Jump to content

PeerO

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content Count

  253
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

PeerO last won the day on March 13 2017

PeerO had the most liked content!

Community Reputation

9 Neutral

About PeerO

 • Rank
  Forum Adicted
 • Birthday 04/06/1957

Contact Methods

 • MSN
  peerolsen1@me.com

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Mörrum

Profile Fields

 • Namn
  Peer Olsen
 • Ort
  Mörrum
 • Locost-status
  Har köpt färdig locost

Recent Profile Visitors

9038 profile views
 1. PeerO

  Lösningar på mitt sätt

  Jo det blev en Mazda MX5 1,8l med vvt "BP6D-1-1 Motorblocket märkt BP 440430" vad nu dessa kombinationer innebär, och en 5 vxl låda av okänd årsmodell. Och här var jag igår. Hälst skulle man ju vilja ta en huggmejsel och hugga av vvt den sticker upp. Men det löser jag framöver med modd på huven. Volvo motorn satt 45 mm under ramen " 100 mm över marken". Det fins att kapa på så jag kanske sänker den ny lite till.
 2. PeerO

  Lösningar på mitt sätt

  God morgon! Nu börjar man om! Motorn har anlänt och växellådan med kardan likaså, information om vad det blev kommer så sakta. Börjar med att lägga up bilder från en app som heter Race car tools, inga exakta värden bilen vägdes på badrumsvågar och det har funkat bra hitintills för att få en rimlig balans på grejorna. Nu har jag förevigat utgångs värden så får man se vart man hamnar. Corner weights Lugn ofin, det kommer mera. jag är glad så här långt för att hitintills lyckats komma så långt att alla bilder synkroniseras mellan alla enheter.
 3. PeerO

  Motorer

  Det blir en 5vxl låda. Den motor jag skaffas levereras både som 5 eller 6 vxl- ad. Och det råder delade meningar vilken man skall välja. 6 vxl har rycte om sig att vara hållbarare vid högt effektutag, men man menar att man har ändå bara 5 vxl då ettan tydlige blir istort oanvändbar. Detta är vad jag läst mig till och hur jag uppfattar informationen. det kan ju visa sig fram över att man önskar annan vxl då kan man ju byta eller modda ihop annan låda med sprängkåpa och lämplig låda. Mitt första mål är att komma på ut ur garaget medan tid finnes och innan någon hinner upp mig.
 4. PeerO

  Motorer

  Ja då var beslutet tagit på vilken väg jag valt, det blev leverans av en 1,8 l mazda miata motor. Så nu hoppas jag att garage engagemanget infinner sig. Tack för all information som kommit fram här och som kan vara användbar för andra i framtiden.
 5. PeerO

  Motorer

  Den listan var ju helt underbar. fins en del för en rimlig kostnad på nätet som inte gått flera varv runt jorden. Hadde nästan tagit beslut men nu blir det några mornar till på jakt. Tack för hjälpen.
 6. PeerO

  Motorer

  Lite oklart från min sida. det är inte vedde jag försökt no. Utan GKa trode jag skickade et pm till honom, men något gjorde jag fel. När jag försökte pm.a ikväll så fick jag auto medelande att Gka inte kunde ta emot medelanden
 7. PeerO

  Motorer

  Har försökt skicka pm men får medelandet att det inte går att skicka medelande till dig. hör av deg på något sätt angående vexelåda o grajor för jag är på g att beställa motor. det blir enmx 5 trorjag
 8. PeerO

  Dessa j-a bruksbilar (Renault Clio)

  Utan att vara specialist inom området, så borde det väl vara så att Dålig kontakt eller korrosion, på anslutningar på stift ar det samma som dålig jord kontakt som är i detta fall dålig gnist. är lika med dålig förbränning! Detta kan ju lambda och ecu kompencera för, till en viss gräns. Sedan blir avgas värdena sämmre. Där av tror jag att det är svårt att se på gnist gapet att det är dåligt då ecu har ställt om luft bränslet. Eller?? Gör rent alla kontakt ytor o prova. Glöm inte ine i tändkabel anslutningar. Det är väl med Renault som med vissa andra bilmärken. Väldigt bra bilar men inte lika länge som en del dyrare fabrikat!
 9. PeerO

