Jump to content

164 Spindel Och Boes Spindelled För 240


ejorris

Recommended Posts

Skulle använda Opel spindel och fick veta att Boes 240 "ersättare" för undre spindelled, kolla in http://forum.locostsweden.se/index.php?showtopic=6440 egentligen var en Opel spindelled. Jag förstod det som man hade denna egentligen för att byta där man hade 140/164 spindlar. Den passade mina Opelspindlar gott, men nu lutar jag åt Volvo då jag har en Volvo bakvagn. Sagt och gjort så skickade jag efter två 164 spindlar eftersom jag tog för givet att den undre leden skulle passa.... och det gör den.... eller gör den det? Den sitter ganska bra men glappar en anings aning i överkant där muttern skall sitta. Har inte provat att dra åt muttern. Det finns lite beläggning i spindeln och jag skall försöka rengöra bättre. Borde detta passa, eller är det olika koning tro?

Link to comment
Share on other sites

Kanonsida.... och visst katten är det olika koning, 1/10 på Volvon samt 1/8 på Opeln. Mycket lurigt då denna egentligen skall vara utbytes för Volvo och Boe själv har sagt att konstigningen är densamma. Kan inte se att det finns andra versioner av 142/164 som skulle stämma med 1/8 konstigning. Ser dock att 240 har samma konstigning som Opel, men jag har förstått att andra använd den till just 140 men det passar ju inte?

För inte kan man bara dra fast den ändå trott att konstigningen inte stämmer riktigt? Finns ju alltid möjligheten att låta nån verkstad brotcha upp spindeln.

Edited by ejorris
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...