Jump to content

Martin

Forumdeltagare
 • Posts

  1064
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Martin

 1. Tackar, kopior får det bli.
 2. Dags att sälja denna bil då jag byggde den för att använda som glassätarbil men den används bara ett par gånger varje sommar. Så får övermäktiga min nostalgi och ge plats för annat i garaget. Ute på blocket nu. Det jag vill få bekräftat, känns som en självklarhet, är att ursprungskoll, SFRO-papper etc det skall följa med bilen vid en försäljning. Korrekt?
 3. Tack! Mina lyktor har absolut alla möjligheter att sätta dem fel 🙂 Provar med stiftet uppåt och kontrollerar att det det blir rätt med "skålen" också.
 4. Japp, inte alls svårt att montera fel. Bara ett slätt runt hål i reflektorn. Sedan är "kontakten" lös. Går alltså att rotera det hela lite hur man vill. Jag antar så här i efterhand att man skall ha mittenstiftet på lampan antingen uppåt eller nedåt.
 5. Insåg när jag öppnade lyktorna att lamporna kanske inte sitter i rätt position. Hur vet jag hur lampan skall vara roterad i lyktan? I detta fall P45T R2. Givetvis förutsatt att det har betydelse....
 6. Tack. Verkar som vettiga alternativ. Möjligen saknar den andra parkeringsljus? Fick tips om att prova med bättre glödlampa också så får börja där.
 7. Kan vara värt att prova. De jag har är Biltema. Knappt använda men som sagt Biltema.
 8. Som jag skrivit i en annan tråd har jag godkända lyktor som jag dock tror har dålig ljusbild och alltså kanske underkänns vid besiktning. Önskar tips på liknande lampa med bra ljusbild. Helst med korrekt märkning. Typen jag har är denna: http://www.traktordelar.net/belysning/stralkastare-fram-helhalvljus/traktorstralkasatre-glodlampa-4540.html Vill minnas att det fanns något skäl att välja just denna men minns inte längre vad det var. Kanske var det en av få som folk här visste hade rätt märkning?
 9. Jo, men de jag har är ju redan godkända men går kanske inte igenom en besiktning.... Inte helt vanligt vad jag sett med denna typ av lampor annat än i england och då oftast felmärkta.
 10. Hmm, kanske får ta och köpa nya lyktor då. Har inga andra och är nöjd med de jag har i övrigt men kanske större risk att åka dit på e-märkingen om jag byter lyktor för att jag blev underkänd.
 11. Snart dags för första besiktningen. Lite orolig över min ljusbild. Har korrekt märkta lampor men finns inte tillstymmelse till skarp linje utan vid belysning mot vägg har jag bara en stor difus gul "blob". Antar att på besiktningen struntar de i att lyktan uppfyller kraven på papperet utan de vill se en bra bild. Borde jag då byta till felmärkta lyktor som gör som de skall eller kan jag hänvisa till att lyktorna uppfyller kraven? Det är korrekt märkta traktorstrålkastare med glödlampa. [Edit]: Kanske bäst att klargöra att det är min första vanliga besiktning efter tre år i trafik.
 12. Antar du fick samma båge som mig. Var under all kritik. Speciellt till det priset.
 13. Det är uttag så att man kan köra antingen med bromsvåg eller tandemcylinder, så tre hål för bromscylinder varav ett eller två används.
 14. Bulycke är ju där jag brukar slänga skräp. Får kolla med dem om det fortfarande går.
 15. Skall dubbelkolla för säkerhets skull men vad jag vet så tar man inte emot däck på återvinningscentralerna här. Bara fälg (som räknas som metallskrot). Har aldrig någonsin sätt däck på fälg på någon station här men värt att kolla för säkerhets skull. Jag kan ju ha fått fel info.
 16. Verkade inte helt självklart med andra ord. Fast orolig över att däcksfirman kommer gnälla. De vill ju säkert inte ta emot däck alls och dumt att ge dem amunition i deras argument kan jag tänka.
 17. Har gamla SAAB-fälgar med däck som skall skrotas. Tydligen går det inte att skrota dessa ihop utan man måste lämna in däcken på däcksfirma och fälgarana på återviningen. Har aldrig provat att kränga av däck från fälg. Är det en enkel manöver man gör på en handvändning utan speciella verktyg? I så fall hur?
 18. Då borde det inte vara något större problem. Tror de kommer stå rätt torrt efter att de skrapats.
 19. Inte alls relaterat till bilar men erfarenheter från våra ramar kanske är likartade. Håller på att skrapa rent gamla element inför målning. Kommer dock stå plåtrena rätt länge och jag tror risken är stor att det kommer bli lite ytrost på de som skrapats först. Finns det något jag kan tex spraya på för att skydda dem lite efter att jag tagit bort färgen som jag sedan inte behöver ta bort innan målning? Lat som jag är vill jag inte göra rent dem en gång till då de är stora och har många skrymslen.
 20. Nu är jag ingen expert men det finns väl 100mm och 108mm (minns ej om det är bultdiameter eller ytterdiameter på knutarna) på dessa. Nästan alla är dock 100mm. För 108mm har jag knutar och axlar liggandes (felköp) men rätt säker på att du har 100mm.
 21. Om du hittar något/någon så tar jag tacksamt emot det. Kan mycket väl tänka mig att man läser ur en tabell som ligger i RAM på T5 genom att fråga efter värdet på väl valda adresser. Så länge det alltid går att läsa ut startadressen för detta så borde det inte innebära problem vid omprogrammering av T5. Men man måste ju starta med att veta hur tabellen ser ut....
×
×
 • Create New...