Jump to content

Jörgen Granberg

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Jörgen Granberg last won the day on April 20

Jörgen Granberg had the most liked content!

Community Reputation

45 Excellent

About Jörgen Granberg

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Jörgen Granberg
 • Ort
  Umeå
 • Locost-status
  Förbereder locost-bygge

Recent Profile Visitors

274 profile views
 1. Märker bara av pumpen när jag vrider på tändningen. Vilket jag tycker är bra för då vet jag att den fungerar.
 2. Bultcirkeln kan variera. Det beror på vilken bil som fått agera donator och hur byggaren tänkt.
 3. Nu är äntligen säsongen här och Sjuan har blivit rastat nästan ett tiotal gånger. För två veckor sedan körde jag till jobbet i -2 grader för att få till en hjulinställning innan däcksäsongen börjar, det var hyfsat kallt. Jag jobbar numera på en däckfirma så hjulinställningar är inget bekymmer. Min kollega med 20 års erfarenhet av hjulinställningar, rallybilar och custombyggda fordon talade väldigt varmt om kvalitén på detta bygge. Bakvagnen stod helt sprikrak men vi korrigerade lite i framvagnen. Märks dock ingen större skillnad efter vanlig landsväg. Det har varit en väldigt turbulent vår med byte av arbete, en grabb som haft det jobbigt i skolan och en sambo/kartläsare som valt att flytta. Hon tyckte det var roligare att åka på en häst istället för i en sjua 🙄 Vi är fortsatt väldigt goda vänner så det är inga problem men det är alltid tråkigt att gå igenom en separation. Nu får jag leta mig efter en ny kartläsare. Dock med de nya stolarna från Lusomotors som är ganska tighta så ställs det lite krav viktmässigt. Hon bör inte väga mer än 75kg om hon ska sitta bekvämt 😂 Idag var jag ute och fotade lite. Håll till godo med en bildbomb. Sist men inte minst vill jag än en gång tacka Christer J för att han lät mig köpa detta underbara bygge. Jag har svårt att tro att man kan ha så mycket roligare på fyra hjul än det är med den här.
 4. Äntligen så kom det ett stort paket. Beställdes kring jul och levererades den 13e februari så det tog ett tag. Nya stolar från LusoMotors. Specialbeställda med svart vaddering och mörkgråa sömmar för att matcha bilen. Förarstolen är här monterad och man kan jämföra med passagerarstolen som är den gamla. Den nya stolen är lägre och smalare. Nya stolarna beställdes för att de fräscha till med nytt men framförallt för att få slät baksida på stolstyggen och lite snygg vaddering i stolen. Får se om jag måste borra hål i sittytan likt det var gjort på gamla stolarna så vattnet rinner iväg om det råkar regna på mig i sommar. Släta och förstärkta baksidan. Båda stolarna på plats och jag är nöjd. Det var kanske aningen smala men det går bra för mig som är 176cm, 75-80kg. Väger man 100 pannor ska man undvika åtminstone den här modellen från LusoMotors. Sista månaden har tyvärr varit riktigt stökig privat så tror inte det blir gjort så mycket mer gjort med sjuan innan säsongen drar igång.
 5. Härligt! Hur upplevdes körbarheten?
 6. En av julklapparna till mig själv har dykt upp sedan länge. Men eftersom sjuan utspridd i delar runt om i garaget så har jag inte kunnat testa den. Köpte skyddet via ebay.co.uk. Påstods passa alla sjuor oavsett ruta, vindavvisare, störtbåge osv. Nja.. Den går att få dit som skydd och den kommer inte skada lacken men det är bara tack vare nummerplåtshållaren bak som den sitter kvar i någon ordning. Backspeglarna blir också helt felinställda varje gång skyddet monteras. Det blir inte tätt ner mot sidorna utan där glipar det friskt. Det duger typ mot regn och eller damm en vindstilla dag. Tänkte att skyddet får åka med i bagaget som nödlösning om det börjar regna. Kvalitén på produkten i sig var det inget fel på men passformen för just den här sjuan var lite sådär.
