
  19. Hej Igen! Jag har ljudämparen utan för karosen. Men har dragit en under bilen som jag skall ha vid besk. Får nog tillverka en själv senom det inte går att köpa. Kan man inte stoppa lite stålull in i ljuddämaren så länge? Nu har jag varit ute och provat bilen. Det gick nästan bra. Problem med kylningen. Jag skall försöka förklara hur jag har det, om det är fel tro! Vist sitter vatten pumpen i motorn!? Har pluggatröret där bak som skulle gå till värme elemntet. Slang till kylaren från termostaten, sen från kylaren till vatten pumpen. Sen har jag monterat en expansions tank som det går en slang ner till ett t-rör innan vatten pumpen. Det som hände var att när motorn blev varm så tryckets vattnet ut genom tanken exp tanken. Var ligger felet tro? Skall systemet vara helt slutet?
  20. Ja det gör jag! Ingen fördelade. Jag gjorde en adapter med en hylla där jag mont tändspolen som jag sedan satte där fördelaren sugit. Vet du var jag kan skaffa en ljuddämpare som inte hörs för mycket. Den jag har dämpar för lite.
  21. Jag köpte allt. Programvara data (usb) Tändspole, databox,kabelhärva,lufttempgivare Allt kostade 14230Kr. Bara koppla in så startade motorn direkt. Det är så jag vill ha det! Nu blir det Gåsa middag med goda vänner Och firande att bilen är kör klar! Jippi :hypocrite: :prop: :prop: :)
  22. Jag köpte den på Enem. Mycket bra att prata med. Det blev Mbe 9A4 som jag kan använda även till insprut om jag vill.
  23. Hej Thomas! Fan vad jag är glad i dag! Jag fick igång motorn för första gången i dag! Det blev ett nytt MBE Tändsystem. Dyrt men fan vad bra det är. Motorn går bra men dom är nog inte synkade som du skrev. Skall lämna i väg den till myggan så fixar han det.
  24. Jag har dubbla 45 på min motor. När jag kollade tändsiften så var två rent sotiga och dom andra helt rena. Förgasaren matar två stift var. Var ligger felet tro? Är den ena fel inställd?
  25. Hej Thomas! Jag undrar om jag skulle få konakt med dej via mob? Jag har mail 1350andersson@telia.com vill du så svara och lämna mob nummer så hör jag av mej. Har en del frågor.
×
×
  • Create New...