Jump to content

Nosliwe

Locost Sverige medlemsklubb
 • Content count

  101
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Nosliwe last won the day on November 9 2017

Nosliwe had the most liked content!

Community Reputation

34 Excellent

About Nosliwe

 • Rank
  Forum Adicted

Profile Information

 • Kön
  Kille

Profile Fields

 • Namn
  Fredrik Blomberg
 • Ort
  Karlsborg
 • Locost-status
  Övrigt

Recent Profile Visitors

410 profile views
 1. Nosliwe

  Pogona 442E

  Nästa vecka var ett tag sen nu, Kardan är kortad, växellänkaget är på plats, motorn sitter fast. Har väl inte hänt så mycket bortsett ifrån det. Lite stiltje då jobbet tar upp mycket tid och energi.
 2. Nosliwe

  Pogona 442E

  Pårbörjat scuttleramen och fått hem 240 styrväxeln. Skall korta av den ca 80mm för att få in tappen till rattaxeln en aning. Tanken är att korta kardan i nästa vecka.
 3. Nosliwe

  Pogona 442E

  Hade tänkt att montera i motorn i Tisdags, men blev en jobbresa istället. Men nu är den i! Gick till och med smidigt ihop med lådan. Så nu är det bara till att börja tillverka motorfästen. Gott om plats för ett kyl. Finns någon form av plats för rattstången med.
 4. Nosliwe

  Pogona 442E

  vägt in och triangulerat motorrummet, så nu kan jag montera i motorn!
 5. Nosliwe

  Pogona 442E

  Gått lite småsegt här det senaste, men nu har jag äntligen nått en milstolpe känner jag. Bilen står på egna ben! Om än en aning stumma :D Brett blev det med! "Standard" skärmarna är 245MM, jag måste ha minst 310MM. Nu skall chassit ställas i våg och den sista trianguleringen ska dit i motorrummet så fort jag vet var grenrören går ut.
 6. Nosliwe

  500 Maxi

  Har ju tillgång till kantpress annars. Men då blir det jobbigare att skicka grejerna.
 7. Nosliwe

  500 Maxi

  Så det var det grejerna var till. Har du värmt grejerna och den bockat för hand?
 8. Nosliwe

  Pogona 442E

  Inte uppdaterat på ett tag. Haft lite strul med svetsen. Fick porer och dålig genombränning. Stolarna är nästan helt klara och lackas i nästa vecka. Även en av dynorna är färdiga. Växelspaksinfästningen på plats. Även börjat svetsa dit lite mer förstärkningsplåtar/skydd. Börjat kika på motorfästen med. Vet inte om det här blir för stumt eller ej? Är ju inte så att det är tyst i dom här bilarna oavsett vilket. Ska blästra bakvagnen i veckan som kommer.
 9. Nosliwe

  Sevenbygge Med Swiftmotor

  Men då borde det ju funka utan problem.
 10. Nosliwe

  Sevenbygge Med Swiftmotor

  Så det var det som var felet. Tråkigt att det hände, speciellt så tidigt på dagen. Finns det inte en risk att loctite gör gummit stelt och bräckligt, samt gör att det riskerar att läcka just pga det?
 11. Nosliwe

  Dämparlängd

  50mm läste jag någonstans efter att jag skrev föregående inlägg. Men får väl peta i min V6a och räkna lite på det sen.
 12. Nosliwe

  Dämparlängd

  Om jag då väljer en 15" dämpare, så får jag 50mm drop och 76mm bump utan bumpstop. Vad ska jag då ha för fjädrar?
 13. Nosliwe

  Dämparlängd

  Sitter nu och kikar i träsket bland dämpare till mitt bygge. Har bestämt mig för Gaz från rallydesign. Men vad ska man ha? Jag har 13 tum mellan fästet på länkarmen till fästet i chassit när nedre bärarmen är parallell med marken.< Känns som en enda djungel det här för min del, det finns inte mycket till beskrivningar. Om jag beställer en 13" dämpare i öppet läge, räcker den till utfjädringen som krävs, eller kommer den inte ens klara av att hålla bärarmarna i rätt körläge om jag monterar den?
 14. Nosliwe

  Pogona 442E

  Slängde upp växellådan idag och punktade klart tunneln. Så nu ska det göras en korg i plåt till spakstället och växellådan skall passas in med någon form av fästen. Sen blir det triangulering av hela tunneln.
 15. Nosliwe

  Domiseven - Westfield Seiw Zetec 2.0

  Svängen in i filtret ser inte direkt helt flödesoptimerad ut och gör väl att du som sagt får en virvel i filtret, därav bubblorna. Så länge bilen får den mängd soppa den ska ha, så bör det inte vara någon fara enligt mig, men jag är ingen expert :)
×