 7. Kul projekt 🙂 Vart ungefär beräknar du att slutvikten kan hamna? Ursäkta kanske dum fråga för jag kan verkligen ingenting om snöskotrar... men om det är den typen av snö att skidan och snöcrossen inte glider ovanpå, är det inte risk att det blir mycket "stopp" mot den här ganska raka vinkeln?
 8. Jag har Esab Warrior Tech som säljs på Jula. Jag är nöjd. Som dag och natt med automatiskt avbländade hjälm.
 9. Borde räcka med 99kr Postnord paket upp till 2kg. Är lite väl långt till årsmötet, kanske ett annat år 🙂
 10. Dags för en lite uppdatering. Det slutade senast med att jag skulle fixa lite stenskott och en spricka i fästet för vindavvisaren men det blev bara mer och mer.... Slipade ner fästet och lagade sprickan med kemisk metall. Kanske världens sämsta bild men men.. I varje fall två lager grundfärg och två lager matt svart färg. Därefter tre lager med matt klarlack. Skönt med lite färgångor i garaget ☠️ När jag ändå hade tagit loss vindavvisaren så tog jag loss scuttle för att jag tänkte laga den felade temperaturmätaren på ett mer proffsigt sätt än min tidigare fix. Och när jag ändå hade lös en del av mätaren så bestämde jag mig för att ta loss alla mätare och polera upp glaset framför mätarna som var lite repiga... och när jag ändå tagit loss allt så varför inte lacka om hela instrumentbrädan för att få bort några skavanker...och när jag ändå hade isär allt annat så bestämde jag mig för att skapa en inre skala på hastighetsmätaren så det ska bli lättare att se hastigheten och lite annat pyssel som dök upp. Vill förresten inte glömma bort att tacka Christer J för att han ställt upp som bollplank när jag behövt klia mig i skallen lite extra. Dessutom ganska finurliga lösningar han gjort med mätarna. Vart var vi nu igen, det började med att fixa en list men det blev lite mer jobb än så. Först slipa ner instrumentpanelen. Luckan på handsfackets insida skulle få lite färg. Dags för resten av instrumentbrädan att få ny färg. En nyans mörkare än tidigare. Lack dammar precis överallt så täckte över sjuan. Avslutade med matt klarlack, precis som den var lackad tidigare. Mycket bra val från början av Christer att välja matt klarlack. En lös mätartavla för att experimentera med en inre skala. Var i kontakt med ett antal tryckerier men ingen kunde ställa upp med någon direkt hjälp Den här mätaren hade en lite skavank som jag faktiskt inte sett innan jag tog isär den. Bytte mätare och förde över Christers finurliga lösningar så funktionen är densamma. Jag passade också på att mörklägga lite mer bakom den gamla TCS-symbolen på instrumentet som tidigare kunnat synas en aning när man kört i mörker. Ny mätare köptes och monterades så nu är vattentempen helt korrekt. Höll på att glömma putsningen av mätarglasen. Min sambo hjälpte mig att få till skalan och tryckt på självhäftande papper. Inre skalan och alla mätare monterade. Allt fungerade på första försöket, ibland blir man snopen. Allt för denna gången..
 11. Kul att det fungerar! Jag kollade på videon och blev nyfiken på vad det är för gula lampor som blinkar till på varvräknaren?
 12. Trevlig läsning. 👍 Kul med mycket bilder.
 13. Jörgen Granberg

  Elcrosskart

  Snyggt! Jag var skeptisk när jag läste att du skulle lacka med en sån där spruta men resultatet ser bra ut👌
 14. Hade liknande fel på en -94 Clio. Dock inte lika allvarligt. Jag märkte det själv eftersom det börja låta i framvagnen. Problemet därefter var att få tag i rätt stötdämpare för tydligen fanns det flera modeller att välja på till samma år och varken Renault, Mekonomen eller annan reservdelsfirma kunde säga vilken jag behövde innan jag tagit loss den gamla. 😑 Renaulten blev inte långvarig i vår familj.
 15. Det var kul att du försökte. Men det kanske är så att personerna på forumet är bättre på att bygga bilar än fotoredigering 🤣
×
×
 • Create New...