  Motorer

  Något nyttigt från Kjellander 28 1,9 eller egentligen 1855 cm3 är volymen på våra vita motorer B4194T (aluminium med ingjutna gjutjärnsfoder ) den som sitter i S/V40 T4 bilarna den har diam 81 istället för 83 som på 2,0 B4204S 138 hkr och 2,0T B4204T 160hkr i borrning och har alltså lite tjockare cylinderväggar. En som hade gått ca 18-20 kostar 5000 kr på skroten finns minst 10000 mil kvar i en sån rätt skött, 200 hkr 300Nm utan nån trimning. Med mappad megasquirt ca 250-260 utan mekaniska ändringar. En motor som är ännu mer passande för små sportbilar är den nya 3-cylindriga B3154T 190 hkr och 320Nm och vad jag vet så ska även denna vara kompatibel med M90 vit lådan det blir en riktigt kort och relativt lätt drivlina. Tyvärr finns det få att tillgå och priserna kommer vara rätt höga. Lite till. M90 lådan finns i 2 utföranden ett för rödblocken och ett för dom nya vita motorerna (aluminium) dom har olika hålbilder. svepet eller som jag fattar det kopplingskåpan har jag för mig är integrerad i lådan. KLracing säljer adaptrar mot andra lådor https://shop.klracing.se/sv/artiklar/motor-_-tuning/adapterplattor/adapter-plattor/volvo-vit-motor-/index.html
 10. PeerO

  Svetshjälm

  Har använt både Esab och speed glas och är väldigt nöjd. Såg för någon vecka sedan en som sålde speed glas med tillhörande batteridriven fläktbälte. har använt detta en hel del. Blir gott att inte ha lungorna fulla med svetsrök. byter man filter så går den utmärkt att använda som friskluftsmask vid målning. https://www.blocket.se/pitea/Speedglas_friskluft_svetshjalm_83436547.htm?ca=22&w=3 https://www.blocket.se/gavleborg/3M_speedglas_9000_XXI_Svetshjalm_83389149.htm?ca=22&w=3
 11. PeerO

  Hej Göran

  har inte tagit beslut ännu på vilken motor jag skall ha men det lutar åt mazda så kan ju tänkas att jag isåfall skulle vara intreserad av din låda.

  är ju inte så långt till rödeby från mörrum 

  jag är ju numera befriad från avlönat arbete så du kan ringa mig så kanske jag kör en tur

  0709 620050

   

 12. PeerO

  Motorer

  Det är en 2001 "MX-5 1,8I-16V 6VXL 2DR CAB BENSIN" Motorkod BP Har inte koll på Mondeo, Just det är det som är krukset har man inte motorkoder så är det ju mera komplicerat att hitta modeller i type blandannat bilar. Samma gäller säkert Mazda motorer, Volvo motorer, Opel och VAG mm. Jag upplever att det skulle vara så mycket enklare om man söker på en kod än som mestadels bil fabrikat, typ eller reg- nummer.
 13. PeerO

  Motorer

  Fjonkalicious: Vist, budget spelar roll. Men jag tror nog det mer handlar om "Vad kan man komma undan med". Sedan hur man anpassar övrigt på bilen, till sitt i detta fallet motorval är ju en sak för en annan tråd. Göran. Intressant information. Vedde: Det skulle ju vara fint om du kunde lägga upp motor koden. Borde ju förenkla sökandet för det är många bilar som använder Duratec. Från vilket år började Miata luta motorn. Förtydligande av tidigare fråga, Vad är det för funktion på den extra grejen som sitter på ventilkåpan och eventuell funktion.
 14. PeerO

  Motorer

  Bra jobbat! Nu sätter ni grillor i hudet, men det var ju därför som jag startade denna tråden. jag tycker det svåra ligger i sökandet på nätet. ( dator trött) En anledning att jag tänker lite modernare motor är ju att det blir litte mer grund effekt, lättare att få lite extra om man önskar, lägre vikt på maskinen samt inte så många mil på grejen. Volvo är typiskt många mil redan från början och det kostar också att renovera även om paketet är biligare i inköp då det fins massor. Så kom igen bara med info om lämpliga objekt som det andra redan gjort, i detta forum behöver man inte vara rädd allt är rätt ända tills motsattsen bevisats och då är det bara ens egen börs det drabbar. hittat en 1,8 mazda på bildelsbasen, men plötsligen sitter det någon grunka på ventilkåpan som ställer till det med höjdmåttet. vet inte vad det är kanske något som är till för variabel kam eller nåt..
×