Jump to content

Tabaco

Forumdeltagare
 • Content count

  43
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Tabaco

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Lars Åkesson
 • Ort
  Karlskoga
 • Locost-status
  Locost-intresserad

Recent Profile Visitors

291 profile views
 1. Westfield SE 1994

  Grattis till en fin bil. Den har ju stel bakaxel om jag förstår rätt. Skulle vara intressant att veta hur Westfield har hängt upp bakaxeln i ramen.
 2. Rymligaste Seven bilen?

  Jo det är som Morty säger där. Jag fick detta förklarat för mig vid mitt senaste besök på Trend AB, i Nykvarn för att kolla på stolar bl.a. (Det är alltså t.ex om bilen voltar runt, man kan få en kompression av kotorna i ryggen.--- Om bältets fästpunkter är felplacerade.) Ett problem för långa personer kan vara att hitta en stol med tillräckligt hög rygg-- och att inte hålen för bältet sitter för lågt placerat i stolsryggen.
 3. Rymligaste Seven bilen?

  Är det inte så att bältets fästpunkter måste sitta högre än axlarna ?? Det är bl.a det man måste tänka på när man köper en stol, med hål för bältet i stols-ryggen--- att hålen inte sitter för lågt. För då kommer bältets fästpunkter hamna lägre än axlarna.
 4. Spyder VX

  Angående avsaknad av värme. Begagnade vedkaminer i gjutjärn finns på blocket. Hela skogen är full av gratisved. Sånt som har blåst ner. Även björkved i klenare dimension som Kommun har kapat ner. Ingen bryr sig, det ligger bara och ruttnar bort. Avsaknad av värme kan vara ett problem när man vill vara i garaget och få nåt uträttat. Oljefyllda mindre el-element är praktiska. De kan man koppla in en dag eller två innan man ska vara i garaget.
 5. Daytona DP wanna-be

  Jag ser ingen vanlig traditionell kränghämmare. Det jag kan se är något som ser ut som en-- "liggande Wattlänk". Det blir mera jobb med att prova och justera och ställa in.
 6. 92 GTR

  Jag kommer ihåg den där SAAB:en. Synd att han inte fortsatte utveckla den. På den tiden fanns inte så många olika motorer att välja på. Hade det varit idag med mera moderna och bättre grejer. Uj,uj. Det hade kunnat bli riktigt bra.
 7. Jakes Lättviktsbygge, i trafik!

  Jag antar att det är en sk. Banjobakaxel. Dvs. växelhuset är en aluminiumklump-- som är bultad till banjoaxeln. Elwa Motors i Sthlm. brukar ha sådana på lager.
 8. Kinnekulle 2017 - Diskussion

  Punka är inte så kul. Men det går ju att köra med innerslang om jag inte minns fel.
 9. Kinnekulle 2017 - Diskussion

  Trackday Kinnekulle-Ring är samma helg som Kanonloppet på Gelleråsbanan. Fler funktionärer behövs där, så jag kommer jobba ute på banan då. Synd att jag missar grillbuffe'n.
 10. Glassätar Zero med Pinto EFI

  "Jag har använt "socket button head screws" och inget lim eller tätningsmedel mellan ram och karossbitar. Jag har satt en remsa med svart vävtape på ramröret under karossbiten för att undvika att färgen ev. skulle gnuggas bort. " Ok. Hur tjockt är godset i ramröret ?? Jag antar att du har använt en gängtapp först.
 11. Westfield Zetec Turbo

  Jasså. Ok. Men varför måste Westfields nummer tas bort ?? Är det inte bra om fabrikens nummer finns med ??
 12. Kobolt Runabout mk1 (180417: Nu händer det saker)

  Mycket bra och informativa bilder där. Annars kan det ju vara svårt att veta hur andra har tänkt. Någon kanske funderar på hur man kan tillverka egna länkarmar, t.ex.
 13. Stötdämpare fram

  Hmm. En tanke bara. Den delen där justerskruven för Cambervinkeln sitter.-- Om den yttre Dia. vore dubbelt så stor. då kommer rören för övre länkarm att fjärma sig från fjädern. Eller ta en massiv fyrkantstång--borra och gänga i den biten. Det blir samma resultat-- rören för övre länkarm kommer ligga längre ifrån fjädern. Fast då får du ju svetsa om rören till länkarmen förstås.
 14. Wingnut

  Jag tycker linjerna påminner lite om BMW:s sportbil som man kör Endurancetävlingar med.
×