Jump to content

Tabaco

Forumdeltagare
 • Content count

  38
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Tabaco

 • Rank
  Nykomling

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Lars Åkesson
 • Ort
  Karlskoga
 • Locost-status
  Locost-intresserad

Recent Profile Visitors

219 profile views
 1. Spyder VX

  Angående avsaknad av värme. Begagnade vedkaminer i gjutjärn finns på blocket. Hela skogen är full av gratisved. Sånt som har blåst ner. Även björkved i klenare dimension som Kommun har kapat ner. Ingen bryr sig, det ligger bara och ruttnar bort. Avsaknad av värme kan vara ett problem när man vill vara i garaget och få nåt uträttat. Oljefyllda mindre el-element är praktiska. De kan man koppla in en dag eller två innan man ska vara i garaget.
 2. Daytona DP wanna-be

  Jag ser ingen vanlig traditionell kränghämmare. Det jag kan se är något som ser ut som en-- "liggande Wattlänk". Det blir mera jobb med att prova och justera och ställa in.
 3. 92 GTR

  Jag kommer ihåg den där SAAB:en. Synd att han inte fortsatte utveckla den. På den tiden fanns inte så många olika motorer att välja på. Hade det varit idag med mera moderna och bättre grejer. Uj,uj. Det hade kunnat bli riktigt bra.
 4. Jakes Lättviktsbygge, i trafik!

  Jag antar att det är en sk. Banjobakaxel. Dvs. växelhuset är en aluminiumklump-- som är bultad till banjoaxeln. Elwa Motors i Sthlm. brukar ha sådana på lager.
 5. Kinnekulle 2017 - Diskussion

  Punka är inte så kul. Men det går ju att köra med innerslang om jag inte minns fel.
 6. Kinnekulle 2017 - Diskussion

  Trackday Kinnekulle-Ring är samma helg som Kanonloppet på Gelleråsbanan. Fler funktionärer behövs där, så jag kommer jobba ute på banan då. Synd att jag missar grillbuffe'n.
 7. Glassätar Zero med Pinto EFI

  "Jag har använt "socket button head screws" och inget lim eller tätningsmedel mellan ram och karossbitar. Jag har satt en remsa med svart vävtape på ramröret under karossbiten för att undvika att färgen ev. skulle gnuggas bort. " Ok. Hur tjockt är godset i ramröret ?? Jag antar att du har använt en gängtapp först.
 8. Westfield Zetec Turbo

  Jasså. Ok. Men varför måste Westfields nummer tas bort ?? Är det inte bra om fabrikens nummer finns med ??
 9. Kobolt Runabout mk1 (171201: business as usual)

  Mycket bra och informativa bilder där. Annars kan det ju vara svårt att veta hur andra har tänkt. Någon kanske funderar på hur man kan tillverka egna länkarmar, t.ex.
 10. Stötdämpare fram

  Hmm. En tanke bara. Den delen där justerskruven för Cambervinkeln sitter.-- Om den yttre Dia. vore dubbelt så stor. då kommer rören för övre länkarm att fjärma sig från fjädern. Eller ta en massiv fyrkantstång--borra och gänga i den biten. Det blir samma resultat-- rören för övre länkarm kommer ligga längre ifrån fjädern. Fast då får du ju svetsa om rören till länkarmen förstås.
 11. Wingnut

  Jag tycker linjerna påminner lite om BMW:s sportbil som man kör Endurancetävlingar med.
 12. Caterham clone med B230FK

  Hej. Jag vet inte inte om jag lyckades förklara hur jag tänkte när det gäller din övre länkarm,( med sprickan), jämfört med Caterhams länkarm. På din bild här med ritning (ovanstående bild) ser man måttet; 40. Jag menar att på Caterhams länkarm så är det måttet mindre. Om man sätter upp Caterhams länkarm i ett skruvstycke och försöker knäcka eller bryta sönder länkarmen-- så blir det svårare. Den blir starkare på grund av att "högra delen" av länkarmen som det ser ut på din ovanstående bild, ligger närmare kontramuttern. Ett bra material är SS 2225. Ett seghärdat stål. Jag är osäker på om det finns som rör, eller bara som stång-material. Jag citerar Bofors handbok för stålanvändare; SS 2225 har god svetsbarhet samt god hållfasthet, speciellt i klena- dimensioner. Om inte SS 2225 finns som rör. Försök hitta ett annat seghärdat material. Hälsn....Tabaco.
 13. Intressant diskussion där om anledningen till att sprickan uppstår på Jaris bärarm. Christer J, säger ju att det förekommer vrid och brytkrafter där ute. Den röd-markerade sträckan kommer då fungera som en sorts hävarm efter vad jag förstår. På Caterhams bärarm så ser man ju direkt att den biten som här är markerad; Är kortare. Kortare hävarm betyder ju att kraften blir mindre. Sen är det väl inte förbjudet att välja ett rör med högre sträckgräns och brottgräns-- men, med flera legerings-ämnen i materialet, kan bärarmen må bra av uppvärmning före svetsning-- och långsam avkylning. Vad säger du Kjelland28 om denna hypotesen ?? Tyvärr lyckades jag inte få in min fina bild, med Rödmarkering.
 14. Botten parallell med marken?

  Är det inte så att en "bra sportbil" ska vara högre i bak och lägre i fram. För att undvika att luft kommer in under bilen. Markfrigången är nog individuellt på olika bilar.
×