Jump to content

cealm

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  8272
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

cealm last won the day on August 30 2015

cealm had the most liked content!

Reputation

3 Neutral

1 Follower

About cealm

 • Birthday 02/26/1957

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Västmanland

Profile Fields

 • Namn
  Carl-Erik Almskoug
 • Ort
  Arboga
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

34736 profile views
 1. Båge är inget krav alls så du gör som du vill med den. Bra konstruerad och bultad båge är enkel att tillverka och sätta fast
 2. Du kan nog ta vilket "utgångs-kit" som helst som bygger på "bok-ramens" mått. Bilen på bilden verkar vara i "bok-mått" = rätt liten. Allt annat på din drömbil är hur du klär på den. Skulle bakdelen på ett "utgångs-kit" inte riktigt passa mot önskad form är det lätt att justera / bygga om. Är det viktigt med högerstyrning så går det rätt lätt att ordna på en "kitcar-ram". Jag ser inte av texten i ditt inlägg om du vill bygga fullt ut men jag misstänker att du inte vill göra allt för mycket eftersom du frågar om vilka kit som kan användas. Kolla tex Mk eller om du kan köpa en redan färdig och reggad "bok-bil" för att klä av och sedan klä på den med det du vill ha. Fyrlänken bak om den skall se ut som bilden så behöver du bygga om lite grann oavsett kitcar eller färdig bil. Ett annat alternativ skulle kunna vara att behålla original och göra en "placebo-4-länk". Kanske fusk men det går som snabbkompromiss........ Lycka till med drömbilen.
 3. Helt rätt, har gått i ide, vaknar tidigast i mitten av mars om vårsolen lyser tillräckligt starkt på bostadsgrottan.
 4. Hej Cealm. Jag undrar om du har nå bilder på hur du har förstärkt bakändan för dragkroksinfästningen? MVH Kent

 5. steel: "C" är med stor sannolikhet gränsande till visshet ett namn, eller hur?
 6. Vad bra att du, svetsen och materialet är överens. Då ser vi fram emot en intensiv byggtråd.
 7. cealm

  3D-bil

  Nu har det tagits fram en bra produkt för oss bilfabrikörer. En 3D utskriven bil. Tog bara 44 timmar att skriva ut. Mer normalt för ett bilbygge är 2 till 5 år översatt till timmar är detta 17520 till 43800. 3D-bil
 8. Säljare och köpare har kommit fram till lämpligt avslut. Roligt att bilen är såld.
 9. Mycket tydlig blick. Säger närapå att du strax har ett brev från Vattenhundens advokat om bilbygget fortsätter. Du får bygga i lönndom.....
 10. Jag kan bara hålla med dig family guy och steel. Idag åker lilla Mella hem igen. Det kommer bli tomt, så tomt. Inga rastningar och inga små pölar och inga små skuttande glada valptassar i huset....... men jag träffar henne snart igen hoppas jag.
 11. steel: Eller så kom dotterns lilla söta valp mellan byggarbetet och leka, rasta samt "torka små pölar" när man inte hann rasta. Det tar sin tid.
 12. cealm

  Bromsproblem

  Om 240 och 740/940 liknar varandra kanske svaret finns i tråden om 240 bromsar.
 13. ESAB C141 Ser väl ut att vara en fin liten 1-fas svets. Du kanske inte kan svetsa hela ramen i ett svep med den som du skulle kunna med de flesta 3-fas svetsar men å andra sidan så tror jag den "personliga intermittensfaktorn" är mer hindrande än svetsens. Du har i alla fall tillgång till 10A? Det är ett måste för svetsen. Ett annan möjlighet är att du "punktar" ihop en egen ram med ESAB C141 och svetsar färdigt ramen hos någon annan med en 3-fas svets. Fast jag tror att ESAB C141 och du kan komma överens när ni kört lite 25x25x2.
 14. Skaffa lite 25x25x2 rör och svetsa ihop för attt sedan bryta isär. Då kommer du snart se om både ESAB 141 och du gör bra och hållbara svetsar.
 15. Välkommen Notch som bilbyggare. Engelsmännen kan förse dig med 2mm ram det är bara att begära den tjockleken så får du svar om de kan leverera.
×
×
 • Create New...