Jump to content

Köpings Cruising lördag 7 maj 2011


cealm

Recommended Posts

Nu är det inte ens 24 timmar kvar.........

För min del åker jag in på förmiddagen lördag sedan blir det nog hemåt en sväng efter lunch för att till 4-snåret eller så ansluta till vårt filmteam. Då skall vi filma cruising, intervjua "raggare", åskådare kanske någon polis och besiktningsman om vi hittar. I Arboga hade vi en flygande kontrollstation. Mycket trevliga killar att prata med.

Det håller vi väl på med till 8 eller 9 taget på kvällen.

Köpingsklubben gissar på 1500 till 3000 bilar av V8 eller liknade typ plus minst två Sevenbilar, min och r Anders, kanske det kommer någon / några till vem vet?

1500 till 3000 V8-or det är mycket det i Köping. Det kommer proppfullt överallt.

Kul!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Rapport från Del 1 av Köpings cruising. Vilket fint väder, massor med fina jänkejärn. Fyra Sjuor siktade inklusive min.

r Anders och jag träffade och körde Seven-karavan-cruising. Äntligen en kompis att åka runt med..... Så träffade vi på filmteamet för förmiddag och eftermiddag. Kom på en idé, vi kör Stora Gatan som är gågata och utställningsgata med dubbla Sevenbilar, kameraman i min bil först och sedan r Anders som invervjuobjekt i Sevenbil nummer 2. Helt perfekt att åka Sevenbil sakta cruisande bland, folk, branvagnar, rollatore, jänkejärn, MC, cyklar mm mm. Tack r Anders så bra att vi kunde göra det här,

Snart dags för pass två , dvs eftermiddagskiftet som sedan blir nattskift...... Då skall vi runt och intervjua folk i bilar som står i kö folk som tittar på överallt tills vi tröttnar eller har film totalt så det räcker till en långfilm efter klippning.

Det stora äventyret blir att jag skall få tillräcklig frilejd genom köer som kan bli innan cruisingen startar så jag kommer först i cruisingledet. Har ju bott i Köping förut plus att jag har gjort lite rekning nu samt har kontakt med Köping Cruisers ordförande så de skall nog kunna ordna sig.

På hemma plan i Arboga förra året skulle vi filma starten som var ett brudparsfölje först men en lastbil hade parkerat så jag kom inte fram. Panik, vänd, fort son f... åt andra hållet och in via en tvärgata (bor i Arboga så jag hittar bra där) och Vips så vi först före brudparet och kunde flima allt.

Eftersom inga bilder bifogas än så är det möjligt att allt detta jag skriver om inte finns eller hur är det egentligen?

Link to comment
Share on other sites

Hemma igen efter Köpings Cruising 2011 del 2.

Totalt under hela dagen filmades cirka 4,5 timmar. Körde CealmSeven som andra bil i cruisingen med ett ett helt koppel MC direkt efter sedan en svans med bilar en lång svans. Vi en del nya saker denna gång. Jag agerade speaker när vi åkte gågatan igenom stan och tillbaka ingen över torget mm. Det var helt ok att köra och prata och undvika att köra på åskådarna. Det var mycket folk på gågatan och efter sidorna. Ungefär timmen senare körde vi motvarv och kunde då åka på ettan i 10 max 15km/h och filma ett tåg på cirka 6,5 km bilar. DEt blev väl några hål men ytterligare timmen senare bet sig varvet i svansen.

Så började de olika parkeringana fyllas på med cylindrar om de inte redan var fullt. Min numrerade cruisingklisterlapp som jag fick rätt tidigt hade nummer 1684. 1683*8+4=13468 cylindrar om nu alla som fått klisterlapp före mig är 8-cylindriga. Det fanns, fyror och sexor och en ,vad är den rodden, är det en tia eller tolva. Jag har ju intervjuat killen två gånger men kommer inte ihåg. Tror det var en BMV motor i den. Det är nog tio cylindrar.

Skall bli kul sedan att få veta hur många bilar som kom till Köping för Cruisingen. DEt är många som kommer sent dvs innan 21 när gågatorna blir gågator igen och de bilar får inga klisterlappar.

Det sliter inte mycket på växlarna över ettan, det hände att jag bytte till tvåan vid något tillfälle men, ettan gick bättre.

Riktigt rolig dag och så bra det blev med Sju-hjälpen av r Anders. Ett stort tack ska du ha!.

Link to comment
Share on other sitesInvigningen av Köpings Cruising 2011 med ett jänkejärn som som första bil sedan en Sjua och därefter MC. Det lilla stoppet som blir är när första bilen stannar 15 meter efter att ha passerat startlinjen för att kameramannen skall hinna hoppa in i min bil igen efter att ha filmat starten. När filen slutar som kommer karavanen med kilometervis med jänkejärn att fylla gågatan. Bilarna kommer in i från vänster i kamerans synfält.

En ytterligare bra notering är Polisens summering som jag läste nu på morgonen i Magazin24.

Polisens insatschef Anton Breznik summerar årets cruising ur polisiär synvinkel. Magazin24 pratade med en av polisens två insatschefer för årets cruising vid 02.10-tiden på natten mot söndagen.

Hur har årets cruising varit ur polisiär synvinkel?
- Det har varit otroligt lugnt faktiskt. Inga inrapporterade fall av misshandel eller andra grova brott, berättar Anton Breznik. Edited by cealm
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...