Jump to content

PeerO

Locost Sverige medlemsklubb
 • Posts

  258
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

PeerO last won the day on March 13 2017

PeerO had the most liked content!

Reputation

12 Good

About PeerO

 • Birthday 04/06/1957

Contact Methods

 • MSN
  peerolsen1@me.com

Profile Information

 • Kön
  Kille
 • Plats
  Mörrum

Profile Fields

 • Namn
  Peer Olsen
 • Ort
  Mörrum
 • Locost-status
  Har köpt färdig locost

Recent Profile Visitors

10732 profile views
 1. PeerO

  Electric Rockcrawler

  Detta blir väl ditt nästa projekt
 2. Den verkar inte finnas i app store längre Men denna kanske funkar: http://www.cargister.com/calculator-corner-weight https://robrobinette.com/corner_weight_calc.htm Något från GT 40 värden: http://www.gtsparkplugs.com/Corner_Weights.html Den heter Race Car Tools "By David Mills" lite info fins ios.epiropo.com ashdownapps.co.uk funkar men inte mycket info
 3. Lite händer det i garaget men det tar imot. Massa tänkande och planerande. Sedan gick Mig:en sönder men den var ju 30 år gammal och inte nog med det så gick firman med handelsjärn i konkurs och då måste man leta ny leverantör i närområdet där det går att köpa små mängder. Utan att behöva köra milsvis. Håller på och lära mig den nya svetsen och inga nya bilder. Men nu har jag kommit på hur man lurar Apple. Jo det är klart man kan använda ett anat opperativsystem men det blir mer över till bil om man behåller det gamla.
 4. Ja ha då har det kommit lite delar som saknades Köpt via Autolink.co.uk Beställde fredag och varor levererades onsdag veckan där på. Specialist på Japanska bildelar. Lite mera Också lite bling Trångt blir det, men det var väntat. Motor och låda har varit i och ur ett par gånger så placeringen längsvägs är nog spikad. Angående markfrigången, var och mätte på en Mx 5 den har original frigång marken till sumpen 150 mm och det är ju ganska vanligt att man sänker dom med ca 30 mm. Så det skall säkert gå att få till med runt 100 mm på en sjua. Men det vill tiden utvisa
 5. Hej Orkar inte göra en till med Volvo röd block. Har val inte tillräcklig kunskap att få till en sådan även om jag med sista maskinen tog hjälp med vitalt skruvande. Det stora problemet har varit Oil Starvation. Visserligen så ligger alla vesäntliga mått toleranser inom vad Volvo original kul använder. Så får se om jag försöker göramig av med delarna eller säljer det till skroten.
 6. Jo det blev en Mazda MX5 1,8l med vvt "BP6D-1-1 Motorblocket märkt BP 440430" vad nu dessa kombinationer innebär, och en 5 vxl låda av okänd årsmodell. Och här var jag igår. Hälst skulle man ju vilja ta en huggmejsel och hugga av vvt den sticker upp. Men det löser jag framöver med modd på huven. Volvo motorn satt 45 mm under ramen " 100 mm över marken". Det fins att kapa på så jag kanske sänker den ny lite till.
 7. God morgon! Nu börjar man om! Motorn har anlänt och växellådan med kardan likaså, information om vad det blev kommer så sakta. Börjar med att lägga up bilder från en app som heter Race car tools, inga exakta värden bilen vägdes på badrumsvågar och det har funkat bra hitintills för att få en rimlig balans på grejorna. Nu har jag förevigat utgångs värden så får man se vart man hamnar. Corner weights Lugn ofin, det kommer mera. jag är glad så här långt för att hitintills lyckats komma så långt att alla bilder synkroniseras mellan alla enheter.
 8. Det blir en 5vxl låda. Den motor jag skaffas levereras både som 5 eller 6 vxl- ad. Och det råder delade meningar vilken man skall välja. 6 vxl har rycte om sig att vara hållbarare vid högt effektutag, men man menar att man har ändå bara 5 vxl då ettan tydlige blir istort oanvändbar. Detta är vad jag läst mig till och hur jag uppfattar informationen. det kan ju visa sig fram över att man önskar annan vxl då kan man ju byta eller modda ihop annan låda med sprängkåpa och lämplig låda. Mitt första mål är att komma på ut ur garaget medan tid finnes och innan någon hinner upp mig.
 9. Ja då var beslutet tagit på vilken väg jag valt, det blev leverans av en 1,8 l mazda miata motor. Så nu hoppas jag att garage engagemanget infinner sig. Tack för all information som kommit fram här och som kan vara användbar för andra i framtiden.
 10. Den listan var ju helt underbar. fins en del för en rimlig kostnad på nätet som inte gått flera varv runt jorden. Hadde nästan tagit beslut men nu blir det några mornar till på jakt. Tack för hjälpen.
 11. Lite oklart från min sida. det är inte vedde jag försökt no. Utan GKa trode jag skickade et pm till honom, men något gjorde jag fel. När jag försökte pm.a ikväll så fick jag auto medelande att Gka inte kunde ta emot medelanden
 12. Har försökt skicka pm men får medelandet att det inte går att skicka medelande till dig. hör av deg på något sätt angående vexelåda o grajor för jag är på g att beställa motor. det blir enmx 5 trorjag
 13. Utan att vara specialist inom området, så borde det väl vara så att Dålig kontakt eller korrosion, på anslutningar på stift ar det samma som dålig jord kontakt som är i detta fall dålig gnist. är lika med dålig förbränning! Detta kan ju lambda och ecu kompencera för, till en viss gräns. Sedan blir avgas värdena sämmre. Där av tror jag att det är svårt att se på gnist gapet att det är dåligt då ecu har ställt om luft bränslet. Eller?? Gör rent alla kontakt ytor o prova. Glöm inte ine i tändkabel anslutningar. Det är väl med Renault som med vissa andra bilmärken. Väldigt bra bilar men inte lika länge som en del dyrare fabrikat!
 14. Något nyttigt från Kjellander 28 1,9 eller egentligen 1855 cm3 är volymen på våra vita motorer B4194T (aluminium med ingjutna gjutjärnsfoder ) den som sitter i S/V40 T4 bilarna den har diam 81 istället för 83 som på 2,0 B4204S 138 hkr och 2,0T B4204T 160hkr i borrning och har alltså lite tjockare cylinderväggar. En som hade gått ca 18-20 kostar 5000 kr på skroten finns minst 10000 mil kvar i en sån rätt skött, 200 hkr 300Nm utan nån trimning. Med mappad megasquirt ca 250-260 utan mekaniska ändringar. En motor som är ännu mer passande för små sportbilar är den nya 3-cylindriga B3154T 190 hkr och 320Nm och vad jag vet så ska även denna vara kompatibel med M90 vit lådan det blir en riktigt kort och relativt lätt drivlina. Tyvärr finns det få att tillgå och priserna kommer vara rätt höga. Lite till. M90 lådan finns i 2 utföranden ett för rödblocken och ett för dom nya vita motorerna (aluminium) dom har olika hålbilder. svepet eller som jag fattar det kopplingskåpan har jag för mig är integrerad i lådan. KLracing säljer adaptrar mot andra lådor https://shop.klracing.se/sv/artiklar/motor-_-tuning/adapterplattor/adapter-plattor/volvo-vit-motor-/index.html
×
×
 • Create New...